پارلمان اروپا تصمیم به حمایت مشروط از سوریه گرفت
پارلمان اروپا تصمیم به حمایت از روند بازسازی و تلاش برای گذار سیاسی عادلانهای گرفت که پس از سقوط رژیم بشار اسد در سوریه در دسامبر ۲۰۲۴ آغاز شده است.
پارلمان اروپا تصمیم به حمایت از روند بازسازی و تلاش برای گذار سیاسی عادلانهای گرفت که پس از سقوط رژیم بشار اسد در سوریه در دسامبر ۲۰۲۴ آغاز شده است.
پارلمان اروپا مشروط به «پایبندی به ارزشهای اتحادیه اروپا، احترام به حقوق بشر و حفاظت از اقلیتها» از سوریه حمایت خواهد کرد. این تصمیم در مجمع عمومی با ۴۶۲ رای موافق و ۱۰۶ رای مخالف به تصویب رسید.
پارلمان اروپا در این تصمیم خود اعلام کرد که توافق میان مظلوم عبدی، فرمانده کل نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) و محمد جولانی (احمد الشرع)، رئیس هیئت تحریرالشام که به عنوان رئیس حکومت موقت سوریه اعلام شده است، به ثبات در سوریه و روند صلح کمک خواهد کرد. همچنین نسبت به اجرای این توافق بدون بروز مشکل ابراز امیدواری شد. در این تصمیم پارلمان اروپا، مذاکرات خلع سلاح میان حزب کارگران کوردستان (پکک) و حکومت ترکیه نیز مورد اشاره قرار گرفت و اعلام شد که این مذاکرات گامی مهم در راستای کاهش تنشها در منطقه و برقراری ثبات در شمال سوریه میباشد.
در بخشی از این تصمیم به مسائلی نظیر تضمین حقوق زنان، آزادی باورداشتها و دفاع از اقلیتها به عنوان مهمترین انتظارات اتحادیه اروپا در رابطه با سوریه اشاره شد.
پارلمان اروپا لغو کامل تحریمها را تصویب نکرد و قتلعام علیه علویان و دیگر اقلیتها را محکوم کرد و دولت موقت را به حفاظت از غیرنظامیان فراخواند.
پارلمان اروپا ضمن اشاره به نقش روسیه و ایران در وضعیت سوریه و حمایت آنان از بشار اسد، ترکیه و اسرائیل را به احترام گذاشتن برای حاکمیت سوریه فراخواند.
همچنین اعلام شد که ۷۰ درصد از جمعیت سوریه به کمکهای انسانی نیاز دارند و در صورت رعایت شروط ذکر شده، پارلمان اروپا برای حمایت مالی جهت بازسازی سوریه آمادگی دارد.
در این قطعنامه داعش به عنوان یک تهدید توصیف شده و حکومت موقت سوریه به همکاری در راستای مبارزه با تروریسم فراخوانده شد.
حفاظت از میراث فرهنگی سوریه، پاکسازی سوریه از مین و نابود کردن سلاحهای شیمیایی نیز بخشی ازموضوعات مطرح شده میباشند.
پارلمان اروپا از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو درخواست کرد که حکومت جدید سوریه را به رسمیت بشناسند و دولت سوریه را به پایان دادن به اتحاد تاریخی خود با تهران و مسکو فراخواند.
در پایان ضمن دعوت از کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای ارائه کمکهای بشردوستانه و حمایت مالی از کشورهای میزبان پناهندگان سوری، اعلام شد که در صورت عدم حصول پیشرفت در زمینه حفاظت از اقلیتها، احترام به حقوق بشر و معیارهای اتحادیه اروپا، این اتحادیه حمایت خود از سوریه را متوقف خواهد کرد.