کنفرانس کورد در پارلمان اروپا: باید به فراخوان تاریخی رهبر آپو پاسخ داده شود
در کنفرانس کورد در پارلمان اروپا اعلام شد که فراخوان رهبر آپو یک فراخوان تاریخی است و دولت ترکیه باید به مسئولیت خود عمل کند.
در کنفرانس کورد در پارلمان اروپا اعلام شد که فراخوان رهبر آپو یک فراخوان تاریخی است و دولت ترکیه باید به مسئولیت خود عمل کند.
کنفرانس «اتحادیه اروپا، ترکیه، خاورمیانه و کورد» که برای ۱۹مین بار در پارلمان اروپا برگزار میشود، در دومین روز خود ادامه دارد.
در روز دوم این کنفرانس، نشست «ترکیه و سیستم جهانی جدید» برگزار شد. در این نشست که از سوی آکادمیسین لطیفه آکیوز اداره شد، روزنامهنگار فردا چَتین، نماینده پارلمانی شهر استانبول از لیست حزب جمهوری خلق (جهپ) سَزگین تانرِکولو، حسین چیچَک از دانشگاه وین، و یوست یونگِردِن از دانشگاه واگنینگن، سخنرانی کردند.
تانرکولو: آکپ روند را تسهیل نمیکند
سزگین تانرکولو در ابتدای سخنانش اعلام کرد که به دلیل بازداشت اکرم اماماوغلو امکان شرکت حضوری در کنفرانس را نداشت و به همین دلیل به صورت آنلاین از آنکارا در این کنفرانس حضور یافت.
وی در ادامه سخنانش فراخوان ۲۷ فوریه رهبر آپو را مانیفستی برای چارهیابی مسئله کورد دانست و گفت: «سازمان نیز پاسخی مثبت داد و این روند وارد مرحله متفاوتی شد. البته آکپ و حکومت تاکنون به مسئولیت خود عمل نکردهاند.
کاملا برعکس، اقدامات خشنی انجام دادند. به جای اتخاذ موضعی تسهیل کننده در راستای امکان برگزاری کنگره توسط سازمان، دست به اقدامات کاملا متضاد زد. سازمان نیز این مسئله را اعلام میکند و در واقع مشاهدات من نیز به همین شکل است. آکپ تاکنون اطلاعات چشمگیری درباره روند به مردم ارائه نکرده است.»
چتین: آمریکا و اتحادیه اروپا در مقابل سیاستهای ترکیه سکوت کردهاند
روزنامهنگار فردا چتین نیز با اشاره به اشغالگری و مداخلات ترکیه در سوریه، عراق و سایر مناطق خاورمیانه، گفت: «دولت ایالات متحده آمریکا نیز از این مسئله ناراحت نیست.آمریکا و اتحادیه اروپا در قبال این اقدامات سکوت پیشه کردهاند. برعکس، به بهانه امنیت ادعا میکنند که حق با ترکیه است.»
فردا چتین در ادامه سخنانش از روابط کشورهای اتحادیه اروپا با احمد الشرع، رئیس جمهور سوریه، انتقاد کرد و افزود: «در آینده نزدیک به اروپا سفر خواهد کرد. البته این شخص پیشتر یکی از رهبران القاعده بود. دستور قتلعامهای زیادی را داده است. صرفا لباس خود را تغییر داده و نباید با تغییر پوشش چنین رفتاری در پیش گرفته شود.»
چیچَک: یک رژیم استبدادی بر ترکیه حاکم است
حسین چیچک نیز اعلام کرد که در ترکیه رژیم استبدادی حاکم است و افزود: «ترکیه در داخل استبدادی و در خارج از کشور نیز اشغالگر است. اردوغان سال ۲۰۱۷ سیستم پارلمانی را به سیستم ریاستی تبدیل کرد. وی یک رژیم استبدادی ساخت. توازن قدرت را تغییر داد و فشارهای شدیدی را علیه رسانه و نهادهای جامعه مدنی آغاز کرد.»
چیچک در پایان سخنانش سیاست خارجی را منعکس کننده سیاست داخلی دانست و اعلام کرد که اتحادیه اروپا ترکیه را در بحث پناهندگان یک منطقه حائل میداند و به همین دلیل در مقابل آن سکوت پیشه کرده است.
یونگردن: اوجالان ۲۵ سال است که برای صلح به دنبال مخاطب میگردد
یوست یونگردن نیز گفت: «در ترکیه به جای مسئله کورد یک مسئله صدساله ترک وجود دارد. باید در این خصوص صحبت کرده و آن را مورد بحث قرار دهیم. فراخوان اوجالان برای حل این مسئله یک فراخوان تاریخی است. باید همه طرفها به این فراخوان گوش بسپارند. زیرا روندی که سال ۲۰۰۹ میان ترکیه و پکک آغاز شد، به شکلی منفی پایان یافت. برای تکرار نشدن این وضعیت، باید راههای اطلاعرسانی گشوده شود. باید موانع از سر راه برداشته شده و عبدالله اوجالان و سران پکک بتوانند با یکدیگر دیدار کنند. دولت باید به مسئولیت خود عمل کند.»
یونگردن با ذکر جمله «مخاطبی میطلبم» رهبر آپو که ۲۵ سال پیش درباره آن کتابی منتشر کرد، ابراز امیداوری کرد که این بار این مسئله تحقق یافته و رهبر آپو مخاطبی بیابد.
یونگردن در پایان سخنانش از اتحادیه اروپا درخواست کرد که حزب کارگران کوردستان (پکک) را از لیست سازمانهای تروریستی خارج کند.
کنفرانس بعد از ظهر امروز با نشست «پیشرفت و اتحادیه اروپا، کورد و ترکیه در چارچوب دموکراسی» ادامه خواهد یافت.