جمیل باییک: توطئە بین المللی منجر بە آفرینش روح ملی شد

آستانە توطئە بین المللی ١٥ فوریە و توطئە بین المللی خبرگزاری فرات گفتگویی را با جمیل باییک، ریاست شورای مشترک ک.ج،ک انجام دادە است.

درآستانە توطئە بین المللی ١٥ فوریە و توطئە بین المللی خبرگزاری فرات گفتگویی را با جمیل باییک، ریاست شورای مشترک ک.ج،ک انجام دادە است. جمیل باییک در این گفتگو ضمن تاکید بر تداوم خط مشی رهبر آپو بعد از ٢٥ سال، جنبەهای مختلف بین المللی و منطقەای  این توطئە را مورد بررسی قرا ر داد.

در آستانە توطئە بین المللی ١٥ فوریە و توطئە بین المللی خبرگزاری فرات گفتگویی را با جمیل باییک، ریاست شورای مشترک ک.ج،ک انجام دادە است. جمیل باییک در این گفتگو ضمن تاکید بر تداوم خط مشی رهبر آپو بعد از ٢٥ سال، جنبەهای مختلف بین المللی و منطقەای  این توطئە را مورد بررسی قرا ر داد. باییک ضمن ارج نهادن بە مبارزات بی وقفە خلق کورد در تداوم مبارزە،  در این گفتگو افزود کە رهبر آپو فراتر از یک قربانی تقدیر تاریخ تراژیک خلق کورد، رهبری است کە نقش خود را ایفا کردە است. رهبری بدون تردید نمیتوانست مورد قبول و تایید آنان قرار گیرد، در نتیجە نابودی و از میان برداشتن وی نیز مبنای عمل قرار می گرفت و چنین مسئلەای نیازمند افکار و نگرشهای مشترک و خبیثانەای از سوی آنان بود. رهبر آپو و پ.ک.ک برای آنان مسئلەای جدی و مهم بە شمار رفتە و دیگر نمیتوانستند در مقابل آن سکوت کنند. لازم بود کە در راستای منافع مدرنیتە سرمایەداری عمل می کردند و در این راستا بود کە دولت استعمارگر و نابودگر  ترک نیز بە عنوان نیرویی درجە دوم در این توطئە شرکت کردند. این گفتگو در دو بخش منتشر می شود.

خبرگزاری فرات: وارد بیست و پنجمین سالگرد توطئە بین المللی ١٥ فوریە می شویم کە با نشانە گرفتن رهبر خلق کورد، در واقع علیە خلق کورد روی داد. زمانیکە این توطئە روی داد، شرایط و زمینەهای سیاسی و بین المللی، منطقەای و کوردستان چگونە بودند؟

درست است، ما وارد بیست و پنجمین سال توطئە بین المللی می شویم. ٢٥ سال کامل از مبارزە خلق ما جنبشمان می گذرد. دردهای فراوان، هزینەهای سنگین و برخودانی بی نظیر را در طول ٢٥ سال شآهد بودەایم. در آستانە بیست و پنجمین سالگرد توطئە بین المللی پیش از هر چیز بە رهبر آپو با حسی مملو از روح رفاقت و دوستی عمیق و احترام درود می فرستم. توطئە بین المللی و تمام نیروهایی را کە در این توطئە شرکت داشتند محکوم کردە و بدین مناسبت می خواهم اعلام نمایم کە بدون هیچ تردیدی تک تک این مسائل مورد حسابرسی قرار خواهند گرفت. بە تمام شهدایی کە در جریان این توطئە بدن خود را بە اخگرهایی از آتش مبدل کردە و بە کاروان جاودانان پیوستند، از جملە نخستین شهید این مرحلە، هوال خالد اورال درود فرستادە و یاد و خاطرە آنان را گرامی میدارم. بر پیمانی کە با آنان بستەام بار دیگر تاکید می کنم.

