گولان فهیم: مسائل خلق‌ها با الگوی رهبر آپو حل می‌شود

گولان فهیم رئیس مشترک کودار از حل شدن مسائل خلق‌ها با الگوی رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان می‌گوید و درباره روژهلات کوردستان و ایران افزود؛ تشدید حملات رژیم نشاندهنده میزان ترسش از انقلاب خلق است.

گولان فهیم رئیس مشترک جامعه دمکراتیک و آزاد روژهلات کوردستان (کودار) مهمان برنامه خط سوم تلویزیون آریان شد و به ارزیابی شرایط سیاسی منطقه پرداخت و به بحث درباره سیاستهایی پرداخت که دولت اشغالگر ایران درمقابل خلقها بەکار می گیرد و در پایان به ارزیابی اهمیت آموزش ها در حرکت آپویی پرداخت.

گولان فهیم درباره وضعیت کنونی خاورمیانه و کوردستان این‌گونه اظهار نظر کرد:

از همه شهدای آزادی بویژه شهید کمال پینجوینی و شهید صدیق سالیاوایی یاد کرده و پیمان ادامه‌دادن به راهشان را دوباره می‌کنم. ما در جنگ جهانی سوم هستیم و این جنگ چنانکه رهبر آپو می‌گوید تنها یک جنگ مسلحانه نیست بلکه یک جنگ همه جانبه است و ابعاد دیپلماتیک، سیاسی، فرهنگی و غیره دارد. یکی از ویژگی‌هایش این است که سلاح ممنوعه در آن بکار می‌رود. ابرقدرت‌ها در برابر این اعمال ساکتند و حتی از آن نیز حمایت می‌کنند. دولت فاشیست ترکیه هزاران بار در برابر نیروهای گریلا و خلق کورد سلاح شیمیایی و هسته‌ای بکار برده است و دولت اشغالگر ایران نیز همین رفتار را با خلق‌های ایران انجام می دهد. همین را در جنگ روسیه و اوکراین نیز دیده‌ایم. اگر امروز این اعمال در برابر نیروی گریلا انجام می‌شود و غیر از خلق کورد کسی علیه آن نیست؛ خطر آن هست که این جنایت علیه سایر خلق‌ها نیز تکرار شود. می‌خواهند این جنایات را عادی‌سازی کنند. از طرفی این هست و از طرف مقابل هم دیدار و نشست‌های پی‌درپی انجام می‌شود. همه ابرقدرت‌ها تلاش می‌کنند در نقاط مشترک، متحد شوند و با وجود همه اختلافاتشان به اتحاد برسند. مطمئنا اتحاد مابین دولتهای خاورمیانه بر اساس حذف و نابودسازی خلق‌های تحت ستم و بویژه خلق کورد صورت می‌گیرد. در نهایت هدفشان این است زمان و فرصت برای خود فراهم کنند تا پابرجا باشند. اگر بخواهیم بدرستی این مسئله را بشناسیم آنچه مشروعیتش را از دست داده یک دولت نیست بلکه ذهنیت دولت- ملت است و می‌توانیم این حقیقت را به روشنی در زمین‌لرزه ترکیه و باکور کوردستان ببینیم. دولت بر مبنای ذهنیت ملیت گرایی تلاش می‌کند خلق‌های دیگر را نابود کند و برایش مهم نیست چه روی می‌دهد. حتی هرچه تعداد بیشتری از کوردها بمیرد برایش رضایت‌بخش تر است. با مبارزه خلق‌ها و دموکراسی‌خواهان این جریان عوض شده و پیروزی از آن خلق است.

رئیس مشترک کودار درباره این سوال که الگوی رهبر آپو چقدر تاثیرگذار بوده؛ این‌گونه جواب داد:

یکی از بحث‌هایی که امروزه در جهان مشکل اصلی است؛ ستم جنسیتی بر زنان است. فکر و فلسفه رهبر آپو به‌دلیل تدارک راه حل برای این مسئله، توانسته در همه جهان شناخته شود و برای خود هوادار کسب کند. یکی دیگر از عوامل بحران و گرفتاری در جهان امروز، بحران محیط زیست است. زندگی همه موجودات روبروی خطر است و روزانه با حوادثی ازجمله سیل و زمین‌لرزه روبرو می‌شویم که همه اینها نتیجه ذهنیت اقتدارگرایی است. رهبر آپو این را به‌خوبی دید و برایش بدیل مطرح کرد.

گولان فهیم درباره برخورد جنبش آپویی با طبیعت گفت:

رهبر آپو تولد خودش را به حفظ محیط زیست گره زد و گفت هرکس می‌تواند در این روز با کاشت درخت زاد روزم را جشن بگیرد. برخوردمان با طبیعت به سان برخورد با جامعه انسانی است. لذا اگر درجایی یک سیستم، طبیعت را ازبین ببرد؛ قطعا جامعه را نیز ازبین می برد. گریلا درهر جایی زندگی کند؛ برای یک مدت کوتاه هم باشد، آنجا را آباد می‌کند و تلاش می‌نماید تا حفظ محیط زیست را به یک مدل زندگی و حافظ حیات مبدل کند.

