گرامیداشت یاد شهدا‌ در زوگ، کاسل و مونیخ: ما به رویاهای آنان عمل خواهیم کرد

یاد گریلاهایی که در تاریخ‌های جداگانه شهید شده بودند طی مراسمی گرامی داشته شد. در این مراسم قول ادامه دادن مبارزه شهدا داده شده و بیان شد‌: ‌«شهدای ما علت حیات ما هستند، ما به رویاهای آنان عمل خواهیم کرد.‌»

مراسم گرامیداشت شهدا

در شهرهای زوگ سوئیس و کاسل و مونیخ آلمان برای گریلاهای آزادی‌بخش کوردستان که در تاریخ‌های جداگانه شهید شده بودند یک مراسم گرامیداشت برگزار شد.

زوگ

برای گریلای آزادی‌بخش، بریتان نورحق چیا ‌(سلطان داغ)، شیخ‌موس ملازگر ‌(یلماز اونر‌)، شروان بوتان ‌‌(شاکر اردمجی)، عزیز گابار ‌(سردار سونمز)، ‌‌کاموران تییرباز ‌(یلماز سالا)، برخودان قهرمان ‌(محمد سلیمان)، بروسک کاتو ‌‌(باسری جین)، آخین گابار ‌‌(زینب اوزکان)، رستم چکدار کاتو ‌‌(سفر تمل)، دلسوز گابار ‌(آروین حسین) و اونور آرتوس ‌(شکران آوراس) که در تاریخ‌های جداگانه شهید شدند در شهر کنونائو کانتون زوگ سوئیس، یک مراسم گرامیداشت برگزار شد.

خانواده‌های شهدا، مدیران نها‌د خانواده‌های شهدای سوئیس ‌(KOMAW)‌‌، اعضای مجلس کورد دمکراتیک ‌‌‌در سوئيس (ج‌د‌ک-سوئیس) و افراد بسیار دیگری در این مراسم شرکت کردند، که از سوی کمون شهید دیرژ کوچر در زوگ برگزار شده بود.

این مراسم گرامیداشت با انجام یک دقیقه سکوت برای ادای احترام به یاد شهدا آغاز شد. به عنوان کمون شهید دیرژ کوچر در زوگ، ریاست مشترک این کمون‌، اسد مالکوچ بیان کرد که صحبت درباره شهدا امری آسان نیست و گفت‌: ‌«ما دنباله‌رو شهدای خود و مبارزه‌مان خواهیم بود.‌»

نماینده KOMAW، مصطفی کاراهان نیز اعلام کرد که به یُمن شهدا به این مرحله رسیدند و گفت‌: ‌«ما بسیار به شهدای خود مدیون هستیم. رهبر آپو گفت‌‌ ‌«باید شهدایمان را به علت حیات مبدل سازیم»، این جنبش به یُمن شهدا به این مرحله رسیده است. من به خانواده‌های شهدا، خلق کورد و رهبر آپو تسلیت می‌گویم.‌»

سپس خانواده‌های شهدا همراه باهم بروی صحنه رفتند و به خلق درود فرستادند. به عنوان خانواده‌های شهدا، برادرزاده شهید بریتان نورحق چیا، سیدار داغ و پسرعموی شهید آخین گابار‌، بارش اوزکان سخنرانی کردند. سخنرانی‌های سیدار داغ و بارش اوزکان درباره مبارزه شهدا با سردادن شعار ‌‌‌‌‌‌‌‌«شهدا نمی‌میرند» به پایان رسید.

این مراسم گرامیداشت پس از نمایش مستندی درباره زندگانی شهدا، با سردادن شعار ‌‌«شهدا نمی‌میرند» به پایان رسید.

کاسل

در شهر کاسل آلمان در شخص هَورِه چیا ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌(مُصلاح قَلادزه) و شیخ‌موس ملازگر ‌(یلماز اونر) برای تمام شهدای آزادی کوردستان یک مراسم گرامیداشت برگزار شد.

مادر و بستگان شهید هوره چیا در این مراسم شرکت کردند. مراسم با انجام یک دقیقه سکوت برای ادای احترام به یاد شهدا آغاز شده و سپس مستندی درباره مبارزه هردو شهید،‌ نمایش داده شد.

به عنوان KOMAW، احمد آکتاش و به عنوان کژار و حزب حیات آزاد کوردستان ‌(پژاک)، مریم فتحی سخنرانی کردند. مریم فتحی به خانواده‌های شهدا و خلق کورد تسلیت گفت و مشخص کرد که آنان پیرو راه مبارزه شهدا خواهند بود و گفت‌: ‌«مبارزه شهدا به ما شرافت می‌دهد و راه ما را روشنایی می‌بخشد. ما تنها نمی‌گوییم که شهدا نمی‌میرند. بلکه پیرو راه آنان خواهیم بود و رویاهای آنان را عملی خواهیم کرد. تا زمانیکه زندگی کنیم دنباله‌رو شهدا خواهیم بود و مبارزه آنان را ادامه خواهیم داد.‌»

مادر شهید هور چیا اعلام کرد که او به پسر خود سرافراز است و بیان کرد که هوره چیا، شهید خلق کوردستان می‌باشد.

این مراسم گرامیداشت با سردادن شعار ‌«شهدا نمی‌میرند» به پایان رسید.

مونیخ

در شهر مونیخ آلمان برای ۴ گریلایی که در جنگ علیه ارتش ترکیه مورخ ۲۱ ژوئن که در منطقه الباک شرناخ شهید شده بودند، مراسم گرامیداشت برگزار شد. مستندی در رابطه با زندگانی شهید بروسک کاتو که یکی از آن ۴ شهید است، نمایش داده شد.