فرایند توطئە بین المللی از ابتدا تا بە آخر از سوی اسرائیل و ایالات متحدە آمریکا و اتحادیە اروپا و روسیە طراحی و اجرا شد. نقش حکومت سوریە، یونان و ترکیە بیشتر در قالب ابعاد بوروکراتیک و در ردە دوم قرار داشت. بە ویژە کە ارتباطات قدرتمندی بین آنکارا، لندن و واشنگتن در جریان بود. خواستە می شد کە رهبر آپو را با همکاری پارت دمکرات کوردستان در انزوایی در باشور کوردستان قرار دهند و از این طریق سوریە بە عنوان آخرین مرحلە برای طرح از میان برداشتن استفادە کردند. در این میان مصر را نیز بە سوی خود جلب کردە و جنگی روانی را علیە سوریە شکل دادند. در نتیجە چنین اقداماتی بود کە سوریە نیز در  مقابل فشارها تسلیم شد و در رابطە با حزب کارگران کوردستان بە توافقی علیە حزب کارگران کوردستان دست یافتند. رهبر آپو فرایند توطئە بین المللی ٩ اکتبر، ١٥ فوریە را بدینگونە خلاصە می کند. در آن برهە جمهوریهای فدراسیون پیشین شوروری بە تازگی از روسیە جدا شدە بودند. یلتسین و پریماکوف کە خائنان واقعی بە رئال سوسیالیسم بودند، بر اساس ارتباطات پیشین اطلاعاتی پلید و پنهانی و نیز روابت اقتصادی خود، در شرایتی بودند کە برای دستیابی بە منافع خود بە هر اقدام خارج از استاندارد و خارج از معیارهای اخلاقی دست می زدند. از همینرو تا جایی کە میتوانستند با مسئلە کورد بازی می کردند. وضعیت رهبر آپو را دستمایە دادوستدهای خود قرار می دادند. در واقع برای اینکە رهبر آپو  مسکو باقی نماند، سازمان بانک جهانی ٨ میلیون دلار وام بە آنها داد و دولت روسیە نیز صمیمانە آن را پذیرفت.  بە ترکیە نیز پروژە کمربند سبز را بە روسیە تقدیم کردە و روسیە نیز از این طریق بە یکی از مشارکت کنندگان در توطئە بدل شد. انگلستان، آلمان، اسرائیل نیز پیشاپیش خود را برای توطئە بین المللی آمادە کردە بودند. در مقابل آن، هر آنجە را کە از ترکیە دریافت می کردند بخشی از منافع آنان بود. بدون شک رهبری این توطئە، طراح آن ایالات متحدە آمریکا بود. از نظر آنان حل مسئلە کورد بە نحوی استراتژیک مسالەای بود کە هنوز زمان آن فرا نرسیدە بود.  از همینرو درصدد بودند تا از مسالە کورد و جنبش آزادی در راستای منافع خود بهرەبرداری کردە و در مقابل از ترکیە درخواست امتیاز نمایند. بە همین دلیل غیر از سرکوب کردن صداهای انسانی و انسانهای برخوردار از مسئولیت با مشکل دیگری نمیتوانستند مواجە شوند. در واقع در آن زمان در اروپا، از آلمان گرفتە تا بسیاری از کشورهای دمکراتیک اروپایی، سوسیال دمکراتها قدرت را در دست داشتند و از این مسئلە نیز بە نحو بسیار بی اخلاقانە و غیر منصفانە استفادە کردند. ماسیمو دالما کە هم واجد قدرت تصمیم گیری نبود و هم  از قدرت کافی برخوردار نبود، سریعا بی طرف می شد. هر چند دومای روسیە در مقابل این مسئلە با ٢٩٨ رای، بە رهبر آپو حق اقامت اعطا کرد، اما یلتسین و پریماکوف آن را رد کردند. در نتیجە، نە دالما کە درصدد بود اقداماتی را در این راستا انجام دهد و نە تصمیم دوما، هر دو در مقابل سیاستها مزورانە دولت آمریکا و اروپا بدون نتیجە ماند.

