اتحادیه زنان شرق کردستان عدم حذف قانون سنگسار توسط رژیم ایران را محکوم‌کرد

اتحادیه زنان شرق کردستان عدم حذف قانون سنگسار توسط رژیم ایران را محکوم‌کرد

«اتحادیه زنان شرق کردستان, ی.ژ.ر.ک» طی صدور بیانیه‌ای, طرح مجدد مسئله سنگسار و عدم حذف آن از قانون مجازات اسلامی با اصرار شورای نگهبان را محکوم ساخت و آن را تداوم سیاست زن‌ستیزانه نظام حاکم بر ایران می‌داند که به هیچ تغییر و تحولی در وضعیت حقوقی و سیاسی زنان ایران و شرق کردستان دست نزده است.

اتحادیه زنان شرق کردستان, ی.ژ.ر.ک در بیانیه خود درصدد طرح مسئله سنگسار زنان و قانون «زن‌ستیز» ایران بعنوان یک گفتمان است تا مورد توجه محافل مختلف داخلی و خارجی قرار گیرد.

این اتحادیه در بیانیه خود آورده:«ذهنیت زن‌ستیز رژیم ایران از اوایل انقلاب تا کنون تحت‌نام موازین اسلامی و به بهانه‌های واهی سعی در محدود و ممنوع کردن زنان جهت جلوگیری از مشارکت‌شان در عرصه‌های مختلف اجتماعی‌ـ‌سیاسی نموده‌ است. همچنین سیاست زن‌ستیزانه‌ی خود را به شکلی فراگیر تعمیق بخشیده و مدام خواسته نگرش مردسالارانه‌اش در بطن جامعه حاکم سازد. مبدل ساختن عرصه‌ی زندگی به زندان زنان نمونه‌ی بارز این واقعیت است. نگرش تبعیض‌آمیز نظام حاکم از اوایل انقلاب تاکنون منجر به ایجاد شکاف‌های بزرگی در میان طیف‌های مختلف جامعه گشته است. زیرا تمامی مسایل و معضلاتی که از این نگرش سرچشمه می‌گیرند، هنوز به گونه‌ی صحیحی ارزیابی نگردیده و همه‌روزه جوامع ایرانی بیشتر در گرداب ناشی از این ذهنیت فرو می‌روند. چنانکه جوامع از روند روبه افزایش این مسایل و معضلات بیداد می‌کنند. در واقع از جمله مسایلی که رژیم ایران با مواجه‌گشتن بدان به بن‌بست رسیده است، همانا مسئله‌ی آزادی زنان می‌باشد نه مسئله‌ی هسته‌ای و یا مشکلات اقتصادی. مطرح‌سازی مسئله‌ی هسته‌ای و امنیت کشور فرار از واقعیتی‌ست که رژیم شهامت رویارویی با آن را ندارد. با سیر تصاعدی مسایل اجتماعی در جامعه‌ی ایران و بالارفتن آمار خودکشی زنان واقعیت مذکور بر هر کسی عیان می‌گردد. صدور احکام سنگین مجازات نظیر سنگسار، اعدام و... گویای هراس رژیم از پتانسیل‌ آزادی‌خواهانه زنان و خلق‌های ایرانی‌ است. همچنین با زدن انگ ضدانقلاب، محارب و... سعی در خاموش نمودن فریاد آزادی‌خواهی برخاسته از ایران دارد و از سویی دیگر بر چهره‌‌ی کریه عملکردهای خود نقاب مشروعیت می‌زند. با اتکا بر سیاست فشار، سرکوب، زندانی‌کردن و...؛ با گسترش سیاست ضعیفه‌سازی در سطح جامعه خواهان از بین بردن پتانسیل موجود است. صدور و اجرای حکم سنگسار و اعدام در ملاءعام و... بجزء تضعیف‌نمودن اراده‌ی زنان و خلق‌های ایران, دادن درس عبرتی جهت مطیع‌گردانیدن پتانسیل‌های مزبور می‌باشد. خوشبختانه با تأکید می‌توان گفت که علی‌رغم تشدید سیاست‌های زن‌ستیز، جامعه‌ستیز، ذهنیت واپس‌گرا و وجود این همه فضای رعب و وحشت، اما زنان و خلق‌های ایرانی هرگز در برابر سیاست‌های رژیم سر تعظیم فرو نیاورده و همه‌روزه با پرداختن بدیل‌های گرانبها پیام آزادی‌خواهی خویش را سر می‌دهند.»

