ک‌ج‌ک یاد شهدای انفال را گرامی داشت: می‌توانیم مانع از انفال‌های جدید شویم

ریاست مشترک کنفدرالیسم جوامع کوردستان (ک‌ج‌ک)، اعلام کرد که انفال جنایت نسل‌کشی، قتل‌عام زنان و اکولوژی است و افزود: «با پذیرش فراخوان رهبر آپو به عنوان پارادایم مبارزات می‌توان مانع از انفال‌های جدید شد.»

ریاست مشترک شورای اجرایی ک‌ج‌ک به مناسبت ۱۴ آوریل، روز گرامیداشت قربانیان نسل‌کشی انفال که ۳۷ سال پیش از جانب رژیم بعث عراق در باشور کوردستان انجام شد، بیانیه‌ای منتشر کرد.

مشروح بیانیه ک‌ج‌ک به شرح زیر می‌باشد: «ما در ۳۷مین سالگرد جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی انفال به سر می‌بریم که رژيم صدام علیه مردم باشور کوردستان انجام داد. ۱۸۲ هزار نفر به ویژه زنان و کودکان در این نسل‌کشی به شیوه‌ای متوحشانه به قتل رسیدند. انفال نه صرفا جنایت نسل‌کشی، بلکه نسل‌کشی زنان و نسل‌کشی اکولوژیک است. زیرا در جغرافیای مهمی از باشور کوردستان عرصه‌های زندگی طبیعی، روستاها و آبادی‌های خلق کورد به نوعی ویران شدند که دیگر قابل زیست نیستند. ما رژیم بعث صدام را که مرتکب نسل‌کشی، قتل‌عام زنان و نسل‌کشی اکولوژیک شد و همچنین ذهنیت و نگرش نهفته در پشت آن را محکوم می‌کنیم و ارواح جانباختگان این نسل‌کشی قرین رحمت باد. ما با احترام در برابر یاد و خاطره آنان سر تعظیم فرود می‌‌آوریم و به خلق کورد و به ویژه خانواده‌ها و بستگان آنان تسلیت می‌گوییم.

نسل‌کشی انفال صرفا یکی از حملات نسل‌کشی است که در تاریخ معاصر علیه خلق کورد انجام شده است. سیاست و ذهنیتی که موجودیت و آزادی خلق کورد را مورد انکار قرار می‌دهد، در هر فرصتی مانند انفال دست به حملات نسل‌کشی و قتل‌عام زده است. منافع نیروهای مدرنیته سرمایه‌داری که صد سال پیش در قالب لوزان ظاهر شد و همچنین شخصیت‌ جنیست‌گرا، ملی‌گرا، دین‌گرا و فاشیستی دولت-‌ملت‌هایی که به مثابه دست‌نشاندگان آنان عمل می‌کنند، عوامل اصلی نسل‌کشی‌هایی نظیر انفال هستند. به همین دلیل پس از لوزان جنایات نسل‌کشی علیه خلق کورد در هر جهار بخش کوردستان انجام شده است. پس از قتل‌عام‌های درسیم و دره زیلان، حلبجه، انفال، شنگال، سینما عاموده و اخیرا قتل‌عام در روستای بَرخبوتان در روژاوا انجام شد.

خلق کورد در مقابل این ذهنیت و سیاست قتل‌عامگر که مبنای لوزان را تشکیل می‌دهد، مبارزه و مقاومت بزرگی انجام داده و با پرداختن بهایی گران بر موجودیت و زندگی آزاد خود اصرار کرده است. به موازات بازترسیم منطقه در دروان جدید نیز توطئه و طرح‌های مختلف نیروهای منطقه‌ای علیه موجودیت و آزادی خلق کورد ایجاد می‌شوند. در چنین برهه تاریخی رهبر آپو برای حفاظت از خلق کورد در برابر نسل‌کشی‌های جدیدی نظیر انفال، حلبجه و شنگال، قتل‌عام اکولوژی و زنان و همچنین برای اعلام استراتژی جدید مبارزاتی، فراخوان 'صلح و جامعه دموکراتیک' زا منتشر کرد که به عنوان مانیفست قرن توصیف می‌شود. ما به مثابه خلق کورد و تمامی خلق‌های منطقه می‌توانیم با حمایت از این فراخوان، مبارزه برای تحقق آزادی رهبر آپو، پذیرفتن این فراخوان به عنوان پاردایم مبارزه و تحقق امور ضروری در تمامی عرصه‌های زندگی، می‌توانیم مانع از انفال‌های جدید شده و موجودیت و آزادی خلق کورد و خلق‌های منطقه را تضمین نماییم. بر این اساس باری دیگر یاد شهدای نسل‌کشی انفال را با احترام گرامی داشته و قول می‌دهیم که با گسترش مبارزات در راستای آزادی و جامعه دموکراتیک از یاد و خاطره آنان صیانت کنیم.»