تجمع زنان سرخپوش و فعالان‌مدنی شهر مریوان در واکنش به اقدام دستگاه قضایی

تجمع زنان سرخپوش و فعالان‌مدنی شهر مریوان در واکنش به اقدام دستگاه قضایی

اقدام دستگاه قضایی رژیم ایران در راستای پوشیدن لباس زنانه کردی بر تن یک مجرم و گرداندن آن فرد از سوی نیروی انتظامی و اطلاعات رژیم, با خشم گسترده کردها در سراسر کردستان و اروپا مواجه شد.
بدنبال این اقدام نیروهای رژیم تمامی احزاب سیاسی و سازمان‌های مدنی و شخصیت‌های کرد به واکنش اعتراضی جهت محکوم ساختن این تصمیم دستگاه قضایی رژیم دست زدند و آن را اقدامی سیاسی عامدانه خواندند. بنا به گزارش تارنمای «زنان آذرمهر» جمعی از زنان سرخپوش و فعالان مدنی مریوان طی تجمعی اعتراضی, بیانیه‌ای در این زمینه صادر کردند. در بیانیه این فعالان و زنان آمده:
«حکم این است: برای هتک حرمت متهمی ، او را لباس زنانه برتن پوشانیدند ودر شهر گردانیدند تا مایه عبرت شود. کسی نپرسید اوکیست. جایگاهش کجاست. درکدام خانواده با کدام آموزش وتربیت ودر چه شرایط اقتصادی _ اجتماعی و یا رف…اهی و تفریحی رشد کرده و شخصیتش شکل گرفت و وراد اجتماع شد لباس زنانه برتنش کردند واینطوری تمام ارزشها وکرامات انسانی را به یکباره پایمال کردند. یک جامعه بشری تنها زمانی می تواند جامعه انسانی باشد که مفاهیم زنانگی ومردانگی را پشت سر گذاشته باشد و تعالیم اخلاقی اش را از انسانیت اجتماعی و بر اساس روابط یکسان وعاری از تبعیض گرفته باشد.»
در ادامه بیانیه تصریح می‌شود:«باید ارزشها را در مدنیت محض و بر پایه حقوق برابر دیده باشد نه بربریت توهم محور. در یک جامعه انسانی دو واژه زن و مرد تنها صورت ظاهر دو جنس بشری را توصیف می کنند و هر گونه تعریفی از زنانگی _ مردانگی تلاشی جهت اعمال غیر متمدنانه قدرت است. تا زمانی که مناسباتی وجود دارد که جهان را به تقسیم بندی جنسیتی زنانه _مردانه وا می دارد. ودر این تقسیم بندی، ویژگیهای محقر، ناتوان ، ضعیف ومنفی به جنسیت زن نسبت می دهد. و ویژگیهای به گمان خود برتر وشگفت انگیز وعالی ومثبت و… را همراه وهمزاد مردانگی می پندارند و تازمانی که قواعد وقوانینی هست که مجریانش هنوز برای تحقیر وتنبیه (مردانگی ) برتن متهم می پوشاند ،اقدام عملی علیه چنین وضعیتی معنا دار است. »
در خاتمه آمده:«این حرکت ، تلنگری شد برپیکر زخمی جامعه ، وهمگان را واداشت که به اعتراض برخیزند وهم به پیشروی علیه این رفتارهای ارتجاعی گام بردارند قوانین ، سنت و رفتار ضد زن را باید از محیط زندگی و اجتماعی دور کرد و فرهنگ آزادیخواهی وبرابری طلبی را جایگزین کرد باید مسئولین دولتی را واداشت رسماً از مردم وبویژه از زنان معذرت خواهی کنند. در جریان اعتراضات اخیر جمعی با مخدوش کردن این مبارزات کوشیدند تا مثلاً در دفاع از مسئله حقوق زن ، مقولات قوم گرایانه و ارتجاعی را به رخ جامعه بکشند که عذری بدتر از گناه است خواستند اصل را که هتک حرمت به انسان بود حاشیه ای کنند که از آب گل آلود ماهی ای گرفته باشند با علم کردن نوع لباس ، مسئله اصلی توهین به زن را منحرف کرده وتقلیل دهند. نباید اجازه داد دفاع از کرامت و حقوق برابر زنان و مردان دست مایه ای برای ارتجاع مردسالارانه وناسیونالیستی شود».