جشنواره فیلمهای کوردی لندن با شعار «دوباره پایکوبی» آغاز میشود
چهاردهمین جشنواره فیلمهای کوردی لندن (LKFF) از ۲۵ آوریل تا ۳ می با نمایش ۵۸ فیلم برگزار خواهد شد.
چهاردهمین جشنواره فیلمهای کوردی لندن (LKFF) از ۲۵ آوریل تا ۳ می با نمایش ۵۸ فیلم برگزار خواهد شد.
این جشنواره که با شعار «دوباره پایکوبی» برگزار میشود، هم جشنی سینمایی خواهد بود و هم ادای احترامی به مقاومت فرهنگی و سیاسی مردم کورد.
با فیلمهای افتتاحیه و اختتامیه پیامهای قوی ارائه خواهد شد
این جشنواره با نمایش فیلم «یک روز خوش» به کارگردانی هنرمند کورد، حشام زمان، آغاز خواهد شد. این فیلم در یک اردوگاه پناهندگان در شمال نروژ میگذرد و حشام در فیلم خود از رویای سه جوان و عشق یکی از آنها سخن میگوید.
این جشنواره با فیلم مستند «تماس آزادی» به کارگردانی مَنال مصری به پایان خواهد رسید. این فیلم مستند ردپای سه جوانی را دنبال میکند که در مقاومت کوبانی به شهادت رسیدند و مبارزهای را که مستند کردهاند، روایت میکند.
۵۸ فیلم
در جشنواره امسال، ۱۰ فیلم بلند، ۱۳ مستند، ۲۰ فیلم کوتاه، ۱۴ مستند کوتاه و یک انیمیشن به نمایش درخواهند آمد. فیلمها و مستندها در سینماهای Picturehouse شمال لندن و Rio در دالستون به نمایش درخواهند آمد. همچنین، در مراسم افتتاحیه، هنرمند علی تَکباش به روی صحنه خواهد رفت.
مقاومت، حافظه و امید
فرهان استرک، مدیر جشنواره با اشاره به اینکه شعار امسال جشنواره را «دوباره پایکوبی» تعیین کردهاند، گفت: «دیگر بس است، نه فقط درد و جنگ، بلکه زندگی در میان مقاومت، عشق و امید نیز باید روایت شود.»
استرک با اشاره به شیوه زندگی مردم کورد در میان جنگ، این نکته را بیان کرد: «به عنوان مثال، وقتی به صحنه مادری نگاه میکنیم که بر مزار فرزندش مویه میکند، میبینیم که این فقط صحنه درد نیست، بلکه صحنه مقاومت نیز هست. یعنی در سینمای کوردی، پایانی امیدوارکننده و شاد وجود دارد.»
کارگردانان زن در پیش هستند
در جشنواره امسال، به ویژه فیلمهای کارگردانان زن خارج از میهن به نمایش درخواهند آمد.
فیلم برنده جایزه عایشه پولات با نام «در تاریکی» و فیلم سولین یوسف با نام «برندگان» برجسته هستند. استرک اظهار داشت که به ویژه نمایش فیلمهای کارگردانان زن خارج از میهن بسیار مهم است.
یک موضع سیاسی و یک بیان فرهنگی
فرهان استرک با بیان اینکه این جشنواره صرفا یک رویداد سینمایی نیست، گفت: «جشنواره امسال نیز نه تنها یک رویداد سینمایی است، بلکه باید به عنوان یک موضع سیاسی، یک بیان فرهنگی و بیان حمایت بین جوامع ارزیابی شود.»
استرک خاطرنشان کرد که این جشنواره به طور کامل توسط داوطلبان سازماندهی میشود و بیان کرد که این حمایت سهم بسزایی در سینمای کوردی دارد و گفت: «از طریق فیلمهایی که به نمایش درخواهند آمد، تماشاگران نه تنها داستانهای مردم کورد، بلکه شرایط مشترک انسانی، احساسات جهانی و نیاز به همبستگی را نیز احساس خواهند کرد.»
جوایز و هیئت داوران
در جشنواره امسال، علاوه بر جوایز آفتاب زرد، محمد آکسوی، یلماز گونَی و طاهر کریم، جوایز بهترین بازیگران زن و مرد و جوایز افتخاری نیز اهدا خواهد شد. همچنین، اوزگور آمد، جوانا بوچنسکا، ارسلان امیری، دیمیتریس کرکینوس، سَرای گنچ و زهاوی سَنجاوی در هیئت داوران حضور خواهند داشت.
جشنواره فیلمهای کوردی لندن بار دیگر سینمای کوردی را به جهان عرضه میکند و در عین حال، پیوندهای فرهنگی را نیز زنده نگه میدارد.