جشن خاونکار، نماد رهایی از ستم است
کمیته ادیان و باورداشتهای کودار با گرامیداشت جشن خاونکار اعلام کرد، «یاریها در طول تاریخ برای رهایی و آزادی خویش مبارزه نموده و نمادهای آئینی خویش را با زیباترین معنا خلق نمودهاند.»
کمیته ادیان و باورداشتهای کودار با گرامیداشت جشن خاونکار اعلام کرد، «یاریها در طول تاریخ برای رهایی و آزادی خویش مبارزه نموده و نمادهای آئینی خویش را با زیباترین معنا خلق نمودهاند.»
کمیتهی ادیان و باورداشتهای کودار به مناسبت فرا رسیدن جشن خاونکار بیانیهای صادر نمود.
در این بیانیه جشن خاونکار به عنوان وعده رهایی از نسلکشی فرهنگی و رسیدن به آزادی بیان شده و آمده است: «این جشن برای پیروان آن همانا برآوردن فریاد دادخواهی و رساندن صدای خلقکُرد به گوش جهانیان است تا ندادهند که در مسیر حقیقتجویی خویش کماکان مصر هستند.»
کمیتهی ادیان و باورداشتهای کودار ضمن تبریک این جشن اعلام کرد، «کمیته ادیان و باورداشتهای «جامعه دمکراتیک و آزاد شرق کردستان(کودار)» ضمن تبریک به پیروان آئین یاری به مناسبت جشن خاونکار، امید دارد که با همت و غیرت آزادیخواهی و دمکراسی طلبی، بزرگترین مبارزات بر ضد فاشیسم و نظام ستمگر ایران شکل گیرد.»
بیانیهی کمیتهی ادیان و باورداشتهای کودار به شرح زیر است:
جشنها و اعیاد خلقکُرد در طول تاریخ بعنوان نمادهای مبارزهگری و مقاومت و رهایی از ستم و آزادی مرسوم و برپاداشتهشدهاند. جشن خاونکار برای یارسانها که هرساله به مدت سه روز برپا میشود، جشن آزادی و سرافرازی است.
خلقکُرد از جمله یاریها مدتزمان مدیدی است که با ظلم و ستم از سوی حاکمیت فاشیستی ایران روبرو شدهاند. یاریها در طول تاریخ برای رهایی و آزادی خویش مبارزه نموده و نمادهای آئینی خویش را با زیباترین معنا خلق نمودهاند. جشن خاونکار که جشن رهایی از جنگ و ستم است، همانا حکایت از رهایی خلقی از زیر یوغ دشمنان میباشد. مبارزه برای حفظ تاریخ، فرهنگ و هویت در آیین یارسان دارای معنای والایی میباشد که تاکنون موجب حفظ فرهنگ و هویت فرهنگی – تاریخی خلقکُرد شده است.
امروز نیز جشن خاونکار برای یارسانها همچنان وعده رهایی از نسلکشی فرهنگی و رسیدن به آزادی و سعادت اجتماعی میدهد. این جشن برای پیروان آن همانا برآوردن فریاد دادخواهی و رساندن صدای خلقکُرد به گوش جهانیان است تا ندادهند که در مسیر حقیقتجویی خویش کماکان مصر هستند. این یک حقیقت بزرگ در راستای آزادیخواهی است که مظاهر یک مبارزه باشکوه را در خود نهفته دارد.
امروز نیز وظیفه هر فرد کُرد یارسان است که در کنار همه یارسانها از خلقها و ملیتهای دیگر برای کسب آزادی و دمکراسی و برساخت جامعهای آزاد بکوشند. بیشک نشانههای این همت و غیرت در جامعه یارسان هویداست و نویددهنده بزرگترین کارزارهای اجتماعی میباشد.
کمیته ادیان و باورداشتهای «جامعه دمکراتیک و آزاد شرق کردستان(کودار)» ضمن تبریک به پیروان آئین یاری به مناسبت جشن خاونکار، امید دارد که با همت و غیرت آزادیخواهی و دمکراسی طلبی، بزرگترین مبارزات بر ضد فاشیسم و نظام ستمگر ایران شکل گیرد. پیوندیافتن جشن خاونکار به مبارزات آزادیخواهی خلق کُرد بعنوان نماد مبارزهگری، معنایی بس تاریخی و امروزین درخود دارد. امید است که همه اعیاد و جشنهای خلقمان به جشن آزادی ختم شوند.
کمیته ادیان و باورداشتهای کودار
۲۸ اکتبر ۲۰۲۳- ۷ آبان ۱۴۰۱