رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان ۲۵ سال است که در زندان جزیره امرالی به سر میبرد و ۳۸ ماه است که هیچ اطلاعی از وی دریافت نمیشود. جنبشی که از ۱۰ اکتبر در سطح بینالمللی با شعار «آزادی برای عبدالله اوجالان، راه حل سیاسی برای مسئله کورد» آغاز شد، با حمایت چهرههای صاحب نام جهانی در حال رشد و گسترش است.
شرکت کنندگان در این جنبش در اعتراض به انزوای عبدالله اوجالان، از نهادهای مسئول به ویژه کمیته پیشگیری از شکنجه شورای اروپا (سیپیتی) میخواهند به وظیفه خود عمل کند.
مدرس دانشگاه ریدینگ در انگلستان، نایب رئیس انجمن وکلای سوسیالیست هالدن بریتانیا و مدیر دیدهبان مالی سازمان جامعه مدنی، دکتر دیپا درایور درباره انزوای رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان صحبت کرد.
انزوا در عین حال ضعف شورای اروپا را برجسته میکند
دکتر دیپا درایور به شرایط انزوا علیه عبدالله اوجالان اعتراض کرده و گفت که دولت ترکیه تنها مسئول انزوای امرالی نیست، بلکه نهادهای مرتبطی که سکوت کردهاند نیز مسئول هستند. دکتر دیپا درایور گفت: «شرایطی که آقای اوجالان در آن قرار دارد، نه تنها نشان دهنده شکست ترکیه و خطرات بزرگ برای خلق ترکیه است، بلکه نشان دهنده ضعف کشورهای شورای اروپا در اجرای اقدامات انسانی و رعایت حقوق بشر است.»
آنها میخواهند عبدالله اوجالان را دفن کنند
دکتر دیپا درایور با بیان اینکه با انزوا در امرالی عدالت جلوی چشم جهانیان در حال نابودی است، گفت: «انزوای شدید آقای اوجالان و بازداشت در شرایط غیرقانونی، نشان میدهد که میتوان چنین رویکردهایی را در آینده مجددا اتخاذ کرد. نه تنها این وضعیت در حال اجرا است، بلکه قطعا تلاش میکنند آقای اوجالان را زنده دفن کنند، ما هنوز نمیدانیم که او در امرالی است یا جای دیگری.»
عدالت در امرالی در حال نابودی است
«سه سال است که با آقای اوجالان صحبتی نشده است. این انزوا به معنای دفن عدالت هم هست. ما میگوییم اجازه نخواهیم داد این اتفاق برای یک متفکر بزرگ که در زندان کتابهای زیادی نوشته است بیفتد.»
ما مؤسسات زیادی داریم که وظایف خود را انجام نمیدهند
دکتر دیپا درایور با بیان اینکه انزوا در امرالی به سطح بالایی رسیده است، اما با وجود این نهادهای مسئول سکوت کردهاند، گفت: «آنچه که اکنون با آن روبرو هستیم این است که سازمانهای بینالمللی زیادی داریم که مأموریت خود را انجام نمیدهند. حرفهای زیادی میزنند، اما وقتی باید در مقابل این وضعیت کار واقعی انجام شود، عملی نمیشود. بنابراین فرقی نمیکند اگر که این نهادها را نداشته باشیم.
ما ارگانهای زیادی داریم که طوری برخورد میکنند که انگار به عدالت اهمیت میدهند، طوری برخورد میکنند که انگار به حقوق بشر اهمیت میدهند. این در حالی است که آقای اوجالان سه سال است که در شرایطی قرار گرفته که ارتباط با او کاملاً قطع شده است. همه ما این وضعیت را میدانیم، شورای اروپا از آن خبر دارد، همه در این مورد اظهارنظر میکنند، مردم در تلویزیون صحبت میکنند، اما در عمل چه میکنند؟ این سیاستمداران چه میکنند و چرا باید دوباره آنها را در انتخابات اروپا انتخاب کنیم؟»