کارگران در میدان اول ماه می سخنرانی کردند: دلیل فقر جنگ است!

کارگرانی که در مراسم اول ماه می در شهر آمد شرکت کردند، گفتند: «راه حل بحران اقتصادی از صلح و آزادی می‌گذرد.»

پیام صلح از سوی کارگران

اول ماه می، روز جهانی کارگر و همبستگی، در سراسر کوردستان و ترکیه با شور و شوق جشن گرفته شد. مراسم‌های اول ماه می در شهرهای بزرگ مانند استانبول، ازمیر، وان و آمد از ساعات اولیه صبح آغاز شد. مرکز تجمع امسال در شهر آمد، میدان ایستگاه بود. این تجمع به پیشاهنگی کنفدراسیون اتحادیه‌های کارگران دولتی (KESK)، کنفدراسیون اتحادیه‌های کارگران انقلابی (DİSK)، اتحادیه اتاق‌های معماران و مهندسان ترکیه (TMMOB) و اتاق پزشکان شهر آمد با شعار «برای آزادی کار و جامعه دموکراتیک، ما در میادین اول ماه می هستیم» برگزار شد. هزاران نفری که در این تجمع شرکت کردند، بر مبارزه برای صلح و کار تاکید کردند و خواستار تضمین شرایط انسانی شدند.

یاسمین نویان عضو اتحادیه اتاق‌های معماران و مهندسان ترکیه، دلیل حضور در میدان را با این کلمات بیان کرد: «ما امروز به اینجا آمدیم تا صدای خود را بلند کنیم. ما برای یک زندگی دموکراتیک در میدان‌ها هستیم. ما می‌گوییم که بودجه فعلی باید برای زندگی و صلح هزینه شود. بزرگترین دلیلی که امروزه مردم در چنین فقر عمیقی زندگی می‌کنند، بودجه‌ای است که برای جنگ هزینه می‌شود. همه ما باید برای آرامش و شرایط بهتر با صدای بلندتر فریاد صلح سر دهیم. این روند باید با اصلاحات قانونی دائمی شود.»

«ما خواستار کار و حقوق خود هستیم»

فصیح اَرسونمَز عضو شعبه آمد اتحادیه آموزش و علم (Eğitim-Sen)، درباره خواسته‌های اول ماه می گفت: «ما برای به دست آوردن دستمزد کار و حقوق خود به اینجا آمده‌ایم. امروزه در همه جا فقر وجود دارد و بحران روز به روز افزایش می‌یابد. این بر همه ما تاثیر می‌گذارد. این سال‌هاست که ادامه دارد. بزرگترین دلیل این بحران اقتصادی جنگ است. پولی که برای گلوله‌ها هزینه می‌شود، پولی که برای هواپیماها هزینه می‌شود، باید برای مردم هزینه شود. صلح می‌تواند این بحران را حل کند. بنابراین، ما باید با هم صلح را بنا کنیم. صلح نه تنها برای ما، بلکه برای همه مردم ضروری است.»

«راه حل بحران از صلح و آزادی می‌گذرد»

جیلان دمیر، مهندس کشاورزی، بیان کرد که آنها برای خواستار یک زندگی آزاد به میدان آمده‌اند. جیلان دمیر خاطرنشان کرد که آنها برای کار و حقوق خود مبارزه می‌کنند و گفت: «در هر قدمی که برمی‌داریم، با موانع روبرو می‌شویم، اما مبارزه ادامه خواهد یافت. راه حل فقر و بحران از صلح و آزادی می‌گذرد. مبارزه ما برای صلح نیز مانند مبارزه برای کار ادامه خواهد داشت. ما همیشه خواهیم گفت 'نه به جنگ'. جنگ چیزی به این مردم نمی‌دهد، بلکه باعث از دست دادن می‌شود.»

«اول ماه می روز همه کارگران است»

سلمان ساغ مدیر شعبه آمد اتحادیه آموزش و علم (Eğitim-Sen) نیز اظهار داشت که سخن گفتن از صلح امید بزرگی در میان مردم ایجاد کرده است و افزود: «مثل همیشه، امروز نیز مردم بار دیگر در میدان‌ها هستند و برای کار، صدای خود را بلند می‌کنند. اول ماه می تنها روز کارگران و زحمتکشان نیست؛ بلکه روز کارگران، کشاورزان و همه افرادی است که در هر زمینه زندگی مبارزه می‌کنند. به زودی مذاکراتی برای صلح انجام خواهد شد. سال‌هاست که ما هر اول ماه می به میدان‌ها می‌آییم. امسال مردم با امید به این مذاکرات صلح به میدان‌ها سرازیر شده‌اند و از این خواسته‌ها حمایت می‌کنند. طرف مقابل باید امید مردم را ببیند و بر اساس آن گام بردارد. ما همیشه برای صلح و کار خود در میدان‌ها خواهیم بود. ما هرگز در برابر سیاست‌های ظلم و تجاوز از قدرت کار دست نخواهیم کشید.»

«باید صلحی پایدار برقرار شود»

عایشه اَردَمجی، عضو اتحادیه سراسری کارکنان خدمات شهرداری و مدیریت محلی (Tüm-Bel-Sen)، بیان کرد که سرمایه‌ای که برای جنگ هزینه می‌شود باید برای ایجاد صلح و برای مردم هزینه شود و گفت: «یک واقعیت وجود دارد و آن این است که هر سال زنان فقیرتر می‌شوند. ما برای فریاد زدن این موضوع اینجا هستیم. باید اقدامات لازم انجام شود تا مردم فقیرتر نشوند و گرسنه نمانند. کارگران یک زندگی انسانی، برابر و آزاد می‌خواهند. خواسته ما این است که پولی که برای سرمایه و جنگ هزینه می‌شود، برای مردم هزینه شود. صلح امید بزرگی به ما کارگران می‌دهد. ما امیدواریم که صلحی پایدار برقرار شود. اگر صلح برقرار شود، هم برای فرزندان ما و هم برای ما جامعه‌ای سالم‌تر ایجاد خواهد شد. صلح چیزهای زیادی به کارگران اضافه خواهد کرد.»