تصویر

سوهام شنگالی: پ‌دک سیاست داعش را علیه زنان نجات‌یافته اعمال می‌کند

سوهام شنگالی عضو کمیته دیپلماسی تاژه با بیان اینکه پ‌دک مایل نیست زنان نجات‌یافته از دست داعش در شنگال بمانند، گفت: «سیاست پ‌دک با سیاست داعش تفاوتی ندارد و می‌خواهد آنها را از فرهنگ و سرزمین خود بیگانه کند.»

زنان ایزدی از اسارت نجات یافتند

جنبش آزادی زنان ایزدی (تاژه) کمپین «صدای خوددفاعی در برابر نسل‌کشی زنان باش» را در ۸ مارس سال جاری راه‌اندازی کرد. فعالیت‌های تاژه در محدوده این کارزار به عراق و جهان گسترش یافت. یکی از اهداف اولیه این کمپین نجات زنان از دست داعش است. آخرین بار، عزیزه خالد علی توسط نیروهای سوریه دموکراتیک (ق‌س‌د) به همراه ۲ فرزندش در اردوگاه هول در اوایل ماه ژوئن نجات یافت.

سوهام شنگالی، عضو کمیته دیپلماسی تاژه، سه ماه اول و نتایج کمپین، سیاست حزب دمکرات کردستان (پ‌دک) در قبال زنان، زنان جوانی که از داعش جان سالم به در برده‌اند و اهمیت زنان ایزدی در توسعه درک خوددفاعی را به خبرگزاری فرات (ANF) ارزیابی کرد.

سوهام شنگالی با بیان اینکه مبارزان ی‌پ‌گ و ی‌پ‌ژ در نجات اسرا نقش اساسی داشتند، گفت: «شهدای زیادی در عملیات امداد و نجات تقدیم شد. در این گام‌ها از جنگ باغوز تا شکست داعش، صدها دختر، زن و پسر ایزدی نجات یافتند. در میان خانواده‌های داعشی که در اردوگاه هول مستقر شده‌اند، تعداد زیادی از زنان و کودکان ایزدی نیز وجود داشتند. نیروهای ق‌س‌د به جستجوی اسیران در اردوگاه هول ادامه می‌دهند. زنان زیادی هستند که از آشکار کردن هویتشان می‌ترسند و مطمئن نیستند که اگر نجات پیدا کنند چه اتفاقی برایشان می‌افتد.»

سوهام شنگالی خاطرنشان کرد که اسرای ایزدی در دست داعش نه تنها در اردوگاه هول بودند، بلکه تعدادی از آنها از شهرهایی مانند ادلب، سرکانیه و عفرین که تحت اشغال دولت ترکیه و تبهکارانش بودند نیز نجات داده شدند و اینگونه ادامه داد؛ «باز هم تعدادی از آنها به ترکیه منتقل شدند، از سرنوشت هزاران دختر و زن ایزدی اطلاع دقیقی در دست نیست. نمی‌توانیم آمار شمارشی دقیق و واضحی ارائه دهیم. زیرا تعدادی از آنها در گورهای دسته‌جمعی و برخی در دست داعش هستند.»

پ‌دک نمی‌خواهد نجات‌یافته‌ها در شنگال بمانند

سوهام شنگالی در ادامه سخنان خود گفت که صدها کودک و زن نجات‌یافته توسط ی‌پ‌گ، ی‌پ‌ژ و تاژه به خانواده‌هایشان تحویل داده شدند. سوهام شنگالی افزود: «این که نجات‌یافتگان می‌توانند در سرزمین و جامعه خود به زندگی خود ادامه دهند مورد استقبال گرم جامعه ما قرار گرفته است اما پ‌دک سیاست کثیفی را علیه آنها در پیش گرفته است. سیاست اصلی‌اش این است که مانع از  ماندن نجات‌یافتگان در شنگال می‌شود. به محض رسیدن نجات‌یافتگان به شنگال، پ‌دک با خانواده‌هایشان تماس گرفته، سعی می‌کند با امکانات مادی آنها را به باشور، به مدرسه‌ای وابسته به نچیروان بارزانی ببرد و تمام واقعیت‌ها را تحریف کند. به دروغ می‌گویند که این افراد توسط پ‌دک نجات یافته‌اند و اسیران نجات‌یافته را از شنگال بیرون می‌آورند تا حقیقت را پنهان کنند و بتوانند دروغ بگویند.»

سیاست پ‌دک با داعش تفاوتی ندارد

سوهام شنگالی با بیان اینکه پ‌د‌ک اسیران نجات‌یافته از دست داعش را به همراه خانواده‌هایشان حتی از عراق نیز خارج کرد، گفت: «آنها با این روش می‌خواهند شنگال را تخلیه کنند، صدها زن ایزدی که تاکنون جان سالم به در برده‌اند به این طریق به اروپا برده شده‌اند. سیاست پ‌دک هیچ تفاوتی با سیاست داعش ندارد. داعش سال ۲۰۱۴ زنان و کودکان را از فرهنگ و زبان خود بیگانه کرد. اکنون پ‌دک همین کار را با روش‌های مختلف و جنگ ویژه انجام می‌دهد. پ‌دک به این شکل می‌خواهد خیانتی که سال ۲۰۱۴ مرتکب شد را از ذهن ایزدی‌هایی که شاهد آن بودند پاک کند. آنها سعی می‌کنند این افراد را تحت عنوان "درمان" به فراموشی بسپارند تا به دنبال پرونده‌های خود نباشند.

سوهام شنگالی تصریح کرد که علاوه بر سیاست کثیف پ‌دک و شیوه‌های جنگ ویژه‌اش، برخی از زنان نجات‌یافته از اسارت با فرهنگ و باورداشت خود در سرزمین خود زندگی می‌کنند و به این مبارزه ادامه می‌دهند. سوهام شنگالی اهمیت اقامت این افراد در شنگال را اینگونه ارزیابی کرد: «وقتی دختران ۱۰ ساله شدند، مورد تجاوز قرار گرفتند، فروخته شدند و به بردگی درآمدند. آنها خودشان کودک بودند، اما مورد تجاوز جنسی قرار گرفته و بچه‌هایی به دنیا آوردند. این افراد فقط می‌توانند در بطن جامعه‌ی خود بر این وقایع غلبه کنند و بهبود یابند. آنهایی را که به اروپا بردند، در جمع خانواده‌شان نگه نمی‌دارند، آنها را به مکان‌های خاص می‌فرستند و تحت عنوان درمان سعی می‌کنند که فرمان (نسل‌کشی) را از حافظه‌شان پاک کنند.»

«این کمپین در سطح جهانی انجام می‌شود»

سوهام شنگالی با اشاره به کمپین تاژه با عنوان «صدای خوددفاعی در برابر نسل‌کشی زنان باش» تاکید کرد: «هدف ما نجات و حفاظت از زنان اسیر است، این کمپین به گونه‌ای انجام می‌شود که این زنان دیگر چنین اعمالی را تجربه نکنند و می‌توانند از خود دفاع کنند. خوددفاعی حیث این کارزار است. هر زن ایزدی در هر کجا که باشد باید بتواند در برابر انواع حملات از خود دفاع کند. ما می‌خواهیم متوجه خود بودن و دیدگاه دفاعی را برای زنان ایزدی افزایش دهیم. در محدوده این کمپین، مطالعاتی با زنان عراقی، زنان خاورمیانه و زنان بین‌المللی انجام شد. کار به طرق مختلف ادامه خواهد داشت تا موفقیت این کمپین تضمین شود. هدف اصلی ما کمک به زنان برای توسعه یک مبارزه دفاعی مشترک است.»