مبارزه با مواد مخدر در آمد
در شهر آمد، طبق برخی گزارشها، سن مصرف مواد مخدر به زیر ۱۲ سال رسیده است. بر اساس دادههای سال ۲۰۲۳ کانون وکلای آمد، در این شهر ۲ هزار و ۱۷۳ نفر در چارچوب جرم «مواد مخدر یا تجارت مواد مخدر» محاکمه شدهاند. در میان افراد محاکمه شده، ۷ کودک زیر ۱۲ سال، ۲ کودک بین ۱۲ تا ۱۵ سال و ۲۷ جوان بین ۱۵ تا ۱۸ سال نیز وجود دارند.
در این شهر، با مشارکت بسیاری از سازمانها و نهادهای مدنی، پلتفرم جدیدی برای آگاهیبخشی به جامعه در این زمینه ایجاد شده است. سازمانی که با نام «پلتفرم مبارزه با مواد مخدر» اعلام موجودیت کرده است، هدف خود را تهیه برنامههای اقدام مشترک برای محافظت از جوانان و جامعه قرار داده است.
این پلتفرم با راهپیمایی هزاران نفری بیانیه خود را اعلام کرد و به زودی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
اعضای پلتفرم و ساکنان شهر در مورد اقداماتی که علیه مصرف مواد مخدر آغاز خواهند کرد، صحبت کردند.
ما جامعه را از نو خواهیم ساخت

رجب اوروچ، عضو پلتفرم از اتحادیه کارکنان بهداشت، اظهار داشت که سن مصرف مواد مخدر هر روز پایینتر میآید، این امر باعث ایجاد زخمهای عمیق در جامعه میشود و خاطرنشان کرد که برای حل این مشکل، پلتفرم جدیدی ایجاد کردهاند.
اوروچ بیان کرد که این پلتفرم در آینده نزدیک روند بازسازی اجتماعی را آغاز خواهد کرد و گفت: «مواد مخدر با گسستگی اجتماعی به میان میآید. وقتی افراد نمیتوانند انگیزهای در جامعه پیدا کنند، شروع به مصرف مواد مخدر میکنند. هدف اصلی ما بازسازی این جامعه خواهد بود.»
اوروچ اعلام کرد که مشکل مواد مخدر تنها مشکل جوانان نیست و به این ترتیب ادامه داد: «این مشکل همه ماست؛ بنابراین باید با هم راهحلی پیدا کنیم. اگر کودکی ۹ ساله مواد مخدر مصرف میکند، این وضعیت بسیار دردناک است. در اینجا ما میخواهیم آگاهیبخشی بزرگی ایجاد کنیم.»
ما از محلهها شروع به کار خواهیم کرد
اوروچ اظهار داشت که این پلتفرم از محلهها شروع به کار خواهد کرد و در هر زمینه اجتماعی فعالیت خواهد کرد و گفت: «بدون تکیه بر هیچ جا، سعی خواهیم کرد این مشکلات را حل کنیم. ما در میدانها خواهیم بود. ما باور داریم که این روند را با امید به موفقیت خواهیم رساند. ما میخواهیم این تلاش را در همه زمینهها گسترش دهیم.»
نتایج سیاستهای جنگ ویژه است

زینب کایا نیز اظهار داشت که وضعیت کنونی ناشی از سیاستهای جنگ ویژه است و گفت: «اعتیاد به مواد یکی از مهمترین مشکلات جامعه است و باعث زخمهای عمیق میشود. نیاز به تغییر و تحول اساسی وجود دارد. به همین دلیل، ما نیاز به ایجاد این پلتفرم را دیدیم. ما از محلهها شروع خواهیم کرد و کار پیشگیرانهای انجام خواهیم داد. این سیاست، نتایج جنگ ویژه است. از زمان منصوب شدن قیمها، مواد مخدر، فحشا و باندهای تبهکاری افزایش یافته است. ما علیه این سیاستها مبارزه خواهیم کرد. از نظر اجتماعی، خود را سازماندهی خواهیم کرد و در برابر آن خواهیم ایستاد.»
ما باید از جوانانمان مراقبت کنیم

بُشرا کوروک، یکی از جوانان شرکتکننده در راهپیمایی نیز گفت: «اعتیاد به مواد مخدر قابل شکست دادن است؛ برای متوقف کردن و پیشگیری از آن، ما به عنوان جوانان کار خواهیم کرد. ما باید از جوانانمان مراقبت کنیم. قبل از هر چیز، ما باید برای خانوادههایشان، سپس برای جامعه و مردم، پشتیبان باشیم. این وضعیت در حال افزایش است. پیشگیری از آن در دستان ماست.»
جامعه را از سم نجات دهیم

لطفیه چاناکچک نیز اظهار داشت که کاری که انجام میشود به آنها نیرو میدهد و گفت: «ما میخواهیم جامعه را از این سم نجات دهیم. کار لازم انجام میشود، اما کافی نیست. این وضعیت به ما شجاعت میدهد. ما به عنوان مادران به میدان میآییم. ما میخواهیم این سم را از همه جا دور کنیم. ما نسلی پاک و جامعهای پاک میخواهیم.»