کمیته فرهنگ و هنر حزب کارگران کوردستان (پ.ک.ک) در ٣٩مین سالگرد شهادت هوزان سفکان(جلال ارجان) یاد و خاطره وی را گرامی داشت. کمیته فرهنگ و هنر پ.ک.ک با یادآوری اینکه ۱۶ آوریل سالروز شهادت هوزان سفکان است، گفت: “رفیق هوزان سفکان یکی از رفقای پیشرو ما در انقلاب آزادی کوردستان بوده هر لحظه و تمامی میدانها، وظیفهی تاریخی خود را برجای آورد. رفیقی شجاع، مثمرثمر که در همان ابتدا جای خود را در انقلاب تثبیت کرد. با همهی مشکلات روبرو شد. هرگز در شرایط آسان زندگی نکرد و همیشه بسوی پیروزی مبارزه میکرد.
کمیته فرهنگ و هنر پ.ک.ک در بیانیهای اعلام کرد:
“مانند تمامی سرگذشتهای انقلاب ملی و اجتماعی، مبارزەی فرهنگی و هنری نیز، لازم بوده است که زبان تحول و دگرگونی بزرگ در جامعه فراهم کند و مبارزات عظیم انقلاب آزادی کوردستان را نشان دهد. رفیق هوزان سفکان با شخصیت انقلابی و هنری خود در وضعیت تاریخی اعلام کرد که در مبارزهی آزادی کوردستان لازم است مبارزهی هنری و فرهنگی انجام شود. با شخصیت انقلابی و هنری خود در صف مقدم حضور داشت. رفیق سفکان در قسمت نقاشی موفق تر بود، بر اساس نیازهای انقلاب ما در تمامی عرصهها و ابعاد فرهنگی و هنری به عهده گرفت و در سازماندهی این انقلاب مسئولیت بر عهده گرفت و در تمامی عرصهها به وظایف خود عمل کرد.
در این زمینه میراث تاریخی بزرگی از خود به جای گذاشت. مبارزهای که رفیق سفکان آن را آغاز کرد روز به روز در حال رشد است و در چهار بخش کوردستان و در بسیاری از مناطق جهان تغییر چشمگیری یافته است. این نگرش به انقلاب آزادی کوردستان جان و روح بخشید .
نگرش هنرمند را به مانیفست زندگی تغییر داد
این وضعیت با ادبیات انقلابی برای زبان و باز تعریف حقیقت تغییر کرد. از خواستهای که از زبانها به دل راه پیدا میکنند نامش قیام شده است. گاهی اوقات به مقاومت کسانی که در زندانها با فاشیسم و استعمار میجنگند، گاهی به پایکوبی گریلاهایی که در کوهها با ظلم مبارزه میکنند و گاهی به اراده همیشگی مادران ما که با شوق و اشتیاق عظیمی که فرزندانشان از جان و دل در صفوف ما شرکت کرده و هنرش را بزرگتر کرد. رفیق سفکان در انقلاب آزادی کوردستان، پیشگام مبارزه فرهنگی و هنری ما را بر اساس تشکیلات رهبری کرد و در مبارزهی کنونی به فلسفهی اساسی هنر و راه نمونهی زندگی تغییر کرده است.
موفقیتهایش، آکادمی شهید سفکان را رقم زد
از آنجا که این درک هنری و نگرش هنری محدود به یک نفر نیست، رفیق سفکان نماد برجسته فلسفه، درک هنری و نگرش هنری ما شد. بهترین پاسخ به این امر، اجتماعی شدن این فلسفه، درک هنری و نگرش هنرمند در مبارزهی آموزش آکادمیک است. از این رو در پاسخ به رفیق هوزان سفکان، آکادمی شهید سفکان در کوهستان تأسیس شد. آکادمی شهید سفکان، اولین آکادمی فرهنگی و هنری ما برای دستیابی به اهداف و نگرشهای زندگی رفیق هوزان سفکان در راس کوههاست. جایی که مدرنیتهی سرمایه داری و قدرتهای استعماری به راحتی نمیتوانند به آنجا برسند و رفیق هوزان سفکان در ۱۶ آوریل ۱۹۸۵ به درجهی شهادت رسید. از طریق آکادمی شهید سفکان، ترانەهای گروه موسیقی آواز چیا، تئاتر چیا فیلمهای سنه-چیا، نگرش مبارزاتی و مبارزاتی هنری شهید هوزان سفکان زنده ماند.
درک، نگرش و مبارزه هنری انقلابی علی دوغان یلدرم و دلیل دوغانها از طریق رفیق هوزان سفکان، هوزان مزگین، علی تمل، عبدالمالک شیخبکر، چیا، هوزان سرحد، خلیل داغ، دلیلا، ارگش، هوگر، هیوی شانوگر، یکتا هرکول، داغستان و دهها شهید دیگر بازتاب یافتند و با همت مقدس شهدای ما، تجربهی ۵۰ سالهی مبارزهیشان روشنایی بخش ۵۰ سال آینده است.
ما با قدرت راهش را ادامه خواهیم داد
در سال ۲۰۲۳ که سال مهمی در مبارزه برای بودن و نبودن ( هستی و نیستی) است، با مبارزه فرهنگی و هنر انقلابی که از هوزان سفکان به ما رسیده است، با تلاش و رنج فراوان، با جان و دل و شور و شوق انقلابی، در ۳۹مین سالگرد شهادت رفیقمان هوزان سفکان و با مبارزهای که ما را احاطه کرده است، راه او را با قدرت ادامه خواهیم داد”.