مجلس حزب حیات آزاد کوردستان (پژاک) در سیزدهمین سالگرد شهادت فرمانده شهید سمکو سرهلدان (ماجد کاویان) بیانیهای مکتوب صادر کرد. مجلس پژاک در شخص شهید سمکو سرهلدان یاد و خاطره همه شهدای آزادی را گرامی داشت و اظهار کرد؛ «مبارزات نیروی گریلا تحت فرماندهی شهید سمکو حقیقت خطمشی دفاع مشروع خلق کُرد در مبارزه با سیاستهای نسلکشی را نمایانده و اثبات نمود که خلقی چون خلق کُرد به دلیل برخورداری از اندیشهها و عمل ناب برای دفاع مشروع، هرگز پاکسازی نمیشود.»
بیانیهی مجلس پژاک با عنوان «مبارزات شهید سمکو، حقیقت خطمشی دفاع مشروع خلق کُرد علیه نسلکشی را اثبات نمود» به شرح زیر است:
«در سیزدهمین سالگرد شهادت شهید «سمکو سرهلدان»(ماجد کاویان) یاد و خاطره وی و همه شهدای راه آزادیخواهی را گرامی میداریم. خطمشی و راه شرافتمندانه شهید سمکو برای خدمت به خلقکُرد و آزادی خلقهای تحت ستم، راه انقلاب خلقکُرد علیه نظامهای ستمگر است و شیوهی فرماندهی و انقلابیگریاش روشنگرانه و با آموزههای فرماندهی دفاع مشروع، پرمعنا گشته است.
حمله نظام جمهوری ولایی ایران به قندیل و مواضع گریلاهای راه آزادی کردستان در تابستان سال ۲۰۱۱ با هدف نابودی و پاکسازی انجام شد اما مبارزات نیرومندانه نیروی گریلا پاسخی محکم به این خیالهای خام بود. این حملات در تداوم یک قرن ستمگری و ظلم به خلقکُرد انجام شد تا به خیال خود آخرین ضربات نابودگر را بر پیکره جنبش آزادیخواهی کُرد وارد آورند. حملاتی که به مثابه تلاشهای نظام مذکور برای انجام نسلکشی فیزیکی در موازات با نسلکشی فرهنگی بود ولی در سایه فرماندهی فرمانده سمکو و نیروی فدایی گریلا به هزیمت کشانده شد.
مبارزات نیروی گریلا تحت فرماندهی شهید سمکو حقیقت خطمشی دفاع مشروع خلق کُرد در مبارزه با سیاستهای نسلکشی را نمایانده و اثبات نمود که خلقی چون خلق کُرد به دلیل برخورداری از اندیشهها و عمل ناب برای دفاع مشروع، هرگز پاکسازی نمیشود. آنچه شیوه بیبدیل فرماندهی نیروی گریلا را در وجود شهید سمکوها به حقیقت واصل نمود، انگیزه آزادیخواهانهای است که اندیشههای رهبر آپو را بنیان کار و عمل قرارمیدهد. این حماسه به همگان نشان داد که بیش از صد سال ظلم و ستم علیه خلق کُرد با حملات نظامی و برخورد امنیتی با هدف تصفیه کامل، نتیجهای دربرندارد و تنها راه، پذیرش موجودیت خلقکُرد و آزادیهای آنان است. در سایه نیروی گریلا و فرماندهی شهدایی چون فرمانده سمکو چگونه ممکن است خلقی فداکار چون خلق کُرد تن به ذلت تسلیمپذیری دهد. مشخص است که حماسه قندیل، کوهستان را تسخیرناپذیرتر ساخت و به مکان بزرگترین مبارزه قرن مبدل نمود. لذا از این پس خلقمان آسوده است که وجود جنبش آزادیخواهی کُرد در کوهستانهای آزاد کردستان ضامن پیروزی و کسب آزادی کامل است و اگرچه راه دشوار است، اما پیروزی نزدیک میباشد.
خلقکُرد در شرق کردستان با ظهور پژاک و فرمانده سمکو و رفقایمان، چنان جنبشی مبارزاتی بنیان نهاده که در سایه آن امروز در دوران بیداری و آگاهی و عملیات آزادیخواهی قراردارد. صحیحترین شیوههای مبارزاتی را برگزیده و به آینده شکوهمند آن باور کامل دارد. با این اعتقاد راسخ و تزلزلناپذیر پا در مسیر دشوار آزادی و دمکراسی نهاده و به الگوی بیبدیل خلقهای تحت ستم ایران و خاورمیانه هم مبدل گشته. مسلما پژاک به نقطهعطف تاریخی برای خلقمان مبدل شده زیرا امید دشمنان به نسلکشی کامل را به یأس مبدل ساخته که همین امر نیز موجب خشم دشمن و حمله به قندیل در سال ۲۰۱۱ شد.
مبرهن است که حماسه قندیل در سایه فداییگری شهید سمکو و رفقای شهیدمان و نیروی گریلا، پیوند عمیق میان گریلا و خلق را مستحکم ساخته است. در این حماسه، شیوههای نوین فرماندهی شکستناپذیر و فدایی امتحان شد و به یمن آن، جنبش آزادیخواهی در چند مرتبه پلههای رشد و ترقی را طی نمود و طی مینماید. از آن پس، نظام جمهوری ولایی ایران باید بداند که مسئله کُرد از طرق نظامی و پاکسازی قهرآمیز و نسلکشانه قابل حل نیست و تا کسب نتایج دمکراتیک، خلقمان در این مسیر از پای نخواهد ایستاد. چه، تنها راه پایاندادن به بحرانها، نسلکشیها، ستمها و نجات همه خلقهای ایران، حل مسئله کُرد به طرق دمکراتیک و فارغ از هرگونه راهکار جنگ و نظامیگری و کشتار است.
مجلس حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) در سیزدهمین سالگرد شهادت فرمانده شهید، سمکو سرهلدان، یاد و خاطره تمامی شهدای حماسه قندیل و جنبش آزادیخواهی کردستان را گرامی میدارد. بیشک نیروی گریلای زنان در خلق حماسه قندیل فداییگری کردند و میراث آنها امروز در مسیر شهدای پیشاهنگی چون «شهید برفین، شهید عگید توشپا، شهید عگید مهاباد، شهید ساریا و شهید اویندار» ارزشمندترین حق آزادی برای خلقمان است. درخت این جنبش را شهدای خلقمان با خون خویش آبیاری نمودهاند و قطعا غایت آن زیبا، صحیح، نیک و آزاد است. این راه میتواند آزادی را برای ایران و شرق کردستان به ارمغان آورد زیرا در وجود پژاک، خصایل تمامی جنبشهای زنان، محیطزیستی، جوانان، کارگران، معلمان و روشنفکران و اقشار جامعه نهفته است. باشد که با صیانت فرزندان غیور خلقمان از این راه آزادیخواهی و نیروی گریلا، بیش از پیش به آزادی نزدیکتر شویم.»