دوراهی طرد یا قبول حقوق زنان

اتحادیه نامبرده در ادامه تصریح می‌کند:«اکنون رژیم ایران بر سر دو راهی فروپاشی و دموکراتیزه‌گشتن قرار گرفته است. لذا کلید دست‌یابی به گزینه‌ی دموکراتیزه‌گشتن همانا گذار از ذهنیت زن‌ستیز و حذف تمامی قوانین نظام مردسالار می‌باشد. انتخابات اخیر شانسی‌ است برای انتخاب گزینه‌ی صحیح. انتخاب صحیح نیز در صورتی امکان‌پذیر می‌گردد که در قوانین و ساختار زن‌ستیز و جامعه‌ستیزانه‌ی رژیم تغییرات و تحولات بنیادین انجام گیرند. ولی هم‌اکنون شاهد مطرح کردن دوباره‌ی حکم سنگسار و پا‌فشاری در حذف‌نکردن آن در قانون مجازات اسلامی هستیم. پافشاری بر چنین قوانینی نشانگر فقدان دموکراسی و آزادی در ساختار نظام مزبور است. بعد از 6 سال بحث بر سر تغییر و یا عدم تغییر قانون سنگسار در قانون مجازات اسلامی از سوی قوه‌ی قضایی و مجلس, با اصرار شورای نگهبان قانون مزبور تغییر نکرد. بدون شک نهاد شورای نگهبان از اوایل انقلاب تا کنون جهت طرد زنان از حوزه‌های سیاسی و اجتماعی نقشی تعیین کننده داشته است. رد صلاحیت زنانی که برای انتخابات اخیر کاندید شده بودند و مخالفت با تغییر قانون سنگسار از سوی شورای نگهبان دلیلی‌ است بر این مدعا. قوانین زن‌ستیز جمهوری اسلامی ایران در هنگامه‌ای بر تشدید فشار و سرکوب اصرار می‌ورزند که منطقه و بویژه کوردستان در آستانه‌ی تغییر و تحولات بنیادین قرار دارند. زنان خاورمیانه‌ای و کوردستانی با دست یافتن به بینش و آگاهی مبارزاتی بیش از پیش در صحنه‌ی مبارزه شرکت جسته و جهت رسیدن به آزادی خویش تلاش می‌کنند. بنابراین رژیم با پافشاری بر قوانین ضدانسانی خویش بیش از هر زمان دیگری از جامعه‌‌ی ایران فاصله گرفته است. یا بایستی در راستای دموکراتیزه نمودن قوانین موجود گام‌های عملی بردارد و یا متحمل فروپاشی گردد.»

دعوت از زنان برای ارتقای سطح مبارزات

ی.ژ.ر.ک می‌افزاید:«ما نیز به‌عنوان اتحادیه‌ی زنان شرق کوردستان، همه‌ی زنان ایرانی, به ویژه زنان شرق کوردستان را با همدلی و همبستگی به پیویستن به صفوف مباررزه‌ی آزادی‌خواهی فرامی‌خوانیم. زیرا تا زمانی که ما تمامی عرصه‌ها را به عرصه‌ی ارتقاءدادن مبارزه‌ی آزادی‌خواهی مبدل ننماییم، بدون شک نخواهیم توانست قوانین نشأت گرفته از ذهنیت زن‌ستیز را حذف نماییم. امروزه بیش از هر زمان دیگری زنان ایرانی و شرق کوردستان نیاز به اتحاد و همبستگی دارند. بدون شک بایستی با درک و بینشی آگاهانه در قبال تغییر قوانینی که همه روزه برای زنان وضع و تعیین می‌گردند، خود را مسئول بینیم. برای تغییر این قوانین نیز مبارزه‌‌ای منسجم و مقاومتی همه‌جانبه لازم است.  بدین‌وسیله از جنبش زنان ایران، جنبش زنان فمنیست، فعالین حقوق بشر و حقوق زنان، زنان روشنفکر و مبارز دعوت به عمل می‌آوریم تا در راستای دموکراتیزه نمودن ایران با اتحاد و همدلی سطح مبارزات خویش را ارتقاء دهیم. »