کمیته‌ی فرهنگ و هنر حزب کارگران کوردستان یاد و خاطر شهید سرحد را گرامی می‌دارد

کمیته‌ی فرهنگ و هنر حزب کارگران کوردستان یاد شهید سرحد را در سالگرد شهادتش گرامی داشته و اعلام نمود، با هر قیمتی که باشد، رویاها و اهداف وی را محقق خواهند کرد.

در بیانیه‌ی کمیته‌ی فرهنگ و هنر حزب کارگران کوردستان آمده است:   "از دوره‌ی مبارزات بی‌مانند تاریخی می‌گذریم. یاد شهدایمان را که ما را به وسیله‌ی ایجاد ارزش‌های بزرگ، به امروزمان رساندند، گرامی می‌داریم. مبارزات آزادی‌خواهانه‌ی خلق کورد به ویژه در عرصه‌های دفاعی، فکری، سیاسی و جامعه و از هر لحاظ  گسترش یافته است. عرصه‌ی فرهنگ و هنر، در سایه شهدای پیشاهنگمان به امروز رسیده است. آن‌هایی که قهرمانانه به پا خواسته و هنر را تقویت کردند. این مبارزات با کوشش‌های شهید مزگین و شهید سفکان آغاز شد، با شهید سرحد و شهید علی تمل و شهید هوگر و شهید برچم و ایلانیا و شهید دلیله و شهید آیلار و شهید خلیل و شهید اسمر، ادامه یافت.

امروز ۲۲ ژوئیه، سالگرد شهادت رفیقمان سرحد است. او نقش مهمی در سازماندهی فعالیت‌های هنری خلق کورد ایفا کرد و توانست به هر چهار بخش کوردستان و سرتاسر جهان برسد. با احترام و منت یاد شهید سرحد را گرامی می‌داریم. یاد او چراغی همیشه نورانی برای روشن کردن راهمان و سرچشمه‌ی اصلی الهام و نگرش ماست.

شهید سرحد در مخالفت با رفتارهای دولت اشغال‌گر ترکیه، برای ذوب فرهنگ کوردی و ترک نمودن ارزش‌های فرهنگی و هنری و از بین بردن فرهنگ کوردی، از راه ارتباط با مبارزات آزادی‌خواهانه‌ی کوردستان، موضع‌گیری مهمی از خود نشان داد. او به دنبال روی مبارزات انقلابی، در  راستای حفظ خود و هنرش علیه فاشیسم تبدیل شد. با یک دست تنبورش را برای محافظت از فرهنگش برداشت و با دست دیگرش اسلحه، برای دفاع از خلقش در مقابل قتل عام. شهید سرحد یکی از سمبل‌های مقاومت فرهنگ و هنر است.

شهید سرحد در سال ۱۹۹۱ به کوهستان‌های آزاد رفت. سپس در آکادمی معصوم کرکماز در رابطه با اندیشه‌ی رهبر آپو آموزش دید. از راه فلسفه‌ی آپویی، موضع‌گیری هنرمند انقلابی را تقویت کرد. رهبر آپو وظیفه‌ای به شهید سرحد سپرد. او در رابطه با همه اعضای جمعیت مقاومت، رنج بسیاری کشید. در راستای گسترش آکادمی hunerkomê  بسیار تلاش نمود. بر این اساس پیشاهنگی فعالیت‌های فرهنگی و هنری را بر عهده گرفت. علی رغم همه‌ی ابتکار و تلاشش، علیه فرهنگ عوام çanda popîler به جای هنر فردی,، هنر دسته جمعی و کار هنرط دسته جمعی را پیش برد. با ابتکار، به وسیله‌ی تنبورش به همه‌ی هنرمندان و خلقش خدمت کرد. موسیقی او انقلابی، حقیقی و آزاد بود.

با فعالیت‌هایش در باکور کوردستان و اروپا به پیشاهنگ و پایه‌ی همه‌ی فعالیت‌های فرهنگی و هنری در کمپ اردوش و باشور کوردستان تبدیل شد. توسط شهید دفریم، کتابخانه‌ی موسیقی شهید سرحد در کمپ مخمور تاسیس شد. همچنین در باشور کوردستان ، گروه موسیقی شهید سرحد برای گرامی‌داشت یاد و خاطرات وی تاسیس شد. شهید سرحد فرهنگ سوران و بهدینان را با ارزش‌های انقلابی و آزادی‌خواهی و میهن دوستی در باشور کوردستان مزین کرد. از طرف دیگر به وسیله‌ی هنرش، حقیقت خیانت هولیر را نشان داد. شهید سرحد به آواز قهرمانی زنان آگری تبدیل شد. احساس عمیق وی در رابطه با آزادی خلقش، مایه‌ی مبارزات مبدای و استاتیک او در هر شرایطی شد. شهید سرحد به هنرمند همیشه زنده‌ی خلق کورد تبدیل گشت.

ما به عنوان کمیته‌ی فرهنگ و هنر، در سالگرد شهادتش، یاد وی را گرامی می‌داریم و اعلام می‌کنیم،  با هر قیمتی که باشد، رویاها و اهداف وی را محقق می‌کنیم و مبارزاتمان را بر اساس دلسوزی برای یاد او، افزایش می‌دهیم.