رئیس مشترک کودار درباره جامعه سیاسی و اخلاقی این‌گونه ارزیابی نمود:

رهبر آپو می‌گوید که مشکل خلق‌ها با فکر و سیستم دولت- ملت تنها با راه حل کنفدرالیسم دمکراتیک حل می‌شود، لذا در الگویش این موضوع را به یکی از پایه‌ها مبدل کرد و آزادی زن و حفظ محیط زیست را دو پایه دیگرش قرار داد. امروزه در جهان در کنفرانس‌ها و نشست‌ها روی این بحث کار می‌شود. انقلاب زن، زندگی، آزادی یکی از ثمرات این فکر است. درست است ما نمی‌گوییم همه‌اش را ما انجام داده‌ایم؛ اما سال‌هاست رهبر آپو روی این موضوع کار کرده و این نیز یکی از نتایج آن است.

گولان فهیم درباره سیاست دولت اشغالگر ایران در برابر خلق و بویژه زنان این‌گونه صحبت کرد:

اعتراضات توده‌ای تا جایی می‌تواند ادامه یابد؛ اما مهم آن ست که به شیوه‌های مختلف توانسته به‌حال به ادامه یابد و متوقف نشده و همه اقشار و طبقات مختلف را در برابر حاکمیت قرار داده است. پیام خلق به دولت این بود که هرچقدر به ما حمله کنید؛ ما کوتاه نمی‌آییم. موضوع مهم‌تر این است که همه اقشار و طبقات اجتماعی معترض و ناراضی‌اند. دولت اشغالگر ایران پیام خلق را بخوبی دریافت کرده است لذا تلاش می‌کند با شدیدترین شیوه آنها را سرکوب کند. اعدام، زندان و بکارگیری گازهای شیمیایی نشان می‌دهد که رژیم چقدر از این انقلاب ترسیده است.

رئیس مشترک کودار درباره اصطلاح دولت برای مجازات کردن اینگونه ارزیابی کرد:

دولت تلاش می‌کند تا خلق را فریب دهد. خودشان به مدارس دخترانه حمله شیمیایی می‌کنند و همزمان برای تبرئه خود این اعمال را به دانش‌آموزان معترض نسبت می‌دهند. این راهکار دیگر نمی‌تواند کسی را فریب دهد و سودی برای دولت ایران نخواهد داشت. پیشرو این انقلاب زنان جوانند؛ بهمین دلیل است که مورد حمله قرار می‌گیرند. دولت می‌خواهد خلق را ازهم متفرق نماید و با این سیاست این حملات را انجام می‌دهد. بعضی افراد از روی ناآگاهی به این دام می‌افتند و بعضی هم توسط خراجی‌ها فریب می‌خورند. جامعه این را به خوبی فهمیده به‌همین دلیل است که درتلاش برای اتحاد است و تنها نیروی دمکراتیک است که می‌تواند دولت را عوض کند نه حکمرانان. چرا دولت به مطالبات و خواست خلق توجه نمی‌کند و پشت به سپاهش می بندد؟ چون این نیروها هیچ اختیاری ندارند و مستقیما ازحکومت‌گران محافظت می‌کنند، درحالی که باید دستاوردهای فرهنگی جامعه را صیانت می‌کردند.

گولان فهیم درباره انحراف قیام توسط نیروهای خارجی و رسانه ی ناآزاد این گونه به ارزیابی پرداخت:

همه این را می‌دانند که موضوع حجاب مهم است و مبارزه برای آن باارزش است اما کاملا معلوم است که این انقلاب برای حجاب شروع نشد بلکه علیه ذهنیت نادموکراتیک  دولت ایران بود و اگر بعضی جریانات بخواهند این را به مسئله حجاب محدود کنند، صدها مسئله سیاسی و اجتماعی را در سایه‌ی آن پنهان می‌کنند و این به نفع خودشان و دولت ایران است. دولت ایران در ظاهر این‌گونه نشان می‌دهد که سر مسئله حجاب خیلی حساس است؛ اما در حقیقت این به نفعش است که همه مسائل و مطالبات جامعه را در یک موضوع خلاصه کند، تا بدین وسیله بتوانند برای نواقص خودشان بهانه جور کنند. لذا موضع احزاب و رسانه‌های ناآزاد می‌تواند خطرناک باشد و خلق باید بر مطالباتش پا بفشارد.

گولان فهیم در پایان برنامه درباره اهمیت و مفهوم آموزش در صفوف پژاک و کودار گفت:

ما سعی کرده‌ایم که از راه آموزش و پرورش ما؛ همه بتوانند مبارزه و پیکار خود برای احقاق حقوق و هؤیت‌شان را تقویت کنند. از راه اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی و دفاع مشروع از خود، کوشیده‌ایم تا خلق حقوق و ارزش‌های خودش را حفظ کند. در مراسمات ۸ مارس، نوروز و چهارم آوریل این کاملا روشن بود. ۸ مارس در ایران توسط زنان حمایت و به‌خوبی دنبال می‌شود. همچنین نوروز مشخص است که دیگر خلق به عنوان یک جشن مهم آن را نگاه می‌کنند و آن را به میدان مبارزه مبدل کرده‌اند. ۴ام آوریل هم به‌همان شیوه بود و از سالیاد تاسیس پژاک تجلیل کردند و زادروز رهبر آپو با اقدامات حفاظت از طبیعت جشن گرفته شد. رهبر آپو می‌گوید خلق هرچقدر به هؤیت خود آگاه باشد؛ به همان میزان می‌تواند مبارزه کند و ما به این فکر و فلسفه باور داریم و برایش مبارزه می‌کنیم.