”آزادی و حقیقت، به آزادی زنان وابسته است“

امروز نه تنها در ایران و روژهلات کوردستان شعار «ژن ژیان آزادی» سر داده می‌شود، بلکه در سرتاسر جهان زنان فریاد زده و خواستار آزادی هستند. پیشاهنگ این انقلاب جهانی زنان، فکر و فلسفه رهبر آپو است.

شیدا نادر عضو کمیته ژنئولوژی جامعه زنان آزاد روژهلات کوردستان (کژار) در سخنانی مسئله انقلاب زن در روژهلات کوردستان و ایران را ارزیابی کرده است. بخش اول ارزیابی‌های وی به شرح زیر می‌باشد:

آزادی و حقیقت، وابسته به آزادی زن است

به عنوان علم زن (ژنئولوژی) ما تلاش می‌کنیم در چهارچوب تزهای رهبر آپو انقلاب زنان در ایران و روژهلات کوردستان را ارزیابی نماییم و به سرچشمه مسائل آزادی زنان، که به تاریخ و ایجاد اندیشه باز می‌گردد، اشاره کنیم.

حدود یک سال است در ایران و روژهلات کوردستان، انقلاب ژن ژیان آزادی آغاز شده و با روش‌های مختلفی ادامه دارد. از آن زمان تاکنون همه در مورد آن گفتگو کرده و هر زمانی که بحث آن پیش می‌آید، به عنوان انقلاب زنان معرفی می‌شود. حقیقتاً بسیار زیباست، انقلاب زن! گفتن انقلاب زن بسیار خوشایند و دلپذیر است. اما حقیقت این لغات چیست؟ در مورد چه چیزی صحبت می‌کند؟ چگونه باید آن را درک کنیم؟ بسیاری فقط در مورد آن صحبت می‌کنند. افراد دیگری نیز فقط یک طرف مسئله را می‌بینند. رژیم فاشیستی ایران نیز همه چیز را به حجاب وابسته کرده و موضوع اصلی را عوض می‌کند. می‌بینیم که بعضی افراد و طیفها نیز بدون آنکه خود بدانند در میان این اخبار گم شده و مسئله اصلی و مهم که آزادیست را از یاد می‌برند.

به همین دلیل باید در مورد مسئله اصلی‌مان یعنی آزادی صحبت کنیم. زمانی که می‌گوییم انقلاب زن، یعنی تغییر در فکر، اندیشه، روح، خانواده، جامعه، قدرت، مرد، حاکمیت دولت و سیستم سرمایه‌داری. هر فردی باید در فکر و اندیشه خود تغییر ایجاد کند. یعنی باید انقلابی ذهنی به وجود بیاید که با تحلیل تاریخ می‌توان آن را محقق نمود. فکر و اندیشه انسان درست‌ترین سرچشمه تغییر است. در این چهارچوب بسیار ضروری می‌دانم که به بخشی از تحلیل‌های رهبر آپو اشاره نمایم. "بزرگترین نبوغ بشریت در اعماق دوران نوسنگی پنهان شده است. در آنجا ایجاد شد و توسعه یافت. راه رسیدن به فلسفه یونانی در ردپای سنت زرتشتی، از این منطقه گذشت. این هم از تفاوت‌های شناختی منطقه ناشی می‌شود. اصلی‌ترین منطقه تولد فرهنگ خداوندی، زن و مادر است. خداوند خود زن را آفرید. سپس به عنوان اولین مادر در کتب آیینی مقدس به حوا تبدیل شد، پیش اعراب به قبله تبدیل شده و در مکه (کعبه) جای گرفت. در ریشه همه آنها فرهنگ استرک (ستاره) وجود دارد که در آسمان در میان ستارگان نمایندگی خداوند زن، آفریننده نئولتیک را بر عهده دارد.

برای سومری‌ها اینانا - عشتار شد، برای مصریان به ایسیس تبدیل شد، برای یونانیان به آفرودیت تبدیل شد، برای رومی‌ها زهره شد، برای مسیحیان تبدیل به مریم شد. همه الهه‌های بزرگ و معروف مانند عشتار، اینانا، ایسیس، دمتر، کیبالا، ایندرا بقایای این دوره هستند. از طریق مجسمه‌های زنانی که از آن دوره به جا مانده و در هر سکونتگاه نوسنگی قرار گرفته‌اند، می‌توان دریافت که زنان به عنوان الهه‌ای قدرتمند و توسعه‌یافته از اهمیت و نقش زیادی برخوردار بوده‌اند. زن مانند خاک حاصلخیز و الهه زایش است. زنان صاحب مقدسات بزرگ می‌شوند و دین و توتم باستان را در رتبه دوم قرار می‌دهند. او افکار و اندیشه‌های خود را مسلط کرده و مانند خورشید، ماه، ستارگان و ارزش‌های آسمانی به آنها ارزش می‌دهد. در زبان آرینی (آریایی) "استارک" هم به معنی خدا، مقدسات بزرگ و هم به معنی ستاره می‌آید. اصطلاح ستاره به تنهایی تعریف مذهبی واقعی آن دوره را به طور قابل توجهی توضیح می‌دهد. از آنجایی که حیواناتی مانند گاو نر، بز، و خوک اهمیت داشتند، آنها را به درجه خدایان رساندند و از تصاویر آنها استفاده کردند. هر جا الهه‌ها هستند، آنها نیز آنجا هستند و با آنها شریک می‌شوند. گاو نر آپیس یکی از مهم‌ترین خدایان مصر است. "هوروس" یعنی بزها موجودات مقدسی هستند. هنوز هم در هندوستان رفتار خشن با گاو صورت نمی‌گیرد.

قدرت مانا در ادیان پیشین رواج داشت و به تعداد کمی از موجودات منتقل شد، اما اهمیت آن در درجه اول اهمیت قرار دارد. و تعداد زیادی از توتم‌ها در خدایان محدود گنجانده شدند و بزرگترین موجود نماد قدرت تولد، الهه مادر است. در سطح منطقه‌ای نیز نام الهه‌ها ظاهر می‌شود. حتی یک مجسمه مردانگی وجود ندارد. یک مرد در آغوش الهه - مادر به عنوان پسر - یا همسر مهم است.

دوقلوهای عشتار – دوموزی، ایسیس-اوسیریس، آفرودیت – آدونیس، کیبالا – آدیس اساطیری نشان دهنده فرهنگ الهه – مادر هستند که در دوره نوسنگی سرچشمه گرفته و اساس فرهنگی تمام بشریت را تشکیل می‌دهد. مهمترین چیزی که در اینجا باید فهمید این است که یک دوره ماقبل تاریخ وجود داشته است که زنان مقدس و رهبر بودند و مردان مانند کودکان فقیر به زنان وابسته بودند."

اگر حقیقت زن این باشد علت انقلاب زنان نیز بسیار مشخص است. چون این تاریخ هزاران ساله پنهان شده و به جای آن تاریخی با تفکر خود (مردسالاری) نوشته شده است. امروز نه تنها در ایران و روژهلات کوردستان شعار ژن ژیان آزادی سر داده می‌شود، بلکه در سرتاسر جهان زنان فریاد زده و خواستار آزادی هستند. مضمون این شعار را در یکایک سخنان رهبر آپو می‌توانیم ببینیم. پیشاهنگ این انقلاب جهانی زنان، فکر و اندیشه رهبر آپو است که امروز زنان را هوشیار کرده و به سمت انقلاب می‌برد.