دم پارتی: نسل‌کشی درسیم با سیاست‌های آسمیلاسیون ادامه داده می‌شود

کمیسیون خلق و باورداشت‌های دم پارتی با بیان اینکه قتل‌عام درسیم هنوز با سیاست‌های آسمیلاسیون ادامه دارد گفت: «ما از مقاومت تاریخی خلق درسیم که در برابر نسل‌کشی مبارزه کردند صیانت می‌کنیم.»

بیانیه دم پارتی

یوکسل موتلو و محفوظ گولریوز، سخنگویان مشترک کمیسیون خلق و باورداشت‌های حزب دموکراسی و برابری خلق‌ها (دم پارتی) به مناسبت سالگرد نسل‌کشی درسیم بیانیه کتبی منتشر کردند. در این بیانیه آمده است که قتل‌عام درسیم با سیاست‌های همسان‌سازی ادامه دارد و گفته شده است: «هنوز با تحمیل یک زبان و یک دین سعی در آسمیله کردن درسیم دارند. برای دستیابی به صلح اجتماعی این برنامه‌ها باید متوقف شوند.»

در ادامه ذکر شده است که می‌دانیم مردم درسیم در تاریخ خود هرگز تسلیم نشدند و همیشه آزادانه زندگی می‌کردند و ادامه می‌دهد: «درسیم از دوران عثمانی تا امروز همواره مورد حمله همه قدرت‌ها و اقتدارگرایان قرار گرفته است. با تصمیم شورای وزیران در ۴ مه ۱۹۳۷ یکی از خونین‌ترین کشتارهای تاریخ ثبت شد. سید رضا، پسرش و همه همراهانش در ۱۵ نوامبر ۱۹۳۷ توسط دادگاهی در خارپت اعدام شدند. بر اساس آمار رسمی، ۱۳ هزار نفر و بر اساس گزارش منابع محلی بیش از ۵۰ هزار نفر قتل‌عام شدند. ده‌ها هزار نفر نیز به اجبار آواره شدند.»

در ادامه بیانیه به مطالب زیر اشاره شده است: «از کوچگری تا درسیم، از مرعش تا روبوسکی، تا زمانی که فاشیسم تک‌صدایی مسلط باشد، هیچ مقاومتی تحمل نخواهد شد و قتل‌عام ادامه دارد. این به آنها برای انجام کشتارهای جدید جسارت می‌دهد. ما می‌دانیم که روبرو شدن با این قتل‌عام‌ها و روبرو شدن با دولت، به این معنی است که این جنایات دیگر تکرار نخواهد شد. اول از همه، سیدرضای ۸۰ ساله و فرزندانش را به یاد می‌آوریم؛ ما یاد همه کسانی را که در این قتل‌عام تیرباران شدند، با اسلحه کشته شدند، بمباران شدند، از صخره‌ها پایین انداخته شدند، سوزانده شدند، مسموم شدند، به قتل رسیدند، به دار آویخته شدند و ده‌ها هزار نفری که تبعید شدند را احساس می‌کنیم.

ما در مقابل مبارزه شرافتمندانه کسانی که از دست دادیم ادای احترام می‌کنیم. ما از مقاومت تاریخی سیدرضا، همرزمانش و خلق درسیم در برابر این کشتار صیانت می‌کنیم. ما تسلیم نشدیم و به این روزها رسیدیم. مبارزه ما تا آشکار شدن همه جوانب این نسل‌کشی‌ها ادامه خواهد داشت.»