«زنان نه از نظر روحی و نه فکری تسلیم ذهنیت مردسالار نشدهاند»
روکن نقده عضو کژار در مورد ۲۵ نوامبر، روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان صحبت کرد و گفت که زنان از گذشته تاریخ تاکنون تسلیم سیستم مردسالار نشدهاند.
روکن نقده عضو کژار در مورد ۲۵ نوامبر، روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان صحبت کرد و گفت که زنان از گذشته تاریخ تاکنون تسلیم سیستم مردسالار نشدهاند.
روکن نقده عضو جامعه زنان آزاد روژهلات کوردستان (کژار) به مناسبت ۲۵ نوامبر، روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان، با خبرگزاری فرات (ANF) صحبت کرد. مشروح ارزیابیهای روکن نقده چنین است:
«امروز که در قرن بیست و یکم هستیم، زنان فعالیتهای گستردهای انجام میدهند، گرد هم جمع میشوند، یک تشکل عمومی زنان تشکیل میدهند، در مورد کنفدرالیسم زنان بحث میکنند، در مورد سازماندهی نظامی زنان بحث میکنند، خودشان را بر اساس اصول ژنئولوژی سازماندهی میکنند. اکنون زنان در قرن بیست و یکم به سطحی رسیدهاند که با افتخار میتوان گفت که مقاومت زنان، انقلاب زنان و مبارزه زنان را جشن میگیریم. با ظهور جنبش آپویی، تشکیل جنبش زنان انقلابی، تشکیل ارتش زنان، ژنئولوژی، اینها همه دستاوردها و نتیجه صیانت از ۲۵ نوامبر است.
فلسفه رهبر آپو همچون یک نور بوده است
زنان در تاریخ نه در روحیه و نه در اندیشه تسلیم ذهنیت مردسالار نشدهاند و با ظهور رهبر آپو اکنون زنان شکل دیگری به خود گرفته و به ریشههای واقعی خود بازگشتهاند؛ اکنون دیگر میدانند که چگونه میتوانند با آن ذهنیت سلطهگر مبارزه کنند و بجنگند؛ در عین حال خود را سازماندهی کنند و یک زندگی آزاد و معنادار بسازند. جنبش زنان آپویی خود را به این شکل سازماندهی کرده و ادامه دارد.
رهبر آپو قرن بیست و یکم را قرن برابری جنسیتی و قرن انقلاب و اوجگیری زنان تعریف کرد. ما به مبارزاتی که انجام شده افتخار میکنیم، با سختی و مشقت فراوان انجام شد، هزینههای سنگینی تحمیل شد؛ از جمله فقدان رفیق رُزا، رفیق سارا و رفیق شیرین که در زندانها، کوهستان و روستا و شهرها به ما تحمیل شد و تا امروز ادامه دارد. زنان با فلسفه رهبر آپو سرشان را بلند کرده و از تاریکی بیرون آمدهاند، بنابراین امروز شاهد وحدت و یکدلی زنان هستیم.
عشق واقعی به زندگی آزاد
رهبر آپو شخصیت زن و مرد آزاد را به گونهای آفرید که عینیت آن را در شخصیت رفیق آسیه و رفیق روژگر در عملیات فدایی آنها میتوان دید. این یک عملیات بزرگ و زیبا بود که زبان از بیان آن قاصر است، به قلب دشمن رفتند و بسیار حرفهای، هماهنگ، با رقص آزادی، با نظم و عشق بسیار عمل کردند. عشق واقعی به زندگی آزاد را در شخصیت و عملیات رفقا میتوان دید، پس یک بار دیگر خود را با آن عملیات و میزان فکر و آزادی رفقا میسنجیم. برای درک آن شهدا باید به سطح شخصیت آنها برسیم. همه زنان باید از تلاشهایی که برای ساختن زندگی آزاد انجام شده است، صیانت کنند.
همه را به تفکر واداشت
با انقلاب «ژن، ژیان، آزادی» زنان اراده و قدرت خلق را دیدند که از دست رفته بود و در عین حال برای هم زن و هم مرد سؤال بود که من که هستم، چگونه زندگی میکنم، برای چه زندگی میکنم، سلطهگری چیست، خشونت چیست. انقلاب «ژن، ژیان، آزادی» همه را به تفکر واداشت.
هنرمندان را وادار کرد به این فکر کنند که هنرشان به چه چیزی خدمت میکند، دانشگاهیان به همین ترتیب شروع به تفکر کردند که علم چیست، علم در خدمت چیست، دولت چقدر علم را در خدمت خود قرار داده است، همه را به پرسش و مطالعه واداشت.
خانواده شروع به سوال و تحقیق کردند که معنای خانواده چیست، ریشههای آن از کجا میآید، چه خدمتی میکند، نقش زن در زندگی چیست، نقش دختر و پسر چیست. یک دانشجو به همین ترتیب میپرسد که چگونه درس خواندهام، آنچه آموختهام آیا خدمت به زندگی است یا به عنوان یک کارمند خوب برای خدمت به نظام سلطه آموزش دیدهام.
فلسفه رهبر آپو هر کجا که باشد، تحول ایجاد میکند
فلسفه رهبر آپو هر کجا که باشد تغییر و تحول ایجاد میکند. رژیم ایران الان درمانده است، آخرین گامهایش را برمیدارد، از هیچ روشی برای نجات خود فروگذار نکرده است، در بحران است. فشار زیادی بر جامعه است، فشار بر زنان و جوانان است، به نام دین جامعه را تحت فشار قرار میدهند. اما اکنون مردم چهره واقعی آن دولت را دیدهاند و بدون ترس میایستند و میجنگند، میدانند که ممکن است شهید شوند اما میجنگند و منفعل و بدون موضع نمیایستند، از خود گذشتگی میکنند تا انقلاب پیروز شود و بدینگونه آزادی را به دست میآورند.»