بایک: اتحاد کردها اصرار دولت ترکیه بر عدمچارهیابی را به شکست خواهدکشاند
بایک: اتحاد کردها اصرار دولت ترکیه بر عدمچارهیابی را به شکست خواهدکشاند
بایک: اتحاد کردها اصرار دولت ترکیه بر عدمچارهیابی را به شکست خواهدکشاند
«جمیل بایک» عضو شورای رهبری «کنفدرالیسم جوامع کردستان, ک.ج.ک» در خصوص «کنفرانس کردها در شهر آمد» گفت که آن کنفرانس بنیانی برای اتحاد کردها است. وی افزود:«اگر این اتحاد تداوم یابد و تصمیمات اخذ شده اجرایی شوند, آنگاه مسلما موانع اساسی بر سر راه آزادی کردها برداشته خواهد شد». بایک اذعان داشت که اتحاد کردها, اصرار دولت ترکیه بر عدم چارهیابی را به شکست خواهد کشاند.
جمیل بایک عضو شورای رهبری ک.ج.ک در مقاله این هفته خود در روزنامه «آزادی ولات» به موضوعاتی از قبیل «اتحاد کردها, موانع و استفاده دشمن از فقدان اتحادها کردها تاکنون» و همچنین «انقلاب غرب کردستان» پرداخته و به نکات مهمی اشاره کرده است. بایک میگوید:«هماکنون انقلاب غرب کردستان در مبارزات کردها اهمیت زیادی یافته است. انقلابی عظیم در غرب در حال تحقق است و مشکلاتی جدی هم به میان آمده. به همین خاطر باید دیگر بخشهای کردستان در قبال انقلاب غرب کردستان احساس مسئولیت کنند. نوع برخورد با این انقلاب, محکی برای میهندوستی است».
تحلیلات جمیل بایک, عضو شورای رهبری چنین است:
«قدرتهای اشغالگر مدام از فقدان اتحاد کردها سود بردهاند. دلیل اصلی عدم حصول به آزادی در بخشهای کردستان, فقدان اتحاد ملی کردهاست. مدام از بخشی از کردستان علیه بخش دیگر استفاده شده و نیروهای بخشهای کردستان علیه همدیگر جنگیدهاند. اگر تاریخ مورد تحقیق قرار گیرد, آنگاه روشن خواهد شد که برخی نیروهای کردی علیه سازمانهای بخشهای دیگر کردستان به جنایاتی بزرگ دست زدهاند. هرچند ارتقای سطح مبارزات در همه بخشهای کردستان و افکار عمومی آن, نواقص را از میان برنداشته, اما از بروز موانع و مشکلات جدیدتری جلوگیری کرده است.
اتحاد کردها توطئههای دولت ترکیه را نقش برآب میسازد
جنبش آزادیخواهی کرد و سیاستهای صحیح آن موجب ایجاد اتحادی ملی در سطحی قابل قبول شد. کنفرانس آمد اثبات ساخت که در شمال کردستان بنیانهای اتحاد پیریزی شده است. اگر این اتحاد ادامه یابد و تصمیمات اخذ شده, عملی شود, آنگاه مسلما موانع اساسی بر سر راه آزادی کردها از میان برداشته خواهد شد. دولت ترکیه و آ.ک.پ در داخل و خارج وانمود میکند که از حمایت بخشی از کردها و نیروهای سیاسی آن برخوردارند, لذا بر سیاست عدم چارهیابی مسئلهکرد, اصرار میورزد. اتحادی که کنفرانس آمد به ارمغان آورده, دولت ترکیه را که بر عدم حل اصرار میروزد, به شکست دچار خواهد ساخت.
دولت ترکیه حق داشت که بترسد. چراکه کردها زمینه اتحادشان را پیریزی کردند. این اتحاد به لحاظ بنیانهای اجتماعیش پیشتر تحقق یافته بود, اما هماکنون هم سیاسیون کردها هم در کنار جامعه متحد میشوند و دیگر بهانهای برای یاریرساندن به نیروهای دولتی باقی نمانده است. از این پس بسیار سخت است که دولت ترکیه از چارهیابی سر باز زند. تنها کار مهم این است که ارادهمندی و تصمیمات کنفرانس آمد دچار سستی و اهمال نشود, آنگاه خواهیم دید که اتحاد ممکن خواهد شد. این کنفرانس مردم و نیروهای سیاسی را به اتحاد ملی کردها در داخل و خارج, علاقمندتر ساخت.
