دو مجلس غرب کردستان بر سر 3 ماده به توافق رسیدند

دو مجلس غرب کردستان بر سر 3 ماده به توافق رسیدند

«مجلس خلق غرب کردستان (م.گ.ر.ک)» و «مجلس میهنی کردهای سوریه (ا.ن.ک.س)» در نتیجه نشست هایی که یک هفته به طول انجامید بر سر 3 ماده به توافق رسیدند. توافق میان این دو مجلس برسر شرکت در کنفراس ژنو 2، گشودن گذرگاه مرزی «سمالکا» و بررسی مسئله آزادی زندانیان سیاسی بود.

بعد از یک هفته نشست میان «م.گ.ر.ک» و «ا.ن.ک.س» ، امروز در یک کنفرانس خبری «عبدالسلام احمد» ریاست مشترک «م.گ.ر.ک» گفت: " یاد و خاطر تمامی شهدای غرب کردستان را گرامی میداریم و از نیروهای «ی.پ.گ» برای مقاومتشان در مقابل متجاوزین به غرب کردستان ستایش می کنیم. همچنین از «مسعود بارزانی» رئیس حکومت اقلیم کردستان و «جمیل بایک» ریاست مشترک شورای رهبری «ک.ج.ک» که نقش بسزایی  در بر طرف کردن اختلاف ها در بین هر دو مجلس داشته اند ,تشکر و قدردانی می‌کنیم. "

«عبدالسلام احمد» گفت: که آمدنشان به شهر «هولیر» جنوب کردستان در راستای منافع ملت کرد بوده است. وی افزود:« هیچ چیز از سربلندی و پیروزی ملت کرد مهم تر نیست همه ما  هدفمان اتحاد و سربلندی و پیروزی ملت کرد است. انتقاداتی از شورای عالی کرد شده اما ما  کار و فعالیت هایمان با پشتیبانی از این شورا انجام دادیم. اگر امروز غرب کردستان از سوی کشورهای جهان مورد توجه قرار می‌گیرد, آن, نتیجه این رنج و زحمات است. ما همراه با برادران «ا.ن.ک.س» در شورای عالی کرد خواهیم ماند و در شهر «قامشلو» مابقی مشکلاتمان را حل خواهیم کرد.»

توافق بر سر سه ماده مهم

«عبدالسلام احمد» افزود: اولین ماده توافق بین ما کنفرانس ژنو 2 بود. خلق کرد در مرحله ای حساس از تاریخ سیاسی خود قرار دارد اگر مسئله کرد در کنفرانس ژنو2 حل نشود این کنفرانس نتیجه مطلوب نخواهد داشت. ما به این نتیجه رسیده ایم که کردها باید در قالب یک هیأت به کنفرانس بروند و کرد به عنوان یک نیروی سازمان یافته در این کنفرانس شرکت کند.

وی در مورد خود مدیریتی دمکراتیک غرب کردستان و شورای عالی کرد گفت : " اگر خودمدیریتی دمکراتیک نمی بود ملت کرد دچار مشکلات فراوانی می شد. ما می گوییم کرد و عرب و سریانی  و اقوام دیگر همه باهم در این خودمدیریتی دمکراتیک حضور داشته باشند. در جلسات آتی هم در مورد این مسائل گفتگو خواهد شد.ما میگوییم باید شواری عالی کرد به عنوان اولین قدرت سیاسی ما فعال شود. ما دوباره نشست‌هایی همچو نشست هولیر برگزار میکنیم و این اختلافات را حل خواهیم کرد."

گشودن دروازه مرزی سمالکا

عبدالسلام احمد ضمن اشاره به دومین ماده توافقنامه , گفت:«دروازه مرزی سمالکا برای رساندن کمک‌های بشردوستانه گشوده خواهد شد و زمینه فراهم می‌شود تا در راستای منافع ملت‌کرد باشد و نباید بر سر این دروازه مرزی , معامله سیاسی کرد. اساسا نباید مرزی میان ما وجود داشته باشد».

وی افزود:«مقاومت خلق‌کرد غرب کردستان و شهدا را از یاد نخواهیم برد. در غرب کردستان انقلابی عظیم در جریان است. صدها شهید تقدیم کرده‌ایم و در سایه خون این شهدا امروزی سیاست کردها گسترش می‌یابد».

احمد همچنین در مورد ماده سوم و توافقنامه میان هردو مجلس, گفت:«در مورد مسئله زندانیان سیاسی هم گفتگو شد. ما همچو مجلس خلق غرب کردستان به نیروی امنیتی خواهیم گفت که اگر چنانچه مسئله این باشد, ما هم نخواهیم پذیرفت که هیچ شخصی بخاطر عقاید سیاسی خود بازداشت شود. ما در مورد این مسایل به توافق دست یافته‌ایم».

پیروزی غرب کردستان, پیروزی هرچهاربخش کردستان

«پیروزی غرب کردستان, پیروزی هرچهار بخش کردستان است. شکست ما هم جبهه پیروزی در هولیر و آمد را هم به خطر خواهد انداخت. اگر امروزه ما در غرب کردستان پیروز نمی‌شدیم, هم‌اکنون دولت اسلامی عراق و شام و جبهه‌النصر در مرز سمالکا بودند. باید همگان این حقیقت را قبول کنند. بهار, بهار ملت کرد است».

«طاهر سفوک» رئیس «مجلس میهنی کردهای سوریه, ا.ن.ک.س» بیان داشت که با سخنان عبدالسلام احمد موافق هستند و افزود:«کاری بزرگتر از این نیست که بر سر کنفرانس ژنو گفتگو کرده و به توافق می‌رسیم. امروزه خلقمان می‌گویند ژنو 2 یا به لوزانی دیگر مبدل می‌شود یا سوری دیگر . امیدواریم سور شود نه لوزان. ما توانستیم بصورت صددرصد در این زمینه گام‌هایی برداریم».

تشکیل کمیته 11 نفره

وی در ادامه افزود غیرممکن است که بدون گفتگو در مورد حل مسئله کرد, سوریه‌ای نوین به میان آید. طاهر سفوک خاطرنشان ساخت که بر سر سه مسئله به توافق دست یافته‌اند. نخست, شرکت در کنفرانس ژنو2, دوم , گشودن دروازه مرزی سمالکا, سوم تشکیل کمیته‌ای 11 نفره برای دفاع از حقوق بشر و نظارت بر سازماندهی سیاسی و اجتماعی. رئیس ا.ن.ک.س در مورد خودمدیریتی دموکراتیک هم گفت که تلاش می‌کنند یک راه‌حل برای آن بیابند و در آینده بر سر پیمان هولیر گفتگو کنند.