حمایت اهالی مخمور به مقامت مردم شنگال
در ۱۸ام مارس، ارتش عراق با یک تحریک برنامهریزیشده در شنگال، برای خودروی مبارزان یبش کمین کرده و به سوی آنها آتش گشود. در نتیجه این حمله، ۳ مبارز زخمی و ۵ مبارز نیز دستگیر شدند. در مقابل این حملات، مردم شنگال در حال انجام کنشهای اعتراضی هستند. در همین رابطه، ساکنان اردوگاه پناهندگان شهید رستم جودی (مخمور) با خبرگزاری فرات (ANF) گفتگو کرده و حمایت خود را از مردم شنگال اعلام کردند.
هِلین کارا، سخنگوی مشترک حوزه آموزش، در رابطه با حملات و مداخلات عراق در شنگال اینگونه سخن گفت: «جامعه ایزدی ما یکی از جوامعی است که در تاریخ خود بیشترین حملات را تجربه کرده است. در این میان، کسانی که بیشترین هزینه را داده و بیشترین تأثیر را میپذیرند زنان و مادران هستند و این به خودی خود زندگی و مبارزهای دشوارتر را پیش رو میگذارد. ما میدانیم حملاتی که اخیراً علیه جامعه ما در شنگال رخ داده است، یکی از بزرگترین حملاتی بود که جامعه ما را در معرض نابودی قرار داد. حملاتی که از گذشته تاریخ تاکنون علیه مردم ایزدی ما صورت گرفته است، همگی به دلیل تفاوت فرهنگی، اجتماعی و اعتقادی آنان بوده است. جامعه ایزدی ما پس از آخرین حملات، اکنون توانسته است در تمامی زمینههای اجتماعی خود را سازماندهی کند، نیروی خود را ایجاد کرده و زنان نیز بخشی از این نیرو شدهاند تا بتوانند از خود محافظت کنند. مکانی که جامعه ایزدی از نظر جغرافیایی در آن زندگی میکند، تحت حاکمیت دولت عراق است و این همواره محل اختلاف بوده است. از سوی عراق همواره تلاش شده است تا آن را تحت کنترل خود درآورد و برای همین هرگاه فرصتی پیدا میکند با بهانههای مختلف به شنگال حمله میکند.»
درخواست برای پشتیبانی
هِلین کارا با اشاره به آخرین حمله عراق، سخنان خود را اینگونه به پایان رساند: «در آخرین حمله به مردم ما در شنگال، ما میدانیم هدف بار دیگر مداخله در سرزمینهای آنها و همچنین قرار دادن آنها تحت حاکمیت خود است. ما میبینیم مردمی که در آنجا زندگی میکنند به سطحی رسیدهاند که میتوانند زندگی خود را تأمین و خود را اداره کنند. همچنین به سطحی رسیدهاند که نیازی به هیچ نیروی خارجی برای سازماندهی یا اداره آنها ندارند. آنها اکنون صاحب نیرویی شدهاند که بتوانند خود را اداره کنند. به همین دلیل میتوان گفت مبارزهای که از این به بعد انجام خواهد شد نیز باید بر اساس فرهنگ و اعتقاد آنان بنا شود. باید در تمامی زمینهها به عنوان جامعه کورد از آنها حمایت شود تا مردم ایزدی ما بتوانند خودمدیریتی خود را حفظ و بتوانند مقابل تمامی حملات بایستند.»
مردم شنگال تنها نیستند
شورش ددِری نیز نسلکشی سال ۲۰۱۴ در شنگال را به یاد آورد و گفت: «همه ما میدانیم که مردم ایزدی در سال ۲۰۱۴ از یک کشتار جمعی عبور کردند، آنها میخواستند وجود مردم ایزدی را در خاورمیانه از بین ببرند. به لطف گریلاهای پکک، جوانان و مردم شنگال در زمینه دفاع و سازماندهی خود را پیشرفت دادند و نیروی خود را ایجاد کردند. میتوان گفت شکلگیری نوین شنگال به دست ایزدیها، تأثیر خود را در خاورمیانه گذاشته است. اما وقتی اکنون به شنگال نگاه میکنیم، میبینیم که نیروهای عراق دستاوردهایی را که در شنگال به دست آمده است، غصب میکنند. با وجود اینکه مردم شنگال و نیروی آن همه شهروندان عراق هستند و طبق قانون آن نیز عمل میکنند، اما باز هم عراق به آنها فشار میآورد. چندی پیش نیروهای عراق به یک خودروی آنها حمله کردند، چند نفر زخمی و تعدادی دستگیر شدند. ما به عنوان مردم اردوگاه مخمور از مردم شنگال حمایت میکنیم، هر چه بشود مردم شنگال در هر کجا باشند تنها نیستند.»