بدون تردید این وضعیت خاورمیانە بود کە پیش از هر چیز بە طراحی و ایجاد توطئە بین المللی منجر شد. و گرنە زمینە و اقدامات عملی و اولیە توطئە بین المللی از سال ١٩٩٦ با پیشگامی آلمان، فرانسە و انگلستان، در قالب فشارهای سنگین و دستگیریهای سیاسی علیە پ.ک.ک اغاز شدە بودند. پیش از آن رویداد قتل اولاف پالمە نیز بە وقوع پیوستە بود کە از سوی گلادیوی ناتو روی دادە بود و موکدا درصدد بودند آن را بە گدرن پ.ک.ک بیاندازند. حزب کارگران کوردستان نیز بە این دلیل بە عنوان یک سازمان تروریستی اعلام میشد و بە منظور قرار دادن حزب کارگران کوردستان در لیست سازمانهای تروریستی اقدامات گستردەای را اغاز کردند. همراە با تمام این اقدامات، رویداد دیگری کە بە توطئە بین المللی شتاب داد، همانگونە کە بە آن اشارە کردم، رویدادهای کوردستان و خاورمیانە بودند. نتایج جنگ نخست خلیج هنوز بە خوبی مشخص نشدەبودند، سنگها هنوز سر جای خود بند نشدە بودند. گامهایی کە با سیاست و استراتژی درست برداشتە می شدند این امکان را ایجاد می کرد تا اقدامات مهمی انجام شوند. بدون شک حزب کارگران کوردستان نامزد این مسئلە بود وموقعیت خود را بر این اساس تنظیم کردە بود. بدیهی است کە یکی از دلایل سازماندهی شدن این توطئە همین مسئلە بود.

رهبر آپو در خاورمیانە بە مدت بیست سال مبارزە کردە بود. با نمایندگان بسیاری از دولتها، با بسیاری از شخصیتها، سازمانها و نمایندگان فرهنگها و خلقها دیدار بعمل آوردە بود. زندگی و مبارزە ٢٠ سالە رهبر آپو در خاورمیانە در سطح تاریخی در کوردستان و خاورمیانە پیشرفتهایی ر ایجاد کردە بود. سطح ذهنیت، خواست مبارزە سازماندهی شدە در میان کورد نیز افزایش یافتە بود. با تمام دشواریها پیروزی دست یافتنی شدە بود. خلقهای خاورمیانە، در کانون توجە روشنفکران قرار گرفتە بود و فرایندی رنسانس گونە اغاز شدە بود. معادلات سیاسی تحت تاثیر این پیشرتها و تحولات قرار می گرفتند. جستجوهای تازە اغاز شدە بودند. این تحولات، سیستم مدرنیتە سرمایەداری با رهبری آمریکا را مرعوب ساختە و در تنگنا قرار می دادند. دولت استعمارگرو نابودگر ترک نیز اختیار از کف رها کردە بود. از یک سو ذهنیت و ائتلاف ضد امپریالیستی در خاورمیانە در حال پیشرفت بود، از سوی دیگر وضعیت مبارزە برای آزادی کە در سطح جدید و استراتژیکی قرار گرفتە بود، هم بر دولت ترک و هم بر آمریکا و اروپا تاثیرگذار شدە بود و آنها را در تنگنا قرار میداد. از طرف دیگر رهبر آپو واجد ویژگیهای شخصی خود نیز بود. وی از چنان شخصیتی برخوردار بود کە  فرهنگ غربی نمیتوانست وی را در خود جذب کند و نمیتوانست او را از میان بردارد. از ترف دیگر قادر نبودند کە شخصیت وی را بە سوی سیستم خود جلب کنند. و از همین رو بود کە بنابە این ویژگیها ناگزیر بودند کە رهبر آپو را خارج از این سیستم قرار دادە و بە قربانی مطامع توطئە بین المللی خود مبدل کنند. رهبر آپو فراتر از یک قربانی تقدیر تاریخ تراژیک خلق کورد، رهبری است کە نقش خود را ایفا کردە است. رهبری بدون تردید نمیتوانست مورد قبول و تایید این سیستم قرار گیرد، در نتیجە نابودی و از میان برداشتن وی نیز مبنای عمل این سیستم قرار گرفتە بود. و چنین مسئلەای نیازمند افکار و نگرشهای مشترک و خبیثانەای بود. رهبر آپو و پ.ک.ک برای آنان مسئلەای جدی و مهم بە شمار رفتە و دیگر نمیتوانستند در مقابل آن سکوت کنند. لازم بود کە در راستای منافع مدرنیتە سرمایەداری عمل می کردند. و در این راستا بود کە دولت استعمارگر و نابودگر  ترک لازم بود کە وظایف خود را عملی می کرد. زیرا بسیار در تنگنا قرار گرفتە بود. و علاوە بر آنکە آن را تحت تاثیر خود قرار دادند، در باشور کوردستان نیز یک موقعیت کورد-کوردستانی را ایجاد می کردند. سازمانهای کوردی کە شناختە می شدند در میان سیستم هژمونیک قرار گرفتە بودند. مبارزە حزب کارگران کوردستان این سیستم را بر هم میزد و تهدیدی علیە موازنە بود. نتوانستە بودند کە مانع از قیامها و پیشرفتهای گریلا شوند. از همین رو بود کە بسیار نگران بودند. دولت ترک بە منظور مقابلە با تمام تحولات آلترناتیف، در جنگی منطقەای برای ممانعت از این تحولات آمدە بود بە هر اقدامی دست بزند. فرماندە نیروهای زمینی آن زمان ترکیە، آتیلا آتش بە منظور نشان دادن موضع دولت ترک وارد عمل شدە بود. اتیلا آتش در مرز با سوریە آشکارا سوریە را تهدید کرد. این سخنان آتش با حمایت آمریکا و اتحادیە اروپا همراە شد. در واقع اعلان جنگ بود و توطئە ٩ اکتبر و ١٥ فوریە از همان زمان آغاز شد.

