۳۳ ماه است هیچ اطلاعی از رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان دریافت نمیشود که ۲۵ سال است در زندان جزیره امرالی محبوس است. حق وی است که با خانواده و وکلایش ملاقات داشته باشد. برای الغای انزوا و تضمین آزادی جسمانی رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان، از ۱۰ اکتبر گذشته کمپین «آزادی برای عبدالله اوجالان، حل سیاسی مسئله کورد» آغاز شده است. حمایتها از این کمپین ادامه دارد.
انزوا قابل قبول نیست
عضو گروه چپهای اروپا و نماینده سابق پارلمان اروپا؛ یورگن کلوته با خبرگزاری فرات گفتگو کرد و اعلام داشت که انزوای تحمیلی بر عبدالله اوجالان قابل قبول نیست. کلوته اعلام کرد که این انزوا خارج از چهارچوب قوانین بینالمللی و حقوق بشر است و افزود: «یک حق ابتدائی است که عبدالله اوجالان با خانواده و وکلایش ملاقات داشته باشد. من معتقدم شرایطی که عبدالله اوجالان در آن قرار دارد، قابل قبول نیست. کاملا مشخص است که این وضعیت خارج از معیارهای بینالمللی است.»
اوجالان نشان داد که وی خواهان راه حل سیاسی است
سیاستمدار آلمانی؛ کلوته اظهار داشت که وی نیز از کمپین «آزادی برای عبدالله اوجالان، حل سیاسی مسئله کورد» حمایت میکند و چنین گفت: «باید شرایطی که عبدالله اوجالان در آن قرار دارد، عوض شود. موضوع دیگری که به نظر من مهم است آن است که از پروسه آشتی که عبدالله اوجالان آن را پیش کشید، حمایت کرده و آن را تشویق نماییم. اوجالان در سال ۲۰۱۳ از سیاست جنگ مسلحانه به راه حل سیاسی گام نهاد و بدین صورت نشان داد که واقعا خواهان صلح و آشتی است. لذا من معتقدم که باید پارلمان اروپا، سازمان ملل و شورای اروپا، سیاستمداران و نهادهای بینالمللی از اوجالان حمایت کنند. فکر میکنم که این کار برای پایاندادن به جنگ علیه کوردها و تداوم پروسه صلح، بسیار مهم است.»
آزادی اوجالان برای حل مسئله کورد حائز اهمیت است
کلوته خاطر نشان کرد که آزادی عبدالله اوجالان پایهی حل مسئله کورد است و افزود: «آزادی اوجالان برای یک صلح پایدار، در مسیر چارهیابی سیاسیِ کلی، طولانیمدت و مستمر، الزامی است. آزادی اوجالان همزمان برای روبروشدن با مشکلات مختلف، اساسی است. به باور من این برای هر فردی ضروری است و باید سیاستمداران اروپایی نیز آن را جدی ببینند و برای توقف جنگ، برای یافتن راه حل و تضمین آزادی اوجالان باید دولت ترکیه را تحت فشار بگذارند. از دید من این لازم است.»
اتحادیه اروپا باید در برابر جنایات جنگی دولت ترکیه ساکت نماند
نماینده سابق پارلمان اروپا یوگن کلوته موضع اروپا در مقابل حملات دولت ترکیه به روژآوای کوردستان را ارزیابی نموده و گفت: «حملات به روژآوا نقض معاهدات بینالمللی است. مشخص است که حمله به زیرساختها و افراد و مراکز غیر نظامی، مخالف معیارهای جهانی حقوق بشر است. اگر ما انتقاد میکنیم که روسیه در جنگ با اوکراین مرتکب جنایت جنگی شده است، باید همان نگرانیهای خود درباره ترکیه و یورش وی به غیرنظامیان در روژآوا و بهویژه خلق کورد را نشان دهیم. باید ترکیه مورد انتقاد قرار گیرد که به معاهدات بینالمللی پایبند باشد و تحت فشار قرار گیرد تا از حملاتش به روژآوا دست بکشد.»