تعیین قیم مشکلات را عمیق‌تر می‌کند

ویسی دیلَکچی رئیس مشترک دم پارتی در وان با بیان اینکه دولت به جای حل مشکلات به سیاست تنش‌آفرینی روی آورده است، تاکید کرد که انتصاب قیم‌ها مشکلات را عمیق‌تر می‌کند.

ویسی دیلَکچی رئیس مشترک دم پارتی در وان، به بحران اقتصادی، سیاسی و اجتماعی موجود اشاره کرد و گفت که اقدامات ضد دموکراتیک باید پایان یابد.

دیوان عالی حکم مربوط به اعاده حقوق غصب شده عبدالله زیدان شهردار مشترک کلانشهر وان را رد کرد. در این حکم گفته شده است که «درخواست مربوط به اعاده حقوق غصب شده» توسط دادگاه شعبه پنجم کیفری جرایم سنگین آمد غیرقانونی است. در این حکم همچنین گفته شده بود که لغو حکم دادستانی آمد نیز «غیرقانونی» است. این پرونده مجدداً در دادگاه پنجم کیفری جرایم سنگین آمد بررسی خواهد شد.

ویسی دیلکچی رئیس مشترک حزب دموکراسی و برابری خلق‌ها (دم پارتی) در وان در این باره با خبرگزاری فرات (ANF) گفتگو کرد و بیان داشت که قبل از انتخابات محلی ۳۱ مارس، عبدالله زیدان نیز همچون نامزدهای دیگر درخواست داد و تصریح شد که هیچ مانعی برای کاندیداتوری زیدان وجود ندارد. دیلکچی گفت: «یک روز قبل از انتخابات، کاندیدای حزب عدالت و توسعه و رهبران آن اعلام کردند که بازگرداندن حقوق غصب شده زیدان را نمی‌پذیرند و به دادگاه پنجم کیفری جرایم سنگین آمد شکایت کردند. هیئت انتخاباتی شهر هم رای مردم و پیروزی چشمگیر زیدان را نادیده گرفته و حکم شهرداری را به نامزد رتبه دوم از حزب عدالت و توسعه داد. عبدالله زیدان با اعتراضات در سراسر ترکیه بارها مورد تمجید قرار گرفت. البته در این زمینه وزارت دادگستری به دیوان عالی کشور مراجعه و پس از درخواست لغو حقوق غصب شده، شعبه سوم کیفری دیوان عالی کشور نیز در خصوص زیدان همین حکم را تکرار کرد. حکم دیوان عالی کشور نه تنها لغو حقوق غصب شده، بلکه ابطال انتخابات است.»

سیاست تنش‌آفرینی ادامه دارد

دیلکچی در ادامه سخنان خود گفت که پس از انتخابات محلی در ۳۱ مارس، رئیس جمهور اردوغان از عادی‌سازی صحبت کرد و در افکار عمومی نیز چنین انتظاری وجود داشت؛ او در ظاهر گفت که به دنبال یافتن راه حل برای مشکلات است اما می‌بینیم که همچنان سیاست تنش‌آفرینی ادامه دارد.

دیلکچی به بحران اقتصادی، سیاسی و اجتماعی اشاره کرد و بیان کرد: «آنها از یک سو خواستار ملاقات با آقای اوجالان در خصوص حل دموکراتیک مسئله کورد هستند و از سوی دیگر به سیاست‌هایی همچون انتصاب قیم متوسل می‌شوند که مشکلات را عمیق‌تر می‌کند. درخواست ما روشن است. برای حل مشکل، برگزاری جلسات با مخاطبین (طرف‌های اصلی مذاکره) و ایجاد فضای دموکراتیک، همه احزاب سیاسی باید مسئولیت خود را بر عهده بگیرند. در ترکیه باید به اقدامات ضد دموکراتیک پایان داده شود و همه باید حساسیت دموکراتیک نشان دهند. هرج و مرج در خاورمیانه در حال عمیق‌تر شدن است و بهترین راه برای مقابله با آن صلح، دموکراسی و حل مشکلات است. می‌توان گفت که آ‌ک‌پ-م‌ه‌پ با این موضوع فاصله زیادی دارد.»