براساس گزارشهای منتشر شده، مقامهای امنیتی دولت ترکیه پخش برنامههای دو کانال تلویزیونی شیعه را متوقف نمودهاند. این دو کانال برای "شیعیان آذری" به تولید و پخش برنامههای تلویزیونی مبادرت میکردند
موج سرکوبهای سیاسی رژیم اردوغان روزبهروز گستردهتر میشود. اگرچه اردوغان و حزب متبوعش تاکنون دهها تلویزیون را در چند ماه اخیر تعطیل نمودهاند، اما تعطیلی دو شبکه شیعیان بهنامهای "ON4 TV" و "kanal12" از شروع موج جدیدی از سرکوب مخالفان حکایت دارد.
گفته شده این دو شبکه بهاتهام "اقدام علیه امنیت ملی" و "وابستگی به گروههای تروریستی" با حکم دادستان ترکیه توقیف و پخش برنامههایشان از ماهواره "ترکست" قطع شده است. همچنین در اقدامی بحثبرانگیز دادستان ترکیه دستور توقیف اموال این دو شبکه را نیز صادر کرده است.
توقیف رسانهها در ترکیه به بهانه وضعیت اضطراری، پس از کودتای نافرجام ۱۵ ژوییه همچنان ادامه دارد و از آن زمان تاکنون دستکم فعالیت ۳خبرگزاری، ۲۳ شبکه رادیویی، ۱۵ روزنامه و ۹ ناشر ممنوع شده است. البته این کانالها تماماً در چارچوب قوانین ترکیه تأسیس و به پخش برنامههایشان مبادرت ورزیده بودند. ولی حمله به رسانههای وابسته به شیعیان تقریباً در این کشور پس از کودتای نافرجام ۱۵ ژوییه بیسابقه بوده است.
در یکی از همین معدود حملات به رسانههای شیعه در اواخر سال گذشته میلادی، حزب عدالت و توسعه پخش برنامههای کانال تلویزیونی "قدس تیوی" که یکی از کانالهای نزدیک به سیاستهای ایران بهشمار میرود را به بهانه "حمایت از حشد شعبی" از روی ماهواره "ترک ست" قطع نمود.
شایان ذکر است که سرموب رسانهها در ترکیه به بهانه وضعیت اضطراری تنها بخشی از اقدامات حزب حاکم یعنی حزب عدالت و توسعه میباشد. این حزب تاکنون به همین بهانه، هزاران تن از کادرها و فعالین احزاب مخالف را بازداشت و یا روانه بازداشت نموده است. زندانی نمودن دهها رییسمشترک شهرداری و نیز تعطیلی چندین نهاد مدنی و سیاسی در ترکیه، تنها بخشی از اعمال اقتدارگرایانه این جزب میباشند.
اگرچه جمهوری اسلامی ایران در همان ساعات اولیه کودتای نافرجام ترکیه، با تماسهای تلفنی حمایت خود را از حزب عدالت و توسعه اعلام نمودند اما بهنظر میرسد که این ابراز همدردیها تماماً جنبهای تاکتیکی و تشریفاتی داشته است و مسئولان آ.ک.پ بهشدت از نفوذ جمهوری اسلامی و رسانههای شیعی در کشورشان واهمه دارند.
معمولاً مسئولان جمهوری اسلامی در چنین مواردی، با عنوان "حمایت از شیعیان جهان" و "اعلام انزجار از سرکوب شیعیان" بیانیههایی را صادر میکنند. اما تاکنون مقامات ایران در اینباره سکوت کردهاند. ناظران روابط دیپلماتیک دو کشور و منافع آنها در سوریه را علت این سکوت مسئولان ایرانی میدانند.