خبرگزاری فرات: موضع جنبش و خلق در مقابل توطئە چە بود؟ در آن زمان چە اتمسفری بر جامعە حاکم بود؟ در هر چهار بخش کوردستان و اروپا و در سطح جهانی خلق چگونە در مقابل این روند واکنش نشان دادند؟

لازم است بە این مسئلە اشارە کنم کە نە ما، دوستانمان، خلقمان بە هیچ نحوی برای این توطئە بین المللی از امادگی برخوردار نبودیم. هیچگاە انتظار آن را نداشتیم کە روزی توطئەای بین المللی علیە ما صورت گیرد. اما در هر صورت چنین چیزی روی داد. همانگونە کە رهبر آپو بە نحو حق طلبانەای اعلام می کند کە در این برهە هوالیتی کافی نبود و دوستی دروغین واجد نقش بود. در طول تاریخ بسیاری از کشتارها، تبعیدها و تراژدیها بر خلق کورد تحمیل شدە است، در تمامی خیزشها میتوان این مسالە را مشاهدە کرد. رهبران قیامها زمانیکە بەدار کشیدە شدند، تبعید شدند و بە زندان فرستادە شدند، بی اعتمادی و دردهای بزرگی را از خود بر جا گذاشتند. مشاهدە شد کە ارزشهای موجود و همکاری نیز از میان رخت بر بستند. پراکندە شدند. رهبر آپو در تاریخ کوردستان، با رویکرد ویژە خود نسبت بە رهبری در این میان رویدادی تکین، و شخصیتی منحصر بفرد بە شمار می رود. در تایریخ کوردستان نخستین بار است کە رهبری در جریان یک توطئە بین المللی دستگیر می شود. در زندانی انفرادی در امرالی زندانی و علیرغم آن کە کوردها بعد از وی پراکندە نمی شوند، با گذشت ٢٥ سال از انزوا، مبارزە و برخودان خود را همچنان ادامە دادە است. همانگونە کە اشارە شد، در تاریخ کوردستان این رویدادی منحصر بفرد است. رهبر آپو حزب و خلق را بە گونەای پرورش داد، ایجاد کرد کە توطئەای بین المللی در این مقیاس بیرحم و سبعانە با شکست مواجە شود و بە گونەای عمل کرد کە حزب و خلق در مسیر رهبر آپو با عزم مصمم و سازماندهی شدە مبارزە خود را دامە دهند. این مسئلە در تاریخ ما امری جدید بە شمار رفتە و حایز اهمیت بسیار است.

