"نظام ریاست مشترک، سیاست را دموکراتیک میکند"
در کنفرانس بیروت که تجربیات زنان کورد در محیطهای بحرانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت، اهمیت نظام ریاست مشترک برای دموکراتیک کردن سیاست بیان شد.
در کنفرانس بیروت که تجربیات زنان کورد در محیطهای بحرانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت، اهمیت نظام ریاست مشترک برای دموکراتیک کردن سیاست بیان شد.
دومین نشست همایش بینالمللی تجارب جنبشهای زنان با شعار «در مسیر ژن، ژیان، آزادی» در بیروت پایتخت لبنان برگزار شد.
در دومین نشست، نسلیهان آکار، سیاستمدار و فعال فمینیستی، به نقش نظام ریاست مشترک در دموکراتیزه کردن سیاست توجه کرد. نسلیهان آکار یادآور شد که جستجوی حقیقت مبتنی بر آزادی است و اولین کسی که این ایده را مطرح کرد، رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان بود.
نسلیهان آکار از حضور زنان در شهرداریها و پارلمانهای جهان در حدود ۱۸ درصد خبر داد، اما در باکور کوردستان و ترکیه هنوز به این میزان نرسیده است.
سیهام رشو، عضو کمیته روابط دیپلماتیک جنبش آزادیبخش زنان ایزدی (TAJÊ) نیز توجه خود را به تجربیات زنان شنگالی پس از آزادی از دست تبهکاران داعش جلب کرد.
رُزرین کمانگر، رئیس کمیته روابط خارجی اتحادیه زنان آزاد روژهلات کوردستان (کژار-KJAR ) نیز به انقلاب «ژن، ژیان، آزادی» به رهبری زنان در روژهلات کوردستان و ایران اشاره کرد. رُزرین کمانگر گفت: دولت ایران میگوید ما ایران را مدیریت میکنیم، هیچ قدرتی نمیتواند دخالت کند. اما بعد از انقلاب دیدیم که جامعه به خودمدیریتی پرداخت. این مهم از سوی زنان ایرانی و افغان هم حمایت میشود.
همچنین شرکتکنندگان به بیان سوالات، نظرات و پیشنهادات خود در این زمینه پرداختند.
پس از جلسه دوم، روز اول کنفرانس به پایان رسید.
این همایش که فردا با سومین و آخرین نشست با عنوان «نظرات رفیق زنان و روشنفکر، عبدالله اوجالان درباره آزادی زنان» ادامه خواهد یافت، با سخنرانی پایانی به پایان میرسد.