تصویر

آسو وهاب: جنگ الکترونیک آغاز اعلان جنگ است

آسو وهاب کارشناس حوزه فناوری، تکنولوژی را بر هویت و افکار ملی تأثیرگذار دانست و گفت: «استفاده و نگاه به رسانه‌های آنلاین باعث تضعیف هویت ملی شده است، هدف این نهادها تخریب افکار است.»

تحولات سریع فناوری و هوش مصنوعی در سراسر جهان گسترش یافته و زندگی انسان‌ها را تحت تأثیر قرار داده است و گاه به دلیل استفاده از آنها برای جنگ و جاسوسی به عنوان یک تهدید بزرگ دیده می‌شود. اکنون رشد سریع هوش مصنوعی حتی بر هویت ملی تأثیر گذاشته و آن را تضعیف کرده است. آسو وهاب یکی از اعضای هیئت حقوق دیجیتال عراق، درباره این موضوع با خبرگزاری فرات (ANF) صحبت کرد.

آسو وهاب با بیان اینکه فناوری در بیست سال گذشته به سرعت در حال رشد بوده و در دو جهت در حال رشد است، اولی به شکل مستقیم نظامی و دومی غیرنظامی است، گفت: «ما می‌توانیم در هر دو بخش از آن برای تأثیرگذاری بر ذهنیت اطرافیانمان بهره ببریم. از بعد نظامی روی مسائل جاسوسی کار شده است. قابل توجه‌ترین چیزهایی که در گذشته فاش شده است اسنادی است که ادوارد اسنودن در مورد این فناوری به عنوان ابزار جاسوسی فاش کرده است. می‌بینیم که فناوری‌های نسل ششم عموما هم در سطح سلاح‌های سنگین و هم در سطح سلاح‌های سبک کاربرد دارند. در سمت غیرنظامی، فناوری برای جمع آوری اطلاعات استفاده می‌شود. تلاش بین بازیگران بزرگ دنیا برای کسب اطلاعات بیشتر است، رقابت فعلی چین و آمریکا به همین موضوع مربوط می‌شود.»

رسانه‌های دیجیتال بر هویت ملی تأثیر گذاشته‌اند

آسو وهاب کارشناس فناوری با بیان اینکه رسانه‌های ضد ملی، هویت ملی را تحت تاثیر قرار داده است، ادامه داد: «اگر به جنگ روسیه و اوکراین و جنگ اسرائیل و ایران نگاه کنیم، می‌بینیم که بیشتر وزن جنگ مربوط به جنگ رسانه‌ای است. هویتی که افراد عرب در ده سال گذشته داشتند، همین هویت امروزی نیست. امروزه تکنولوژی تاثیر زیادی بر هویت و تفکر ملی گذاشته است. فناوری‌هایی که امروزه از طریق رسانه‌های آنلاین و گشت و گذار در اینترنت به شهروندان ارائه می‌شود، باعث تضعیف هویت ملی در برابر هویت جهانی شده است.» آسو وهاب در ادامه سخنان خود از وجود دست‌های پنهان در پشت این فناوری خبر داد که توسط آژانس‌های بزرگ مدیریت می‌شود و ادامه داد: «اگر آمریکا را مثال بزنیم، سازمان‌های مختلفی روی این موضوع کار می‌کنند. این نهادهایی که پشت این موضوع هستند تاثیر خود را در کنگره آمریکا می‌گذارند.

ما با بسیاری از آژانس‌هایی که منافع مشترک دارند و برای تغییر افکار عمومی تلاش می‌کنند مخالفیم، آنها می‌خواهند برتری آمریکا را در سراسر جهان تحمیل کنند. به همین ترتیب، این موسسات در بریتانیا و چین وجود دارد، در بسیاری از کشورهای دیگر این موسسات هستند که کار و سیاست‌های خود را انجام می‌دهند و برای گسترش آنها در حوزه فناوری تلاش می‌کنند.

فیلم‌ها و مستندهای زیادی وجود دارند که در مورد نحوه عملکرد فناوری برای پاک کردن هویت ملی و شستشوی مغزی صحبت می‌کنند. چون وظیفه این نهادها دادن باورهای جدید به مردم است؛ مثلا به جای اینکه وظیفه اصلی یک شهروند کورد، آزادی کوردستان باشد، او را به عنوان یک شهروند جهانی تغییر می‌دهند. این وظیفه اصلی آنهاست که روی مغز ما کار کنند.»

جنگ الکترونیک آغازی برای اعلان جنگ است

آسو وهاب نیاز به ایجاد یک سیاست ملی را ضروری دانست و گفت: «بسیاری از احزاب باید در این سیاست ملی مشارکت داشته باشند، دولت باید مبدع این سیاست باشد و آن را اجرا کند، در داخل دولت نهادهایی مانند وزارت آموزش و پرورش و آموزش عالی وجود دارد که باید بخشی از این سیاست باشد و بر روی آن کار کند. اگر بتوانیم این کار را انجام دهیم و بسیار هُشیار باشیم، می‌توانیم در برابر امواج شستشوی مغزی مقاومت کنیم و در عین حال توانایی‌های خود را توسعه دهیم. در گذشته بمباران آغاز جنگ بود، اما امروز جنگ الکترونیک آغاز اعلان جنگ است.»