فراخوان برای شرکت در فعالیت سالانهی «زاگروسانه»
تعدای از تشکلها و گروههای حافظ محیطزیست با انتشار بیانیهای از همهی اهالی زاگروس و فعالین محیطزیست و گروهها و تشکلهای زیستمحیطی درخواست نمودند تا در فعالیت «زاگروسانه» شرکت نمایند.
تعدای از تشکلها و گروههای حافظ محیطزیست با انتشار بیانیهای از همهی اهالی زاگروس و فعالین محیطزیست و گروهها و تشکلهای زیستمحیطی درخواست نمودند تا در فعالیت «زاگروسانه» شرکت نمایند.
هر ساله در فصل پاییز و پس از آغاز بارشهای پاییزه، فعالان محیطزیست و تشکلها و گروههای حافظ محیط زیست با همکاری عموم مردم روژهلات کوردستان، در چارچوب برنامه «زاگروسانه» اقدام به کاشت بذر درختان بومی زاگروس مانند بلوط، زالزالک، بنه، بادام و غیره میکنند.
در همین راستا فعالین محیطزیست و تشکلهای زیستمحیطی روژهلات کوردستان با انتشار بیانیهای از عموم مردم و ساکنین زاگروس درخواست نمودند تا با شرکت در برنامه «زاگروسانه» در روزهای ۱ تا ۲۵ آذر به کاشت بذر درختان بومی زاگروس بپردازند.
متن این بیانیه در زیر آمده است:
«هممیهنان گرامی!
عاشقان ژینگه و ژیان!
همانگونه که مستحضرید به مانند سالیان پیش و بعد از بارشهای نرمال پاییزه و سیراب شدن زمین، از طرف انجمنهای زیستمحیطی، تشکلهای مدنی و مردم نهاد، گروههای کوهنوردی و سایر جوامع محلی زاگروس، برنامه کاشت بذر دانههای جنگلی زاگروس (بلوط، بنه، زالزالک، بادام و...) با نام «زاگروسانه» در تمامی مناطق زاگروس برگزار میشود.
برنامه «زاگروسانه» در حالی هرساله برگزار میشود که تهدیدات و عوامل نابودی زاگروس همچون حجم گسترده آتشسوزیهای عمدی، تغییر کاربری اراضی جنگلی، توسعه معادن و بهرهبرداری ناپایدار از جنگل، گسترش آفات و بیماریها به بخشهای مختلف جنگل، سدسازی و جادهسازی، پدیده شوم برداشت چوب جنگلی و زغالگیری همراه با دهها عامل دیگر، زاگروس را بیش از پیش به سمت زوال و مرگ تدریجی سوق میدهد.
این برنامه که اکنون بخشی از فرهنگ زیستمحیطی جوامع زاگروس است، هر ساله با هدف آگاهسازی، ترویج فرهنگ زیستمحیطی و ژینایی زاگروس انجام میگیرد تا مرهمی باشد بر زخمهای پیکره زاگروس عزیزمان.در پایان از همه اهالی زاگروس اعم از تشکلهای مدنی و مردم نهاد، انجمنهای زیستمحیطی و گروههای کوهنوردی خواستاریم که جهت برگزاری هرچه باشکوهتر برنامه «زاگروسانه» به صورت گروهی و با حضور فعال جهت احیا و ژینایی زاگروس به کاشت بذر گونههای بومی همچون بلوط، بنه، زالزالک، بادام و سایر گونههای زاگروس بر اساس استعداد و زیستبوم هر منطقه اقدام نمایند.»