خالده ترک‌اوغلو: نیروی پیشرو برای ساختن صلح شرافتمندانه، زنان هستند!

خالده ترک‌اوغلو، سخنگوی شورای زنان دم پارتی، اظهار داشت: «در این میهن، نیروی پیشرو برای ساختن صلح شرافتمندانه، قدرت زنان است، صدای زنان است، کلام زنان است. تجربه مبارزه زنان است.»

شورای زنان دم پارتی

خالده ترک‌اوغلو، سخنگوی شورای زنان حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها (دم پارتی)، پیش از برگزاری جلسه شورای زنان در دفتر مرکزی حزب، یک کنفرانس مطبوعاتی برگزار کرد.

خالده ترک‌اوغلو با اشاره به سالگرد تبعید و نسل‌کشی چرکس‌ها، این نسل‌کشی را محکوم کرد. او افزود که برای به رسمیت شناخته شدن این وضعیت به عنوان نسل‌کشی مبارزه می‌کنند و این مبارزه را ادامه خواهند داد. خالده ترک‌اوغلو همچنین گفت که ائتلاف زنان خاورمیانه و شمال آفریقا در تاریخ ۱۵ تا ۱۷ می در سلیمانیه کنگره‌ای با شعار «به سوی جامعه‌ای دموکراتیک بر پایه انقلاب زن» برگزار کرده و تاکید کرد که بیانیه پایانی کنگره، سندی برای خواست صلح و دموکراسی است.

خالده ترک‌اوغلو با تاکید بر فراخوان رهبر آپو در ۲۷ فوریه، بیان کرد که آنها حول این فراخوان متحد شده‌اند. او در سخنرانی خود به نکات زیر اشاره کرد: «فراخوان ۲۷ فوریه از دیدگاه ما زنان، فراخوان صلح است، فراخوان آزادی است، و همزمان فراخوان پارادایم دموکراتیک، اکولوژیک و آزادی‌خواهانه زنان است. این فراخوان، فراخوان رهایی کار نادیده گرفته شده زنان است. فراخوان پایان دادن به فقر زنان و خشونت علیه زنان است. پاسخ ما زنان به فراخوان زندگی آزاد و برابر، امروز نیز مانند دیروز، روشن است. برای ساختن جامعه‌ای صلح‌آمیز و دموکراتیک، بیشتر کار خواهیم کرد. هیچ کوچه و دری را بدون سر زدن رها نخواهیم کرد. ما به عنوان شورای زنان دم پارتی، هر برنامه‌ریزی و هر کار‌ خود را بر اساس ساختن جامعه‌ای دموکراتیک ادامه خواهیم داد.

البته که بار و مسئولیت چنین فرآیندهای تاریخی سنگین است. اما ما زنان، نمایندگان میراثی هستیم که از به دوش کشیدن بار این فرآیند تاریخی و صلح شرافتمندانه به قدرتمندترین شکل، عقب‌نشینی نخواهیم کرد. ما وارثان مبارزه‌ای هستیم که هزاران زحمت و هزینه برای این راه پرداخت کرده است. میراث زنانه‌ای که به ما رسیده است، سرشار از تجربیاتی است که نشان می‌دهد چگونه می‌توانیم این فرآیند را به قدرتمندترین شکل بسازیم. ما زنان تجربه قدرتمندی در مورد چگونگی ساختن صلح و جامعه دموکراتیک داریم. با این تجربیات، از گفتن این نکته دریغ نخواهیم کرد: فراخوان آقای اوجالان برای صلح و جامعه دموکراتیک، همزمان فراخوان تغییر و تحول اجتماعی است. ما برای جامعه‌ای مبارزه می‌کنیم که زنان در آن کشته نمی‌شوند، مورد خشونت قرار نمی‌گیرند، نادیده گرفته نمی‌شوند، با بیکاری و فقر آزمایش نمی‌شوند؛ بلکه برای جامعه‌ای بدون خشونت و بهره‌کشی. نام این، جامعه دموکراتیک است.

آقای اوجالان با فراخوان خود، راه را برای این باز کرده و این بستر را فراهم آورده است. پ‌ک‌ک با برگزاری دوازدهمین کنگره خود، نیاز این فراخوان را به قدرتمندترین شکل برآورده کرده است. برای اینکه این فرآیند یک‌طرفه پیش نرود، دولت نیز باید فورا مسئولیت خود را با گام‌های ملموس انجام دهد. در این راستا، تشکیل کمیسیونی زیر سقف مجلس، البته مهم و ارزشمند است. اگر قرار است کمیسیونی زیر سقف مجلس تشکیل شود، این کمیسیون باید به گونه‌ای باشد که هیچ گروهی را خارج از دایره قرار ندهد. باید کمیسیونی تشکیل شود که در آن زنان فاعل باشند. زیرا در این میهن، نیروی پیشرو برای ساختن صلح شرافتمندانه، قدرت زنان است، صدای زنان است، کلام زنان است. تجربه مبارزه زنان است. تجربه صلح زنان، ایمان آنها به دموکراسی، و ارزش‌هایی که در این راه برای آنها مبارزه کرده‌اند، قوی‌ترین عامل برای هدایت کمیسیون تشکیل شده خواهد بود.

ما حتی یک لحظه هم از گسترش مبارزه آزادی‌خواهانه زنان خود در سایه جنگ، سرکوب، بازداشت‌ها و شکنجه‌ها دست نکشیده‌ایم. ما همیشه نیروی پیشرو فرآیندهای صلح بوده‌ایم. امروز نیز در یک نقطه عطف تاریخی، با مسئولیت‌های تاریخی خود، در دوره‌ای که از صلح و دموکراتیک شدن صحبت می‌شود، جلسه خود را برگزار می‌کنیم. در این راه، بسیاری از رفقای خود را از دست داده‌ایم. با به دوش کشیدن مبارزه آنها، به امروز رسیده‌ایم. ما در بستری بسیار وسیع‌تر از هر زمان دیگری برای ساختن صلح و جامعه دموکراتیک قرار داریم. نباید حتی یک لحظه فراموش کرد که استفاده قدرتمند از این بستر توسط هر یک از حوزه‌های مبارزه ما، راه را برای ساختن صلح و جامعه دموکراتیک باز خواهد کرد. با پایبندی به رفقای از دست رفته‌مان و به مبارزه‌مان، قول خود را برای اتحاد حول فراخوان صلح و جامعه دموکراتیک تکرار می‌کنیم و به همه شما با احترام سلام می‌گویم. زنده‌باد همبستگی زنان. ژن ژیان آزادی!»