بیانیه پژاک در ارتباط با نتایج انتخابات ریاستجمهوری ایران
بیانیه پژاک در ارتباط با نتایج انتخابات ریاستجمهوری ایران
بیانیه پژاک در ارتباط با نتایج انتخابات ریاستجمهوری ایران
کوردیناسیون «حزب حیات آزاد کردستان, پژاک» طی صدور بیانیهای در 20 ژوئن 2013 به نتایج انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا در ایران و شرق کردستان پرداخت و گفت پیام مشترک آنهایی که رأی دادند و آنهایی که رأی ندادند, «ایجاد تغییر و تحول» بود. پژاک انتخابات ریاستجمهوری را بایکوت کرده بود, اما انتخابات شوراهای شهرها و روستاها را مشروط به صلاحدید خود خلقکرد دانست.
پژاک در بیانیه خود آورده:«يازدهمين دورهي انتخابات رياست جمهوري ايران برگزار گرديد. ما بهعنوان حزب حيات آزاد کوردستان(پژاک) قبل از برگزاري انتخابات، طي يک روند مشخص و بر مبناي مطالبات خلق كورد، لزوم آشکارسازي طرح و برنامهي کانديداها و دستگاه حكومتي براي حل دموکراتيک مسئلهي کورد را دست نشان ساختيم. از آنجا که هيچ پاسخ شفافي در اين زمينه داده نشد، انتخابات رياست جمهوري را بايکوت نموديم. از سوي ديگر، با توجه به طلب و اختيارات خلقمان در هر منطقهي شهري و روستايي شرق كوردستان، با انتخابات شوراي شهر و روستا مخالفتي نکرده و شرکت در آن را مشروط به صلاحديد خلقمان اعلان نموديم.
مردم خواهان تغییر و تحول شدند
در ادامه بیانیه پژاک آمده:«نکتهي حائز اهميت اين است که هم کساني که در انتخابات رياست جمهوري شرکت نکردند و موضع بايکوت نمودن را در پيش گرفتند و هم اکثريت آناني که رأي دادند، در اصل يک پيام مشترک به نظام جمهوري اسلامي دادند. آن پيام مشترك، طلب صريح و آشکار «تغيير و تحول» و دست رد زدن به سياستهاي گذشتهي نظام بود. آنچه اهميت و استراتژيک بودن اين انتخابات را تعيين ميکرد نه نام شخص يا جناحي که بر سر کار ميآمد، بلکه لزوم در پي گرفتن استراتژي نويني در سياست ايران بود.»
مردم آخرین فرصت را به نظام دادند
کوردیناسیون پژاک میافزاید:«حكومت سعي بسياري دارد تا نشان دهد انتخابات اخير نوعي تأييدشدن حکومت و سياستهايش از طرف جامعه بوده است. اما نتيجهي انتخابات نشان داد که مردم در نتيجهي بنبستي که ناشي از سياستهاي حکومت بود، به جريان کنوني فرصتي ديگر و به عبارت صحيحتر آخرين فرصت را داد. واضح است با اصلاحات ظاهري و سطحي، نه ميتوان مسائل حاد ايران را حل نمود و نه پاسخگوي آخرين فرصتي شد که مردم به نظام دادهاند. بنابراين آنچه در اين مقطع بيش از هر چيز اهميت دارد، لزوم نگاه واقعبينانهي دولت نوين به حادبودن مسائل و اقدام فوري جهت تغيير و تحول بنيادين و چارهيابي ريشهاي آنهاست. تنها در اين صورت است که ميتوان گفت پيام تحولخواهي جامعهي ايران به درستي از سوي نيروهايي که در آرايش سياسي تازهي ايران جاي ميگيرند درک شده است.»
بیانیههای نخستین جریان تازه نشان از فقدان برنامه جدید است
پژاک در بیانیه خود به فقدان برنامه دولت جدید حسن روحانی برای حل مسایل اشاره کرده و میگوید:«هرچند جرياني كه روي کار آمده با شعارها و ديدگاههاي كلياش تلاش ميكند خود را متفاوت نشان دهد، اما بيانيههاي نخستين آن نشانهاي حاكي از داشتن طرح و برنامهاي مشخص و منسجم براي حل مسائل نداشت. جنبهي بارز سخنرانيهاي رئيس جمهور جديد عمدتا کليگويي و موکولکردن مسائل به آينده بود و تا به حال هيچ چشمانداز مشخصي براي حل مسائل در آن ديده نميشود. اين امر با تحولخواهي و پيامي که جامعه به دولت و کل نظام داد، در تضاد قرار دارد. هم شتابگيري تحولات سياسي منطقهي خاورميانه و هم نياز فوري جامعه به خروج از فضاي آكنده از معضلات و مسائل حلنشده، ميطلبد که دولت نوين به شکل آشکار برنامه و طرح خود را در برابر افکار عمومي جامعه ارائه نمايد.»
مسئلهکرد, اساسیترین مسئله ایران
پژاک میافزاید:«اولويتدارترين مسئلهاي که پيش روي دولت نوين قرار دارد، مسئلهي خلقها و تنوعات هويتي ايران و بهويژه مسئلهي کورد ميباشد. اهميتدهي به اين اولويتبندي از سوي دولت نوين، امري حياتي است. بيشک تا زماني که به حل مسائل خلقها اولويت داده نشود، در سياست خارجي نيز گشايشي صورت نخواهد گرفت. شيوهي برخورد دولت نوين و حکومت در قبال مسائل خلقهاي ايران و بهويژه مسئلهي کورد است که مشخص ميسازد تا چه حد در راستاي پاسخگويي به طلب تغيير و تحولي که از سوي جامعه مطرح گرديده، جديت به خرج ميدهد. نوع برخوردي که در قبال مسئلهي کورد نشان داده خواهد شد، معيار و محکي است براي مشخصسازي سطح پايبندي دولت نوين به تغيير و تحول.
ما بهعنوان حزب حيات آزاد کوردستان، تا رسيدن به آزادي خلق کورد و پيشبرد دموکراسي و حقوق خلقهاي ايران، همچنان به مبارزات خود ادامه ميدهيم و سياستهاي حکومت جمهوري اسلامي و دولت نوين را در اين راستا پيگيري خواهيم نمود.»