روانشناسی انسان و جامعە بە هم شباهت دارند، بە گونەای کە مکمل هم می باشند. زمانیکە رویدادی غیر منتظرە بە وقوع می پیوندد، امکان ندارد کە انسان دچار تکانە و شوک نشود و بە وضعیتی اضطراری در نیافتد، در چنین برهەهایی انسان در شرایطی قرار می گیرد کە ههیچگاە آن را پیش بینی نمیکرد. بدون شک از تاثیرات شوکە کنندەای برخوردار خواهد بود. بازگرداندن رهبر آپو در جریان توطئەای بین المللی بە ترکیە، از چنین تاثیری بر حزبمان، هوالانمان و خلقمان در کوردستان برخوردار بود. کورد تصور نمیکرد، باور نمیکرد کە شخصی مانند رهبر آپو دستگیر شود. نمیتوانستند پیش بینی کنند کە سیستم حاکم بین المللی دستهای خود را مانند اختاپوسی بە همە جا دراز کردە است و بە ویژە علیە رهبر آپو و علیە خلقمان چنین بیرحمانە و ظالمانە عمل کند. اما زمانیکە توطئە شکل گرفت، برای کورد رویدادی مانند روز قیامت بود. برخی بە گریە درآمدند. برخی دست بە دعا برداشتند، برخی خود را، برخی دشمن را بە آتش کشیدند، برخی بە هر چیزی لعنت فرستادند، اما در هر صورت خواهان انجام مبارزەای بدون وقفە و بی امان شدند. خلقمان در مواجهە با توطئە بین المللی در هر چهار بخش کوردستان، در زندانها، در اروپا و در تمام مناطق جهان و در هر جایی کە حضور داشتند اعتراضات خود را نشان دادند، یکدل ویکصدا و بە نحوی منسجم ارادە خود را نشان دادند.

وزیر امورخارجە وقت آمریکا، مادلین آلبرایت اعتراف کرد کە ما میدانستیم اگر اوجالان دستگیر شود و بە ترکیە مسترد شود، با اعتراض کوردها مواجە می شویم. اما هیچ کس نمیتوانست اعتراضآتی در این حد را پیش بینی کند. موضع و برخودان خلقمان براستی بی نظیر بود. فریاد نخستین، برخودان نخستین تاریخی و ارزشمند در زندانها از سوی هوال خالد اورال با سعار نمیتوانید روز ما را تاریک کنید، با برخودان و مقاومت و عزم نستوە دهها هوال ما همراە شد کە در نهایت بە کاروان جاودانان پیوستند. نە فقط در زندانها، بلکە در بسیاری از شهرها و متروپلهای ترکیە و کوردستان، برخودان و شهادتهایی بە همان نحو روی دادندکە در قلب دشمنان ترس و هراس آفریدند و خلقمان فراخوان مقاومت شکوهمندانە را دادند.

زنان و جوانان کورد در این فرایند فعالانە وارد عمل شدند، در همە جا شاهد بودیم کە برخودان را فرماندهی کردند. در باکور، روژهلات و روژآوای کوردستان و نیز در اروپا و هر جایی کە کوردها حضور داشتند، بە نحوی همە جانبە خلق بپاخاستند. برخودان را بە مبنایی برای تداوم مبارزە تبدیل کردند. در تمام عرصەها، هوالان ما بدنهایشان را بە آتش تبدیل کردند و بە شهادت رسیدند. با ادای احترام بە تمام هوالانمان، یاد و خاطرە آنان را گرامی میداریم.

