اسرائیل خواستار فعال‌سازی «مکانیسم ماشه» علیه ایران شد

وزیر خارجه اسرائیل با اشاره به تعلیق همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از اروپا خواست «مکانیسم ماشه» را فعال کرده و تحریم‌های لغو شده در چارچوب برجام را مجدداً اعمال کند. او این اقدام ایران را نشانه‌ای از کنار گذاشتن تمامی تعهدات هسته‌ای دانست.

گیدئون ساعر، وزیر امور خارجه اسرائیل، در واکنش به تصویب قانون تعلیق همکاری جمهوری اسلامی ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در پیامی در رسانه مجازی ایکس (توییتر سابق) اعلام کرد که این تصمیم به معنای عدول کامل تهران از تعهدات بین‌المللی در حوزه هسته‌ای است. او با ابراز نگرانی از پیامدهای این تصمیم، از سه کشور اروپایی حاضر در توافق برجام یعنی آلمان، بریتانیا و فرانسه خواست تا مکانیسم بازگشت خودکار تحریم‌ها، معروف به «اسنپ‌بک»، را فعال کنند.

ساعر تأکید کرد که جامعه جهانی باید با قاطعیت وارد عمل شود و با بهره‌گیری از تمام ابزارهای موجود، از گسترش برنامه هسته‌ای ایران جلوگیری کند. این در حالی است که طرح تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تاریخ ۴ تیر توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و در همان روز نیز به تأیید شورای نگهبان رسید و روز ۱۱ تیر به‌طور رسمی از سوی دولت چهاردهم ابلاغ شد.