ریم آلسالم، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد خشونت علیه زنان، علل و پیامدهای آن، گزارش خشونت علیه زنان در ترکیه را در چارچوب پنجاه و سومین نشست حقوق بشر شورای حقوق بشر، که در دفتر ژنو سازمان ملل در حال انجام است، منتشر کرد.
گزارشگر ویژه ریم آلسالم در گزارش ۱۹ صفحهای خود به خشونت علیه زنان کورد اشاره ویژهای کرد و به حملات سربازان نیروهای مسلح ترکیه علیه زنان کورد و پ.ک.کای توجه کرد.
زنان کورد هدف دولت هستند
گزارشگر ویژه ریم آلسالم، که زنان کورد را زیر گروههایی تعریف میکند که به ویژه در معرض خطر خشونت در کشور هستند، در گزارش خود نگرانی خود را از اینکه زنان کورد به دلیل هویت قومی و زبانی خود در معرض خشونت قرار دارند، ذکر کرد. در این گزارش آمده است: زنان کورد بر اساس هویت قومی و زبانی خود در معرض تبعیض قرار دارند، در جامعه به حاشیه رانده شدهاند و از حقوق بشر محدودی برخوردارند. علاوه بر این، ما نگران تعداد بالای گزارشهایی هستیم که نشان میدهد غیرنظامیان کورد، عمدتاً زنان، در چارچوب جنگ علیه پ.ک.ک به قتل رسیده و یا مورد خشونت از جمله خشونت جنسی قرار گرفتهاند. گزارشگر ویژه علاوه بر این گفت، زنان و دختران کورد دائماً مورد آزار و اذیت و تهدید قرار میگیرند و بسیاری از آنها در بازداشت خودسرانه و طولانی مدت به سر میبرند.
به طور خاص در مورد حمله به زنان کورد تحقیق کنید
گزارشگر ویژه ریم آلسالم که از ترکیه خواسته است در مورد حملات نیروهای ارتش ترکیه علیه زنان کورد تحقیق کند، در گزارش خود اظهارات زیر را بیان کرد: اقدامات خشونت جنسی و جنسیتی که توسط نیروهای ارتش ترکیه علیه زنان کورد انجام شده است، تحقیق، عاملان آن را محاکمه و مجازات کنید. بایستی اطمینان حاصل کنید که ماده ۳ کنوانسیون ژنو بدون توجه به وضعیت درگیری در مناطق ترک-کوردنشین و بدون توجه به موقعیت پ.ک.ک رعایت میشود.
برای این منظور، مکانیسمهای تحقیقاتی مؤثر، بیطرفانه و شفاف را با حمایت بینالمللی برای روشنسازی خشونتها و نقضهای زنان کورد و پیگرد قانونی افراد مسئول اجرا کنید.
ماده ۳ کنوانسیون ژنو چیست؟
ماده ۳ کنوانسیون ژنو به شرح زیر است:
در صورت وقوع درگیری مسلحانه غیر بینالمللی در قلمرو یکی از طرفهای والای متعاهد، هر یک از طرفهای درگیر حداقل موظف به اعمال مقررات زیر خواهد بود:
افرادی که مستقیماً در درگیری دخالت ندارند، از جمله اعضای نیروهای مسلح که سلاحهای خود را زمین گذاشتهاند و افرادی که به دلیل بیماری، جراحت، بازداشت یا هر دلیل دیگری از جنگ حذف شدهاند، در هر شرایطی که باشد، بدون توجه به نژاد، رنگ، مذهب یا عقیده، جنسیت، تولد یا ثروت یا هر معیار مشابهی، باید بدون تبعیض با آنها رفتاری انسانی شود.
بنابراین برای این منظور موارد زیر در هر زمان و مکان در رابطه با افراد فوق ممنوع بوده و خواهد بود:
الف) حمله به جان و تمامیت جسمانی به ویژه انواع قتل، مثله کردن، رفتار وحشیانه، شکنجه و آزار و اذیت.
ب) گروگان گیری
ج) تعدی به حیثیت افراد به ویژه رفتارهای تحقیرآمیز.
د) محکومیتها و اعدامها بدون محاکمه قبلی توسط دادگاه عادی، با ضمانتهای قضایی که کشورهای متمدن آن را ضروری میدانند.
۲. مجروحان و بیماران جمعآوری و مداوا میشوند.
یک سازمان بشردوستانه بیطرف مانند کمیته بینالمللی صلیب سرخ ممکن است در صورت عدم توافق خدمات خود را به طرفین ارائه دهد.
طرفین دعوا همچنین سعی خواهند کرد تمام یا بخشی از سایر مفاد این موافقتنامه را از طریق قراردادهای ویژه به اجرا در آورند.
اعمال مقررات فوق تأثیری در وضعیت حقوقی طرفین اختلاف نخواهد داشت.