توطئە بین المللی در میان خلق کورد روح اتحاد ملی را خلق کرد، تمام اقشار در کوردستان را، قبایل و حتی بخش بزرگی از جاشها را نیز حول رهبر آپو متحد و منسجم کرد و اینان موضعی شکوهمند و حالی از روح ملی را بە نمایش گذاشتند. روح ملی نە فقط در باکور باکوردستان و ترکیە، بلکە در هر چهار بخش کوردستان و خارج از کوردستان در همە جا تحقق پیدا کرد. تا زمان فرایند توطئە، پیش از آن در هر چهار بخش کوردستان خلقمان در مقابل نیروهای استعمارگر در برهەهای مختلف با راهکارهای متفاوت اجتماعی، از جملە خیزش برخودان را بە نمایش گذاشتە بودند. اما هیچ ارادەای، هیچ رهبریی قادر بە ایجاد اتحاد روح ملی و ذهنیت ملی نشدە بود کە بازتاب دهندە امیدها، دردها و آیندە مشترک باشد. مقاومتها روی دادند، دردها و آلام متحمل شدند، امیدها و اعتقادات و آرمانها هموارە بە یک بخش کوردستان محدود ماندە بودند. در خاورمیانەای کە از تاریخ هزاران سال برخوردار بود و کوردستان در آن بە مثابە گهوارە بشریت و تمدن مشاهدە می شد، خلقمان نە فقط در بعد جغرافیایی و دموگرافیک تقسیم شدە بود، بلکە همزمان با آن، در ابعاد روحی، روانی و ذهنی نیز تلاش شدە بود کە از میان برداشتە شود. امکان نداشت وضعیتی خارج از معیارهای اخلاقی، وجدان برای آن متصور شد. کورد هموارە از دردهای آن متالم شدە بود. از همین رو بود کە هموارە نیازمند اتحاد ملی و بازآفرینی روحی ملی بود. وجود رهبر آپو، پارادایم وی، روح مبارزە و روح ملی ای کە خلق نمود، بە پاسخی برای این آرزوی تاریخی تبدیل شد. بە همن دلیل بود کە خلقمان اتحاد ملی را در مقابل این توطئە بین المللی برای نخستین بار با قدرت نشان داد و از رهبر آپو صیانت نمود.

خبرگزاری فرات: هدف توطئە بین المللی چە  بود و جە نتایجی را بە دنبال داشت؟

بدون تردید عمیقا در رابطە با ابعاد توطئە بین المللی ٩ اکتبر و ١٥ فوریە سخن گفتە شدە است. مورد بحث و بررسی قرار گرفتە است. از اهداف توطئە و نتایج آن بحث شدە است. توطئە را عملی کردند، اما پیش بینی می کردند کە نتایج آن بسیار عظیم باشد. اما این مسئلە نیازمند گفتگو است؛ بعد از فروپاشی رئال سوسیالیزم، سازمان، گروە و شخصتیهایی کە در جهان تک قطبی با ارزشهای اخلاقی سوسیالیستی مبارزە می کردند، دچار خلائی عظیم شدە بودند و بە جستجوی راههایی برای برون رفت افتادند. جنبش پ.ک.ک یکی از این جنبشهای اصلی بود کە قبل از سال ٢٠٠٠ با شخصیت و هویت سوسیالیستی خود از قرن بیستم بە جا ماندە بود، اما با عزم مصمم بە مبارزە ادامە دادە بود. اخلاق و حمایتی بزرگ برای نیروهای انقلابی سوسیالیستی در سطح جهان بود. جدا از ارزشهای اخلاقی و ایدئولوژیک، حزب کارگران کوردستان جنبشی بود کە در شخصیت رهبر اوجالان هموارە بە نوسازی و خودسازی دست میزد. خود را قدرتمندتر می کرد. آن زمان چنین پیش بینی می شد کە با چنین توطئەای حتما بە جنبش و حرکت ضربە وارد میشود و خط مزدوری و رهبری بدیل میتواند در درون این جنبش بسط پیدا کند.  یعنی یکی از آرمانهای این توطئە بین المللی این بود کە با نام کورد و کوردستان، خط مشی پارت دمکرات کوردستان را بسط دهند و آن را بەعنوان مخاطب مسئلە کورد نشان بدهند. همراە با آن، در نتیجە توطئە بین المللی، قرار بود حزب کارگران کوردستان را وارد مشکلی جدی نمایند و تسلیم شدن را تا حد واداشتن بە لیبرالیسم و ایجاد تفرق شکل دهند. همانگونە کە بعدا مشاهدە شد، توطە بین المللی واقعا بە نحوی غیر اخلاقی سازماندهی شدە بود. با این گفتە کە فرایند انقلاب و مبارزە رهبران دروغین کورد، شخصیت و گروههایی پیدا شدند کە متوجە رفورمیسم شدند و خلع سلاح را پیشنهاد کردند. تلاش  میشد کە از ارزشهایی کە پ.ک.ک دهها سال بە عنوان ارزشهای مقدس خلق کردە بود، دست کشیدە شود، از همین رو توطئە بە راستی تهدیدکنندە بود.

