تژآ رئیس جمهوری عراق را فراخواند که نسلکشی ایزدیان به رسمیت بشناسد
تژآ برای ریاست جمهوری عراق یک نامه فرستاد و برای به رسمیت شناختن و دفاع از حقوق جامعه ایزدی فراخوان داد.
تژآ برای ریاست جمهوری عراق یک نامه فرستاد و برای به رسمیت شناختن و دفاع از حقوق جامعه ایزدی فراخوان داد.
جنبش زنان آزاد (تژآ) به مناسبت ۱۰مین سالگرد نسلکشی شنگال که در روز ۳ اوت ۲۰۱۴ بدست تبهکاران داعش علیه جامعه ایزدی انجام شد، برای رئیس جمهور عراق، عبدالطیف محمد جمال رشید یک نامه فرستاد.
این نامه به زبان کوردی (لهجههای کرمانجی و سورانی)، عربی، ترکی و انگلیسی نوشته شده است. در این نامه قانون رهایی شماره ۸ (قانون رهایی ایزدی) که در سال ۲۰۱۲ از سوی حکومت عراق قبول شد، جنایاتی که داعش علیه جامعه ایزدی مرتکب شده بخصوص علیه زنان و جنایات علیه انسانیت را یادآور شده است.
در ادامه این نامه گفته شده است: «پارلمان عراق در سال ۲۰۲۱ قانون شماره ۸ رهایی ایزدیان را تصویب و جنایات داعش علیه جامعه ایزدی به ویژه زنان را به مثابه «جنایت علیه بشریت و قتلعام» تایید کرد. مجلس برای روشن کردن مرحلهای تاریک از تاریخ و بدست آوردن حقوق جامعه ما و برای حقیقت یک گام ارزشمند برداشت. پارلمان با این قانون نه تنها ژینوساید علیه ایزدیان را میپذیرد بلکه در عینحال با اتخاذ تدبیر برای کمتر کردن تاثیرات تخریباتی که علیه جامعه ایزدی و انسانیت انجام شده است، اولین گام مهم برای عدالت را برداشته است. اما گامهایی مشخص برنداشتن در مورد مسائلی مثل دادگاهی کردن مجرمان، پیداکردن و بازگردادن ایزدیان ربوده شده، تحقیقات و تشخیصهای گورهای دستهجمعی و تشخص و بازگردادن جنازهها به خانوادههایشان، ارزش این گام اولیه بهسوی عدالت را کم کرده است.
همانگونه که جنابتان نیز مطلع هستید، برای اینکه جنایات ژينوساید دوباره روی ندهند و ازمیان برداشته شوند، اولین شرط، نام ژینوساید است؛ شرط دوم اینست که با مشارکت و رضایت قربانیان نهاد عدالتی ایجاد شود و واقعیتها و سرگذشتها آشکار شوند،آنهم نه از جنبه سیاسی بلکه طبق مواردی که آنان خود بازگو کردهاند. شرط سوم هم اینست که برای اینکه جامعه ستمدیده بافت اجتماعی خود را از نو بسازد، باید اعتماد به نفس، سازماندهی داخلی، مقاومت و نیروی خلاقیت آن ایجاد شود.»
در ادامه این نامه تژآ، پس از ارزیابیهای حملات نسلکشی داعش، از حکومت عراق حقوق اجتماعی-فرهنگی و اتنیکی-دینی که با حقوق مستحکم شده باشد و به رسمیت شناختن موقعیت سیاسی (استاتو) شنگال را مطالبه کرده و امید خود از ریاست جمهوری عراق برای برداشتن گامهای مناسب ابراز کرده است.