شیرزاد صمد: تمام خلقهای ترکیه خواهان تغییر حکومتند
شیرزاد صمد تحلیلگر سیاسی و کارشناس در زمینه انتخابات میگوید: متاسفانه شبکههای پ.د.ک و احزاب اسلامی باشور کوردستان، بیش از مدیای حکومت آ.ک.پ برای اردوغان تبلیغ کردند.
شیرزاد صمد تحلیلگر سیاسی و کارشناس در زمینه انتخابات میگوید: متاسفانه شبکههای پ.د.ک و احزاب اسلامی باشور کوردستان، بیش از مدیای حکومت آ.ک.پ برای اردوغان تبلیغ کردند.
شیرزاد صمد تحلیلگر سیاسی و کارشناس مسائل انتخابات درباره چند موضوع مرتبط با انتخابات ترکیه و باکور کوردستان؛ ازجمله اوضاع ترکیه در سایه حاکمیت دیکتاتور و یک نفره اردوغان و خواست خلقهای ترکیه برای تغییر حاکمیت در جهت دموکراسی و رهایی از بحرانهای فعلی و نیز روابط حزب دموکرات کوردستان (پ.د.ک) و احزاب اسلامی باشور کوردستان با اردوغان، با آژانس خبری فرات گفتگو کرد.
سیاست اردوغان دولت ترکیه را به دیکتاتوری کشانده است
شیرزاد صمد درباره نپذیرفتن سیاست دیکتاتوری آ.ک.پ در داخل ترکیه گفت: سیاستی که اردوغان در ۲۰ سال اخیر دنبال کرده، ترکیه را بهسمت دیکتاتوری کشانده است، بعلاوه وضعیت اقتصادی و معیشتی این کشور را با شکست و بحران جدی روبرو کرده است. همچنین خط و مشی این حاکمیت اسلام سیاسی است که برای نسلهای جدید ترکیه قابل قبول نیست و همه اینها را در نتیجه دور اول میتوان دید که حداقل نیمی از ترکیه درمقابل او ایستادند و یک اپوزیسیون قوی دارد.
نشاندهندهی این است که تمام خلقهای ترکیه خواهان تغییرند
شیرزاد صمد درباره تلاش خلقهای ترکیه برای کنار زدن اردوغان با انتخابات گفت: بهموجب اینکه حزب حاکم امکانات دولتی را برای خودش بهکار میگیرد؛ لذا همواره درصد بیشتری رای بدست میآورد. بهعلاوه میزان مشارکت بیش از ۹۰ درصدی در انتخابات؛ نشاندهندهی خواست سراسری تمام خلقهای ترکیه برای تغییر و مخالفت آنها با رژیم و حکومت فعلی است. به احتمال زیاد در دور دوم نیز مشارکت چشمگیر خواهد بود.
ترکیه مداخلهگری مخربی در سایر کشورها داشته است
این تحلیلگر سیاسی به مداخلات ترکیه در امورات داخلی سایر کشورها و تاثیرات این مداخلات در وضعیت ترکیه پرداخت و گفت: در سالهای اخیر ترکیه نقشی مخرب با مداخلاتش در کشورهای عراق، سوریه، مصر، لیبی، کشورهای قفقاز و کشمکش مابین روسیه و اوکراین داشته است. بعضی اوقات خودش را حامی بلوک شرق نشان داده و بعضا نیز برعکس. بهغیر از مشکلات درون ناتو و پذیرفتهنشدن در اتحادیه اروپا. همه اینها نشاندهندهی این است که اردوغان شخصیت لازم برای دوره کنونی چه به لحاظ مسائل داخلی و چه مسائل خارجی نیست.