رهبرآپو و پ.ک.ک مدرنیتە کاپیتالیستی را واجد تنگناهای فراوان میدیدند کە اجازە نمیداد خاورمیانە بر اساس مقتضیات خود، خود را سازماندهی کند. اطلاع دارید کە کاپیتالیسم موجودیت خود را بر  اساس بحران و تنگنا قرار دادە است. بە همین دلیل غیر از منافع و اهداف خود، هیچگاە خواهان ثبات و آرامش نیست. رهبر آپو و پ.ک.ک در مقابل پیش بینی های مدرنیتە  بە عنوان مانع مشاهدە می کردند. نتایج نشست قاهرە در سالهای ١٩٢١-١٩٢٢ منتشر شدە است. هدف نشست قاهرە این بود کە مسئلە کورد را بدون دستیابی بە راە حل باقی بگذارد. بر همین اساس بود کە خاورمیانە را بر مبنای منافع خود شکل دهند. توطئە بین المللی در چنین فرایندی و با چنین رویکردی شکل گرفت کە رژیم فاشیست استعمارگر در آستانە مرحلە راە حل قرار گرفتە بود. با توطئە بین المللی در نهایت میتوانستند راە را بر حل مسئلە سد کنند. همانند زمان نشست قاهرە درصدد برآمدند کە خاورمیانە را بر اساس منویات و منافع خود مجددا سازماندهی کنند. واقعیت این است کە  پروژە خاورمیانە بزرگ BOPبا چنین ایستاری مورد ارزیابی قرار گیرد.   هدف دیگر این توطئە بین المللی طراحی مجدد خاورمیانە یا خاورمیانە نوین بود. BOP بە دلیل این ضرورت در دستور کار قرار گرفت. بە این منظور اسلام سیاسی را در کانون قرار دادە و سازماندهی کردند و شخصیت فاشیستی را مانند اردوغان رابە دلیل هویت اصطلاحا اسلامی خود بە جلو فرستادند. توطئە بین المللی چنین اهداف وسیعی داشت.

یکی دیگر ازاهداف توطئە بین المللی این بود کە خلقهای کورد و ترک را بە جان هم بیاندازند و بذرهای جنگی یکصدسالە را بیفشانند تا رهبر آپو و حزب کارگران کوردستان بار دیگر نتوانند نقش خود را ایفا کنند. حزب کارگران کوردستان در مقابلە با مدرنیتە سرمایەداری ایدئولوژی بدیلی را مطرح کرد، پارادایم سوسیالیسم و دمکراسی را خلق کرد. اگر رهبر آپو و پ.ک.ک از تنگنا خارج می شدند، مانند ابتدای سدە قبل، امکان داشت کە خلقهای ما را با هم بە جنگ وادارند و بر اساس منافع خود روابط آنها را سازماندهی کنند. توطئە بین المللی علیە رهبر آپو، چالشی بزرگ علیە حزبمان، خلقمان و دوستانمان بود. رهبر آپو نیز با همان جدیت، عمق و گستردگی گامی را کە آغاز تولد مجدد من نامید، با فرایند توطئە بین المللی در سطحی بزرگ خنثی نمود، از همین رو، توطئە بین المللی علیە رهبر خلق کورد، خنثی شد.

دوم؛ پ.ک.ک. از میان نرفت. بر عکس خود را مجددا سازماندهی کرد و با قدرت مبارزە خود را ادامە داد. پارادایمی کە رهبر آپو آن را از فقدان تحقق بخشید، در میان پ.ک.ک و مبارزە آزادی در سطحی انقلابی تحرک و پیشرفت و تحول آفرید.

