راهحلی برای آلودگی در کلانشهرها: جنگلهای کوچک
در شهرهایی که زندگی در آنها به دلیل شهرسازی بیرویه و جمعیت زیاد سخت است، جنگلهای کوچک ساخته میشوند. همچنین این جنگلها حتی در فضایی به ابعاد ۹ متر نیز رشد کرده و میزان تنوع را افزایش میدهند.
در شهرهایی که زندگی در آنها به دلیل شهرسازی بیرویه و جمعیت زیاد سخت است، جنگلهای کوچک ساخته میشوند. همچنین این جنگلها حتی در فضایی به ابعاد ۹ متر نیز رشد کرده و میزان تنوع را افزایش میدهند.
به دلیل شهرسازی بیرویه و بتنی شدن، آلودگی هوا در شهرها افزایش یافته و زندگی در شهرها سخت شده است. پژوهشهای اخیر نشان میدهند که جنگلهای کوچک میتوانند راهحلی برای این آلودگی باشند. در عین حال این جنگلهای کوچک، فرصتهای زیادی را برای افزایش تنوع زیستی ایجاد میکنند.
برخی از شهرها برای کارخانهها و منازل، به فضای سبز نیاز دارند، حتی اگر این فضای سبز بسیار کوچک باشد. این جنگلهای کوچک، هم باعث افزایش تنوع زیستی میشوند، و هم اینکه از بتنی شدن بصری نیز پیشگیری میکنند.
ظرف ۳۰ سال، ۴۲۰ میلیون هکتار جنگل نابود شده است
بر اساس گزارش «وضعیت جنگلهای جهان» سال ۲۰۲۰ سازمان ملل متحد، از سال ۱۹۹۰ تاکنون دستکم ۴۲۰ میلیون هکتار از جنگلها نابود شده است. ۸۵ درصد جمعیت جهان در شهرها زندگی میکنند. این وضعیت باعث سخت شدن زندگی در شهرها میشود. به همین دلیل جنگلهای کوچک به گزینهای مهم در برابر جنگلزدایی تبدیل میشوند.
ایجاد جنگل بر اساس تکنیک میاواکی
از اوایل سال ۱۹۷۰، پروفسور آکیرا میاواکی، گیاهشناس ژاپنی، تکنیک جنگلهای میاواکی را ابداع کرد و با استفاده از این تکنیک در فضاهای کوچک، گیاه کاشته شده و این اجازه میدهد که این جنگلها از بالا نور خورشید را دریافت کنند. گیاهانی که نور را از بالا دریافت میکنند، به صورت عمودی و به طرف خورشید رشد کرده و در نتیجه از رشد افقی پیشگیری میشود. با این روش، در فضاهای محدود، جنگلزایی و تنوع گونههای گیاهی ایجاد خواهد شد و از آلودگی هوا پیشگیری میشود. این جنگلها را می توان حتی در فضایی در ابعاد ۹ متر نیز ایجاد کرد و در ایجاد آنها صرفا از گیاهان بومی استفاده میشود. همچنین این جنگلها در مقایسه با جنگلهای تک کشت، سرعت رشد ۱۰ برابری داشته و صرفا ظرف ۲۰ تا ۳۰ سال رشد میکنند.