خالده ترک‌اوغلو: باید فراخوان ۲۷ فوریه موضوع اصلی ما باشد

خالده ترک‌اوغلو، سخنگوی مجلس زنان دم پارتی، در نشست زنان در شهر آیدن سخنرانی کرد و گفت: «باید فراخوان ۲۷ فوریه موضوع اصلی ما باشد. ضروری است که زنان در سازماندهی این روند نقش خود را ایفا کنند.»

مجلس زنان حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها (دم پارتی) در چارچوب «نشست‌های زنان در راستای ایجاد صلح و جامعه دموکراتیک» در شهر آیدن، با پلتفرم‌ها، سازمان‌ها و زنان فمینیست گردهم آمدند.

خالده ترک‌اوغلو، سخنگوی مجلس زنان دم پارتی، در این نشست سخنرانی کرد و اظهار داشت: «چرا به صلح نیاز داریم و چگونه باید خود را سازماندهی نماییم؟ مادران صلح اینجا حضور دارند. ما زنان، کسانی هستیم که نتیجه جنگ چهل ساله را به خوبی می‌دانیم. ما در منطقه‌ای زندگی می‌کنیم که جنگ بیش از هرجایی در آن وجود دارد. در سوریه قتل‌عام علویان در جریان است. به بدن و دسترنج ما حمله می‌کنند. ما از مناطق خود کوچانده می‌شویم. ما اثرات جنگ را به خوبی می‌دانیم.»

خالده ترک‌اوغلو تاکید کرد که فراخوان ۲۷ فوریه باید به موضوع اصلی زنان تبدیل شود و افزود: «این نخستین بار نیست که از مبارزه برای صلح و دموکراسی صحبت می‌کنیم. ما می‌خواهیم این فراخوان را هم از راه سیاست و هم از منظر جبهه زنان مورد بحث و گفتگو قرار دهیم. ما می‌گوییم که فراخوان صلح و جامعه دموکراتیک از موضوع زنان جدا نیست و نمی‌توانیم آن را جداگانه مدنظر قرار دهیم. نشانی این مسئله پارلمان است اما به ویژه زنان باید در این رابطه گفتگو کرده و درباره آن بحث نمایند.

این مبارزه چهل سال است که ادامه دارد. زنان صدها سال است که مبارزه می‌کنند. همانگونه که دیروز مقاومت کردیم، امروز نیز به مبارزات در راستای صلح، آزادی و برابری ادامه خواهیم داد. ما می‌خواهیم که دولت دموکراتیک شود، اما می‌خواهیم که جامعه نیز دموکراتیک گردد. باید در عرصه‌هایی که ما آنجا حضور داریم، تحول و سیاست سخن بگویند.

«ما از فراخوان آقای اوجالان نیرو می‌گیریم»

 روندی وجود دارد و مسئولیت‌هایی بر عهده جامعه قرار می‌گیرد. البته ممکن است در خطوط استراتژیک سریع عمل کنیم، اما باید منزل به منزل بگردیم. باید روابط خود را تقویت کرده، گردهم آمده و گفتگو کنیم. فرصت صلح وجود دارد. آنچه که بیش از همه به ما نیرو می‌بخشد، فراخوان آقای اوجالان است. اکنون این دولت و حکومت هستند که منتظر مانده و نظاره‌گر هستند. اگر اردوغان در وضعیت انتظار باشد و دموکراسی محلی و اپوزیسیون نیز صرفا نظاره‌گر بمانند، اردوغان از این امر در راستای قدرت خود استفاده خواهد کرد. موضع ما روشن است.

ما می‌دانیم که مبارزه برای صلح، مبارزه تمامی زنان است. زمانیکه که از سیاست صلح بحث می‌کنیم، درباره حقوق زحتمکشان سخن می‌گوییم. وقتی که موضوع کنوانسیون استانبول مطرح می‌شود، ما نیز بحث و گفتگو می‌کنیم. ما چاره‌یابی مسئله کورد را محقق خواهیم کرد. نباید هیچگاه این عرصه به زبان مردسالاری و تحلیل‌های سیاسی سپرده شود. اگر این روند را با رهنمود زنان توسعه دهیم، صلح محقق خواهد شد.»

فراخوان امرالی فریاد فرودستان است

جانان چالاغان، عضو شورای اجرایی زنان نیز با اشاره به برگزاری نشست‌های خلق، تاکید کرد که مسئله کورد صرفا محدود به ترکیه، آناتولی و مزپوتامیا نیست بلکه این مسئله مرتبط با موجودیت خلق‌ها و مادران است و افزود: «ما امروز به چنین مرحله‌ای رسیده‌ایم. فراخوان امرالی، فریاد و ندای تمامی خلق‌های تحت ستم است که مورد انکار قرار گرفته‌اند.»

وی در ادامه سخنانش اعلام کرد که جنگ بر خشونت مردانه خواهد افزود و گفت: «در صورتیکه از صلح سخن گفته شود، زنان نیز سخن خواهند گفت. بدون اراده زنان صلح محقق نخواهد شد. ما به عنوان زنان نمی‌توانیم صرفا نظاره‌گر باشیم. به غیر از حضور در خیابان و مبارزه راه دیگری وجود ندارد.»