 سوم؛ پ.ک.ک نە در بعد ایدئولوژیک و نە در بعد ارزشهای اخلاقی، همچنین در ابعاد مادی و لجستیکی هیچگاە تضعیف نشد، بر عکس در مقابل مدرنیتە سرمایەداری تجسم مدرنیتە دمکراتیک بود و در میدان بین المللی بە سطحی رسید کە بیش از پیش مورد مقبولیت قرار گیرد.

چهارمین مسئلە، دولت ترک برخلاف قیامهای کورد دیگر، در طول تاریخ برای نخستین بار در مقابل رهبر آپو و پ.ک.ک بە پیروزی دست نیافت. خلق کورد  و پ.ک.ک بە مرحلەای دست یافت کە از قدرت، اخلاق و حمایت برخوردار گردید.

پنجمین مسئلە؛ شخصیت بارزانی و واقعیت پارت دمکرات کوردستان  است کە مدرنیتە سرمایەداری، یعنی نیروهای توطئەگر درصدد برآمدە بودند آن را بە جای رهبر آپو حزب کارگران کوردستان در کانون قرار دهند؛ اما این نیرو نیز مانند یکی از بخشهای نیروهای توطە گر رسوا و محکوم شد. در این میان این نکتە پاراودوکسیکال است کە هزینە توطە بین المللی در مقابل نتیجە پیروزی دایمی مبارزە پ.ک.ک، موقعیت سیاسی باشور کوردستان در سطح بین المللی ا حتی از سوی دولت ترک پذیرفتە شد. پارادوکس از این بزرگتر نیز این بود کە شخصیت بارزانی و خط مشی سیاسی وی علیرغم انکە از ابتدا بخشی توطئە بود، امروز در مقابل پ.ک.ک؛ در همراهی با دولت ترک دست بە همکاری می زند و این دو با هم عمل می کنند.

ششمین مسئلە؛ هدف بە جان هم انداختن خلقهای کورد و ترک خنثی شد. پارادایم ملت دمکراتیکی کە رهبر آپو خلق کرد، در مقابل با تمام انواع ملیت پرستی، بر ارزشهای آزادی و دمکراسی ، اتحاد خلقها، آیندە آزاد و دمکراتیک، مبارزە مشترک و ارادە مشترک تاکید داشت. همان مسئلەای کە اکنون در باکور کوردستان، در ترکیە و در روژآوای کوردستان و سوریە در حال تحقق است. در روژهلات کوردستان و باشور کوردستان نیز مبارزە برای تحقق این مسئلە ادامە دارد.

هفتمین مسئلە، سازمانهای دروغین و برساختەای بودند کە در ردای اسلامی، در صدد ایجاد و عملی کردن پروژە خاورمیانە بزرگ برآمدە بودند، یعنی بە همان شیوە کە سازمانهیا تبهکاری مانند داعش و النصرە بە بلایی علیە بشریت مبدل شدند، بە همان نحو آ.ک.پ و اردوغان نیز بە تهدیدی علیە خاورمیانە تبدیل شدند. در این بعد بود کە بە جای دستیابی بە اهداف خود، با وضعیتی وارونە مواجە شدند. بدون تردید توطئە بین المللی در بعد اهداف خود چنان گستردە است کە میتواند در ابعاد دیگری نیز مورد ارزیابی قرار گیرد.رهبر آپو گفتە بود کە نخستین پروژە ناتمام من، پروژە آزادی زن است. اما شخصیت زن آزاد و سازماندهی شدە کە از سوی رهبر آپو خلق شد، با مبارزە در مقابل سازمانهایی تبهکار مانند داعش  و نصرە، مبارزە علیە دولت ترک قدرتی بیشتر یافت. از همین رو است کە بر این باوریم کە خط مشی زن آزاد بعد از توطئە بین المللی هر چە بیشتر تقویت شدە و نقشی را ایفا کرد کە مهر خود را بر پروژەای تاریخی زد.