زلزلهای به بزرگی ۷/۱ ریشتر در تبت: دستکم ۵۳ نفر جان باختند
زلزلهای به بزرگی ۷/۱ ریشتر در منطقه تبت چین رخ داد و دستکم ۵۳ نفر جان خود را از دست دادند.
زلزلهای به بزرگی ۷/۱ ریشتر در منطقه تبت چین رخ داد و دستکم ۵۳ نفر جان خود را از دست دادند.
زلزله شدیدی که روز سهشنبه در منطقه هیمالیا در جنوب غربی چین، تبت، رخ داد، دستکم به مرگ ۵۳ نفر و فروریختن ساختمانهای زیادی منجر شد. این زلزله تا کشور همسایه، نپال، نیز احساس شد.
به گزارش آژانس ملی زلزله چین (CENC)، این زلزله به بزرگی ۶/۸ ریشتر، شهر دینگری را که خیلی دور از مرز چین و نپال نیست، در ساعت ۰۹:۰۵ لرزاند. سازمان زمینشناسی ایالات متحده آمریکا (USGS) بزرگی این زلزله را ۷/۱ ریشتر اعلام کرد.
ویدیوهایی که توسط تلویزیون دولتی چین، CCTV، پخش شد، دیوارهای خانههای سفیدرنگ در ارتفاعات را نشان میداد که شکاف برداشته و سقفهایشان فرو ریخته و سنگها روی زمین پراکنده شدهاند.
خبرگزاری شینهوا گزارش داد: «۵۳ نفر کشته و ۶۲ نفر نیز زخمی شدهاند.»
رشتهکوه هیمالیا در امتداد گسل بین صفحات تکتونیکی هند و اوراسیا قرار دارد و به طور منظم در معرض فعالیتهای لرزهای قرار میگیرد.
در زلزلهای به بزرگی ۷.۸ ریشتر که در سال ۲۰۱۵ رخ داد، حدود ۹ هزار نفر جان خود را از دست دادند، بیش از ۲۲ هزار نفر زخمی شدند و بیش از ۵۰۰ هزار خانه ویران شد.
در زلزلهای که در دسامبر ۲۰۲۳ رخ داد، ۱۴۸ نفر در استان گانسو در شمال غربی چین کشته و هزاران نفر بیخانمان شدند. این زلزله، مرگبارترین زلزله در چین از سال ۲۰۱۴ بود که در آن بیش از ۶۰۰ نفر در استان یوننان در جنوب غربی کشته شدند.
در ماه می ۲۰۰۸، زلزله بسیار قدرتمند ۷/۹ ریشتری منجر به مرگ یا ناپدید شدن ۸۷ هزار نفر در استان سیچوان در جنوب غربی شد. این فاجعه تأثیر شوک ملی ایجاد کرد.