دیدار زنان در کنفرانس بینالمللی در بیروت
کنفرانس بینالمللی در بیروت تأثیر جنگ و دولت بر زنان را مورد بحث قرار داد.
کنفرانس بینالمللی در بیروت تأثیر جنگ و دولت بر زنان را مورد بحث قرار داد.
اولین نشست این همایش که با همت انجمن زندگی زنان، انجمن جامعه نوروز و ابتکار نون برای آزادی رهبر عبدالله اوجالان با شعار «در مسیر ژن، ژیان، آزادی» برگزار شده بود، پایان یافت.
در این کنفرانس ۸۰ نماینده از کشورهای تونس، اردن، عراق، لبنان، سودان، ترکیه، فلسطین، مصر، سوریه و ایران و همچنین نمایندگان تشکلهای زنان در شنگال و شمال و شرق سوریه حضور داشتند.
در اولین جلسه که توسط سناء غنیمه، رئیس انجمن زنان و پیشگامان، برگزار شد، رئیس انجمن برابری فعالیتهای زنان- Werdet Butrus، دکتر ماری دبس در مورد قیام مردم عرب، تأثیر مداخلات خارجی بر زنان عرب و بهار خلقها بحث کرد.
”جنگ و سیاستهای دولتی بیشترین تأثیر را بر زنان دارد“
دبس با اشاره به اینکه دنیای زنان عرب تنها پس از ۱۲ سال تغییر کرده است، گفت: نیروهای پیشرفته دموکراتیک نتوانستند در برابر ضدانقلاب مقاومت کنند، زیرا اکثر آنها در آن زمان در زندان بودند.
بشرا علی، نایب رئیس انجمن زندگی زنان با تأکید بر اینکه جنگ و سیاستهای دولتی بیشترین تأثیر منفی را بر زنان داشته است، گفت: با حمایت دولت ترکیه، میزان خشونت علیه زنان در شهر آمد به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. گزارش سال ۲۰۱۹، تنها در ۵ ماه ۸۳۸ مورد خشونت علیه زنان رخ داده است.
کریمه الهفناوی، عضو حمایت از حقوق زنان مصر و جبهه ملی زنان به وضعیت زنان در آفریقا، بزرگترین قربانی یک سری از بحرانهای منطقهای اشاره کرد.
کریمه الهفناوی با بیان اینکه زنان در قاره آفریقا در معرض خشونتهای جرمی مانند نژادپرستی، خشونت فیزیکی و روانی و تجاوز جنسی قرار دارند، تاکید کرد: از هر سه زن، یک زن مورد حمله و خشونت جنسی، فیزیکی و روانی قرار میگیرد. هیچ قانونی برای حمایت از زنان در برابر خشونت خانگی در هر شش کشور آفریقایی وجود ندارد.
در دومین نشست کنفرانس «تجربههای زنان کورد در بحران منطقه» و در جلسه آخر «دیدگاههای روشنفکر و رفیق زنان، عبدالله اوجالان راجب به راهپیمایی آزادی زنان» مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.