پکک علیه ممنوعیت فعالیتش در آلمان پرونده تشکیل داد
وکلا در رابطه با نتیجه منفی به مراجعه با درخواست از میان برداشتن ممنوعیت فعالیت حزب کارگران کوردستان (پکک) در روندی که از سال ۱۹۹۳ ادامه داد، به دادگاه اداری مراجعه کردند.
وکلا در رابطه با نتیجه منفی به مراجعه با درخواست از میان برداشتن ممنوعیت فعالیت حزب کارگران کوردستان (پکک) در روندی که از سال ۱۹۹۳ ادامه داد، به دادگاه اداری مراجعه کردند.
وکلا برای از میان برداشتن ممنوعیت فعالیت پکک در روز ۱۱می ۲۰۲۲ به حکومت آلمان مراجعه کرده بودند، اما اعلام شد که این حکومت پاسخ منفی داده است.
در کنفرانس مطبوعاتی بوندسپرس در شهر برلین، نهادهای ماف-داد و جامعه آزاد بیانیهای مشترک دادند. در این بیانیه اعلام شده است که آنان برای از میان برداشتن ممنوعیت کار و فعالیت پکک که از سال ۱۹۹۳ تاکنون ادامه دارد به دادگاه مراجعه و اقامه دعوی کردهاند.
ریاست شورای مدیریت ماف-داد و وکیل هَیکِه گَیسوید مدیریت کنفرانس مطبوعایت را برعهده داشت و وکیل، لوکاس تئونه که در سال ۲۰۲۲ برای از میان برداشت ممنوعیت فعالیت پکک مراجعاتی انجام داده بود، نیلوفر کوچ سخنگوی کنگره ملی کوردستان (کنک) و فرات کوچاک نماینده حزب دِلینک در پالمان فدرال آلمان، به مثابه سخنران در این کنفرانس مطبوعاتی مشارکت کردند.
اعمال جرمانگاری
وکیل و ریاست شورای مدیریت ماف داد، هَیکِه گَیسوید در ابتدای این جلسه در رابطه با ممنوعیت و مراجعات به حکومت اطلاعاتی را به اشتراک گذاشت و سپس خاطرنشان کرد که پکک در کنگره خود در تاریخ ۵-۷ می، تصمیم پایان دادن به کار و کنشهای خود را داده است.
گیسوید اعلام کرد که دولت ترکیه هنوز هم زمینهای حقوقی و سیاسی را ایجاد نکرده است و به حملات خود ادامه میدهد، وی گفت: «حکومت آلمان نیز در رابطه با کوردهایی که ساکن آلمان هستند، اعمالی در ضدیت با صلح، مثل جرمانگاری و ممنوعیت کنشها را ادامه میدهد.»
پکک پرونده تشکیل داد
گیسوید بیان کرد که حکومت آلمان بخاطر اینکه سیاستهای خارجی و روابطاش با ترکیه تحت تاثیر قرار نگیرد، مراجعات ما را رد کرده، وی اعلام کرد که پکک علیه جمهوری فدرال آلمان به دادگاه اداری مسئول مراجعه نموده و اقامه دعوی کرده است.
به عنوان نماینده مراجعات، وکیل، لوکاس تئونه در رابطه با این موضوع چنین بیانیهای داد: «پکک با کنگره تاریخی خود، تصمیم پایان دادن به فعالیتهای خود و خلع سلاح را داد. برای پیروزی روند صلح و فرصت دادن به سازماندهی کردن جنبش کورد، در مسئله از میان برداشتن ممنوعیت علیه پکک در آلمان، اشتباهاتی رخ داده است.»
وکیل، لوکاس تئونه گفت: «پکک پرونده تشکیل داده است و این پرونده در دادگاه اداری برلین ادامه دارد و پیگری میشود. این پرونده هیچگونه احتمالی مبنی برضدیت با تفکر صلح بینالمللی و تهدید امنیت ندارد و تهدیدی در مقابل روند صلح نیست.»
تئونه توجهها را به روند و برههای که با فراخوان رهبر آپو در روز ۲۷ فوریه تسریع شده است معطوف داشت و گفت: «وزارت امور خارجه اعلام کرده است که آنان از روندی که عبدالله اوجالان آغاز کرده است حمایت میکنند. بدین صورت باید حکومت برلین هرچه زودتر از این فراخوان پشتیبانی کند: که از میان برداشتن ممنوعیت فعالیت پکک نیز بخشی از همین امر میباشد.»
وکیل تئونه مسئولان آلمان را فراخواند که مراجعات برای از میان برداشتن ممنوعیت علیه پکک را قبول کرده و آن قوانین مانعساز را از میان بردارند.
دلینک: باید گامهای صحیحی برداشته شود
نماینده حزب دلینک در پارلمان فدرال آلمان، فرات کوچاک نیز سخنرانی کرد و گفت: «احزاب چپگرا همیشه از رفع ممنوعیتها حمایت کردهاند.»
کوچاک بیان کرد که برای صلح در کوردستان و ترکیه باید گامهای صحیحی برداشته شوند.
نیلوفر کوچ: باید برلین از روند صلح حمایت کند
سخنگوی کنک، نیلوفر کوچ یادآور شد که حکومت آلمان از فراخوان رهبر آپو حمایت کرده است و گفت: «اما باید بیانیههای مرتبط با پشتیبانی بصورت عملی دنبال شوند؛ بیانیههای حکومت در رابطه با حمایت بودند.»
نیلوفر کوچ اعلام کرد که طرف کوردها ریسکهای بزرگی را در نظر گرفته است و با نگرشی مسئولانه حرکت میکند، وی انتقادات خود را با گفتن: «حتی رجب طیب اردوغان و دولت باغچلی نیز بصورتی مثبت از آن استقبال کردند. اما قابل درک نیست که چرا در آلمان، ممنوعیت علیه فعالیت پکک برای ما کوردها از میان برداشته نمیشود.» بیان کرد.
نیلوفر کوچ برلین را فراخواند تا به تنشها پایان دهد و از «روند صلح» حمایت کند، وی ابراز کرد: «آزاد کردن تمام کسانی که برای صلح کار میکنند نیز بخشی از همین امر است، ما امیدواریم که برلین، صلح را مطالبه کند و به مانع مبدل نشود.»