ایرمَز: طبیعت در کوه گابار غارت میشود
در گابار طبیعت به بهانه اکتشاف نفت غارت میشود. زکی ایرمز نماینده مجلس گفت نفت استخراج شده از گابار تنها یک درصد نیاز ترکیه را تامین میکند، اما با وجود این آسیبهای زیادی به طبیعت وارد میشود.
در گابار طبیعت به بهانه اکتشاف نفت غارت میشود. زکی ایرمز نماینده مجلس گفت نفت استخراج شده از گابار تنها یک درصد نیاز ترکیه را تامین میکند، اما با وجود این آسیبهای زیادی به طبیعت وارد میشود.
اکتشاف نفت در کوه گابار که در سال ۲۰۲۱ توسط دولت آکپ-مهپ به عنوان یک خبر خوب اعلام شد، هر روز بیشتر و بیشتر طبیعت را ویران میکند. دینامیت در منطقه منفجر میشود و دهها درخت در حال قطع شدن است. در این منطقه که اغلب به عنوان «منطقه امنیتی ویژه» اعلام میشود، ورود و خروج غیرنظامیان ممنوع است.
مهمت زَکی ایرمَز نماینده حزب دموکراسی و برابر یخلقها (دم پارتی) از حوزه شرنَخ در این باره با خبرگزاری فرات (ANF) صحبت کرد و گفت که غارت طبیعت کوردستان بر اساس قوانین استعماری است و از دهه ۱۹۹۰ به طور سیستماتیک انجام میشود.
ایرمز با بیان اینکه این وضعیت با حزب عدالت و توسعه وارد مرحله دیگری شده است، گفت: «در دهه ۱۹۹۰ هزاران روستا به دلیل سیاستهای امنیتی تخلیه شد، علاوه بر آن در ماههای تابستان جنگلها بیپروا سوزانده میشد.»
ایرمز با بیان اینکه با دولت آکپ و به ویژه از سال ۲۰۱۸، یک تخریب و غارت زیست محیطی جدی در بوتان صورت گرفته است، گفت: «آسیب به درختان گسترده است. در بوتان، ۴۸ درصد مساحت را جنگل پوشانده بود، اما این مساحت تا سال ۲۰۱۸ به ۳۵ درصد کاهش یافت. همه اینها توسط نگهبانان روستا انجام میشود. ادارههای جنگلهای منطقهای، قوانین خود را ایجاد کردهاند. وقتی مردم اعتراض میکنند، میگویند که طبق این قانون کار نوسازی در مناطق جنگلی انجام میشود. اما میبینیم که این کاملا به مسائل امنیتی مربوط میشود. چون در میدان هستیم بلافاصله این را میبینیم. به هر جا وارد میشوند همه چیز را غارت میکنند و ویران میکنند. این مکان به پناهگاه افراد صاحب رانت تبدیل شده است.»
ایرمز با بیان اینکه درختان زیادی برای نیروگاههای حرارتی در منطقه قطع شده و کوه جودی برای زغال سنگ حفاری شده است، افزود:« منابع زغال سنگ نیز در شرنخ وجود دارد. بنابراین، جودی و اطراف آن به طور جدی غارت میشود، نابودی و تخریب محیط زیست وجود دارد. آنها بدون توجه به هیچ قانونی معادن را غارت میکنند. یک نیروگاه حرارتی در سمت سلوپی کوه جودی، در محلی که به آن هربول میگوییم و در اطراف شهر گوروملو وجود دارد. برای انتقال زغال سنگ به نیروگاه حرارتی، کوه را با دینامیت منفجر میکنند. زغال سنگ در آنجا استخراج میشود و به نیروگاه حرارتی منتقل میشود. روزانه چهار تن زغال سنگ باید به نیروگاه حرارتی منتقل شود. وقتی این کار انجام شود، مناطق جنگلی به طور کامل غارت میشود. کوه جودی از هر سمت سوراخ شده است.»
مهمت زکی ایرمز نماینده مجلس در پایان تاکید کرد که یک نسلکشی زیست محیطی جدی در منطقه وجود دارد و باید افکار عمومی به صورت گسترده، برای پایان دادن به آن، آگاه شود.