در سیاست اردوغان و اسلام سیاسی جایی برای حقوق خلقها نیست
نامبرده به نوع نگرش و ذهنیت موجود در میان حکومتگران و اپوزیسیون ترکیه نسبت به حقوق خلق کورد و سایر خلقهای ترکیه نیز پرداخت و گفت: خواست تمام خلقهای ترکیه برای تغییر حکومت موجب شده تا برای اولین بار در تاریخ ترکیه؛ اکثر احزاب اپوزیسیون باهم کارکنند. کوردها نیز سعی میکنند از اوضاع کنونی ترکیه برای تغییر در کشور استفاده کنند. هرچند کلیچداراوغلو یک کمالیست نژادپرست است اما همزمان به نسبت اردوغان که یک فاشیست اسلام سیاسی است؛ خود را چپ نشان میدهد. همه میدانند که در برنامه اسلام سیاسی جایی برای حقوق خلقها و اقلیتها نیست. لذا اگر کلیچداراوغلو یکبار دشمن کورد باشد، اردوغان دو بار دشمن کورد است. تحلیل ه.د.پ برای اوضاع کنونی، تحلیلی عاقللانه بوده است؛ اما نباید این را نادیده بگیریم که قانون اساسی فعلی ترکیه؛ بر مبنای نژادپرستی تصویب شده است و امیدوارم که کوردها تعهد این را گرفته باشند که پس از انتخابات قانون اساسی بهنفع بخش زیادی از حقوق ملی کوردها اصلاح شود.
اردوغان از ذهنیت نژادپرستی موجود در ترکیه سود برده است
شیرزاد صمد افزود: اردوغان در دور اول انتخابات از ذهنیت نژادپرستی موجود در ترکیه بهنفع خودش استفاده کرد؛ وقتیکه کلیچداراوغلو را به داشتن رابطه با کوردها و پ.ک.ک و تلاش برای تجزیه ترکیه و غیره متهم کرد و این نیز بر ذهنیت ترکهای نژادپرست تاثیر نهاد. لذا لازم است کلیچداراوغلو و ه.د.پ و احزاب واقعا اپوزیسیون اردوغان، گفتمان خود را عوض کنند و چشمانداز روشنی به خلقهای ترکیه بدهند تا توجه آنان معطوف اوضاع اقتصادی کشور باشد و به وضعیت نامطلوب فعلی که در مسیر دیکتاتوری مطلق قرار دارد و تلاش برای استقرار دموکراسی بپردازند تا بر نظرات رایدهندگان تاثیر بگذارند.
پ.د.ک و احزاب اسلامی باشور کوردستان؛ منافع خود را در وابستگی به اردوغان میدانند
شیرزاد صمد درباره دلیل حمایت حزب دموکرات کوردستان (پ.د.ک) و بخشی از احزاب اسلامی باشور کوردستان از اردوغان گفت: اردوغان و حزبش سر به جبههی اسلام سیاسی اخوانی (اخوان المسلمین) هستند و احزاب مذکور در باشور کوردستان؛ منافع خود را در وابستگی به اردوغان میدانند.
شبکههای پ.د.ک و احزاب اسلامی بیشتر از شبکههای دولتی ترکیه برای اردوغان تبلیغ کردند
شیرزاد صمد بعلاوه در ادامه صحبتهایش درباره حمایتهای پ.د.ک و احزاب اسلامی باشور کوردستان از اردوغان گفت: روابط پ.د.ک با ترکیه در زمینه فروش نفت و سیاست مداخلات در باشور کوردستان و همکاریهایش برای آوردن ارتش ترکیه به خاک باشور کوردستان و مستقر نمودن آنها در مناطق زیر کنترل خودش (مشهور به منطقه زرد) روابطی استراتژیک و اقتصادی است. برای احزاب اسلامی نیز این رابطه؛ یک رابطهی ایدئولوژیک است. متاسفانه آنچه در دور اول انتخابات دیدیم شبکههای پ.د.ک و احزاب اسلامی اخوانی، بیشتر از شبکههای دولتی ترکیه، چه هنگام کمپین انتخاباتی و چه در زمان اعلام نتایج، برای اردوغان تبلیغ کردند.