اخیرا نارضایتیهای عمومی علیه احداث پایگاههای جدید و اشغال مناطق کردستان با همکاری مزدوران محلی, آن هم پس از عقبنشینی گریلاها, افزایش خواهد یافت. همچنین نارضایتیها علیه دولت ترکیه بخاطر تلاش برای خالیکردن کردستان از سکنه با ساخت سدهای آبی و نسلکشی فرهنگی, افزایش چشمگیری خواهد یافت. پس از کنفرانس آمد دیگر هر نیروی سیاسی در زمینههای سیاسیای که به خلقکرد مربوط است, ساکت نخواهد نشست. بویژه مسئله بازگشت روستائیان کرد به روستاهایشان که تضمینکننده آینده کردها میباشد.
کنفرانس آمد بر اتحاد همه بخشهای کردستان تأثیرگذار است
بدونشک کنفرانس آمد در قبال بخشهای دیگر کردستان هم با حساسیت و جدیت تمامتر عمل خواهد کرد. دیگر یک بخش کردستان نمیتواند نسبت به آزادسازی بخشهای دیگر بیتفاوت باشد و موضعی اتخاذ نکند. زیرا مبارزات دهها ساله اثبات کرده که آزادی همه بخشهای کردستان با هم در ارتباط میباشد. بویژه آزادی شمال کردستان بنوعی تضمینکننده آزادی دیگر بخشهای کردستان است. خلقمان و نیروهای سیاسی همه بخشهای کردستان این حقیقت را دریافتهاند. به همین خاطر کنفرانس آمد در شمال کردستان برای تضمین آزادی همه بخشهای کردستان یک گام حیاتی است.
اهمیت به غرب کردستان نشانه میهندوستی است
انقلاب غرب کردستان در مبارزات کنونی کردها اهمیت حیاتی یافته. انقلابی عظیم در غرب در حال تحقق است و مشکلاتی جدی هم به میان آمده. به همین خاطر باید دیگر بخشهای کردستان در قبال انقلاب غرب کردستان احساس مسئولیت کنند. نوع برخورد با این انقلاب, محکی برای میهندوستی است.
انقلاب غرب کردستان بیش از همه بر شمال کردستان تأثیر می گذارد. بخشی طبیعی از شمال کردستان محسوب میشود. جمعیتی عظیم از غرب کردستان بعنوان «کوچنشین» از شمال کردستان به آنجا رفتهاند. آنهایی که ماندهاند, نیمی از عشیرهشان در شمال و نیم دیگر در غرب کردستان بسر میبرند. غرب کردستان بیشترین خط مرزی را با شمال کردستان داراست. به همین دلیل هرچند کوچکترین بخش کردستان است, اما تأثیراتی بسیار زیاد بر دیگر بخشهای بزرگ دارد. دلیل دشمنی عمیق دولت ترکیه با غرب کردستان هم همین مسئله است».
مبارزه برای غرب کردستان, مبارزه برای شمال هم هست
انقلاب غرب کردستان بخشی از انقلاب سراسر کردستان است. چهبسا این بخش از کردستان بیش از همه متأثر از تحولات انقلابی شمال کردستان است. هزاران تن از فرزندان آن در مبارزات آزادیخواهانه شمال کردستان شهید شدهاند. به همین دلیل باید شمال کردستان , بویژه کنفرانس آمد از نزدیک مسایل غرب کردستان را پیگیری کند. حتی باید این کنفرانس کمیسیونی ویژه غرب کردستان تشکیل داده و بر راههای حمایتی و حل مسایل آن کار و فعالیت کند. غرب کردستان, فلسطین کردهاست.
همه کردها در قبال غرب کردستان دارای وظایف و مسئولیتهای اخلاقی و سیاسی هستند. بویژه باید خلقمان در شمال کردستان در کنار غرب کردستان که فرزندانشان در همه کوهستانها و دشتهای شمال کردستان شهید شدهاند, جای گیرند. نباید به حمایت از راه دور هم فعالیتهایشان محدود شود, بلکه باید در درون انقلاب آنها جای گیرند. مبارزه آزادیخواهانه و دموکراسیطلب غرب کردستان درعین حال مبارزه شمال کردستان هم میباشد».