از حلب مرکز تجارت سوریە` ویرانەای بجا ماندە است

حلب را می‌توان پایتخت اقتصادی سوریە نامید. هر نوع کارگاە و کارخانە در این شهر وجود داشت. پس از آغاز جنگ‌های داخلی سوریە بیشتر ماشینها و ادوات این کارخانەها از سوی گروههای تبهکار بە غارت بردە شدند، امروز از حلب گذشتە چیزی بجز ویرانە باقی نماندە است

حلب را می‌توان پایتخت اقتصادی سوریە نامید. هر نوع کارگاە و کارخانە در این شهر وجود داشت. پس از آغاز جنگ‌های داخلی سوریە بیشتر ماشینها و ادوات این کارخانەها از سوی گروههای تبهکار بە غارت بردە شدند، امروز از حلب گذشتە چیزی بجز ویرانە باقی نماندە است

حلب با مساخحتی در حدود ١٨٤٠٠ متر مربع در شمال غربی سوریە دومین کلان‌شهر این کشور است. این شهر در خط مابین آسیا و اروپا واقع شدە است. حلب را با صنایع آن می‌شناختندو محصولات این شهر در سوریە و تمام خاورمیانە بە بازارها روانە می‌شد. این شهر از تاریخی‌ترین شهرهایی است کە با صنعت خود زبانزد خاص و عام بودو جایگاە ویژەای را در سوریە دارا بود.

تعداد شهروندان این شهر در آخرین سرشماری قبل از آغاز جنگهای داخلی در سال ٢٠١١ قریب سە میلیون تن بود. شهروندان این شهر ٧٠ درصد نیازهای خود را در خود این شهر تولید می‌کردندو بیش از نیمی از ساکنان آن در کارگاهها و کارخانجات این شهر بە کار مشغول بودند.

با آغاز قیامها در سوریە وضعیت سوریە دگرگون شد و گام بە گام جنگ داخلی در سوریە اوج گرفت. سال ٢٠١٢ جنگ بە روستاهای حلب کشیدە شدو گروههای مزدور وابستە بە ترکیە خود را سازماندهی کردند. این گروههای مزدور غارت ماشین‌آلات و ادوات کارگاهها و کارخانەهای حلب را آغاز کردند و آنها را در بازارهای سیاە ترکیە بە فروش گذاشتند. ساختمانهای این کارگاهها را هم بە مکانی برای نگهداری اسرا و گروگانهایی کە از خلقهای سوریە گرفتە بودند مبدل کردند. بە دلیل توپبارانها و بمبارانهای رژیم سوریە و نیروهای اپوزیسیون بسیاری از این ساختمانها بە ویرانە مبدل شدند.

در این شهر چهار هزار کارگاە و کارخانە بە فعالیت تولید مشغول بودند. امروز از این کارگاهها خبری نیست و همە آنان بە مقرهای برای کارهای نظامی مبدل شدەاند.

هفتادو پنج درصد از این کارگاهها و کارخانجات را گروههای تبهکار وابستە بە ترکیە بە غارت بردند. گردان ١٦ کە سرکردگی آن را فردی بە نام خالد حیانی بر عهدە داشت در غارت ماشین‌آلات کارخانەهای حلب نقش بسزایی داشت.

کارگاههای حلب

در حدود دە هزار کارگاە در حلب بە فعالیت تولیدی مشغول بودند و در این مراکز ٦٠ درصد نیازهای دارویی تولید می‌شدندو سی و پنج درصد آنها هم بە تولید انواع منسوجات و پارچە می‌پرداختند. در حلب کارگاههای بزرگ و پیشرفتەای وجود داشتند. لوازم الکتریکی و تجهیزات اتومبیل هم در کارگاههای حلب تولید و بە بازار مصرف روانە می‌شدند.

بر اساس آمارهای دولت بیست و پنج درصد کارگران از حلب خارج شدەاند، کارگران حلب از سوی تبهکاران بە گروگان گرفتە می‌شدند و پس از مطالبە پول آنان را آزاد می‌کردند

در درگیریهایی کە حدود پنج سال در حلب ادامە داشت بخش بزرگی از این شهر بە دست تبهکاران نیروهای اپوزیسیون افتاد و بە عرصە جنگ شدیدی مبدل شد کە ویرانی این شهر را در پی داشت. صدها هزار تن از ساکنان خانە و کاشانە خود را ترک کردە و آوارە شدند.

حلب با بمباران و توپباران نیروهای رژیم و گروههای تبهکار اپوزیسیون ویران شد و از نقشە تجاری خاورمیانە محو شد. از این شهر جز خرابە چیزی برجای نماندە است.

یکی از کارخانەهای حلب داروسازی آسیا بود. در این کارخانە ٨٠٠ نفر مشغول بە کار داروسازی بودند. امروز چیزی از این کارخانە بزرگ داروسازی سوریە باقی نماندە است. ماشین آلات این کارخانە داروسازی در بازارهای سیاە ترکیە بە فروش رسیدند.

زمانی از حلب بە عنوان عروس شهرهای خاورمیانە نام بردە می‌شد اما امروز از این شهر جز ویرانەای باقی نماندە است.