فرمانده ی.پ.گ: دولت ترکیه گروه‌های مزدور را جهت‌دهی می‌کند/ همه درخواست مذاکره می‌کنند

فرمانده ی.پ.گ: دولت ترکیه گروه‌های مزدور را جهت‌دهی می‌کند/ همه درخواست مذاکره می‌کنند

«سیپان حمو» فرمانده کل «واحدهای مدافع خلق, ی.پ.گ» خاطرنشان ساخت که نبردهای سریکانی , نبردهایی عادی نیست و ضمن اشاره به قدرت‌هایی از قبیل ترکیه گروه‌های وابسته به خود را جزو ارتش آزادی اعلام می‌کنند, گفت پس از پیروزی‌های پی‌درپی نیروی ی.پ.گ, بسیاری نیروها و ائتلاف مخالفان سوری خواستار انجام مذاکره شدند, اما ما با هیچ طرفی مذاکره نمی‌کنیم. وی در ادامه افزود:«ما نیرویی هستیم تابع شورای عالی کرد, باید با شورای عالی مذاکره کنند نه ما. ما صرفا تصمیمات شورای عالی کرد را اجرا می‌کنیم».

سیپان حمو , فرمانده کل نیروهای ی.پ.گ در مورد حملات اخیر مزدوران به سریکانی, دلایل آن, دست‌داشتن نیروهای بیگانه, نتایج درگیری‌ها و فراخوان آتش بس, با خبرگزاری فرات مصاحبه‌ای انجام داد.

تعیین‌ زمانی حمله به سریکانی سؤال‌برانگیز است

پس از بارها شکست گروه‌های مزدور, آنها خواستار آتش‌بس و گفتگو شدند. مدتی مدید این مذاکرات ادامه یافت. درحالی که این مذاکرات می‌رفت به نتایجی دست یابد و می‌خواستیم دیگر نیروهای باقیمانده رژیم در غرب کردستان را در مناطق مختلف بیرون برانیم. این حملات به سریکانی آغاز شد. ما می‌خواستیم به سوی منطقه «رمیلان» که منطقه‌ای نفت‌خیز است, پیشروی کنیم. زیرا در آنجا شماری از نیروهای رژیم باقی مانده بودند. یک گردان بودند. ما آنها را محاصره کردیم. خواستیم بیرونشان کنیم و منطقه را تحت کنترل خود درآوریم, اما پس از دو الی سه روز از محاصره , گروه‌های مزدور در سریکانی به نیروهای ما حمله کردند. اول ما شوکه شدیم, زیرا از طرفی با رژیم می‌جنگیدیم و از طرف دیگر گروه‌های مزدور به ما حمله کردند. ما با خود گفتم «آیا رژیم می‌خواهد محاصره منطقه رمیلان را بشکند به همین خاطر دست به حملاتی علیه سریکانی زده؟» اما بهرحال هم نیروهای رژیم و هم گروه‌های مزدور به حملاتشان ادامه دادند. همانطور که برنامه‌ریزی کرده بودیم, گردان نظامی ارتش سوری از روستای «گرزیرو» را بیروان راندیم و پیروزی‌ای بزرگ حاصل کردیم.

در حین محاصر گرزیرو مزدوران به سریکانی شدیدا حمله کردند. مسئله جالب توجه و سؤال‌برانگیز این است که درست زمانی که ما گرزیرو را تحت کنترل درآوردیم, آن گروه‌ها از طرق مختلف درخواست آتش‌بس کردند.

فرات: منظور شما این است که در سریکانی جنگی عادی جریان ندارد و نیروهای منطقه‌ای از قبیل ترکیه , مخالفان سوری و خود رژیم بعث در آن جنگ دست دارند؟

سیپان حمو: اگر میان آنها پیمانی رسمی هم شکل نگرفته باشد, اما همه‌ آنها به نوعی بر ضد ما می‌جنگند. مسئله عجیب این است که درست زمانی که می‌خواستیم در گرزیرو رژیم را برون برانیم, به سریکانی حمله شد؛ وقتی که گرزیرو را تحت کنترل درآوردیم, دیدیم که نیروهای مخالفان از طرق مختلف خواستار آتش‌بس شدند. حقیقتا ما حملات اخیر علیه سریکانی را نوعی بدشانسی می‌دانیم. زیرا پیشتر با گروه های مسلح گفتگو‌هایی به انجام می‌رسید و ما هم دیگر به این قناعت رسیده بودیم که اوضاع سریکانی آرام می‌گردد. می‌رفت که نتایجی حاصل شود و مجلس مدنی شهر تشکیل شود, اما به دشمنی دست زدند. آنها هم از حمایت قاطع ترکیه برخوردارند و هم همه نیروهای خود در مناطق مختلف را به سریکانی اعزام کردند.

فرات: اخیرا در سریکانی عضوی از مزدوران کشته شد که اهل ترکیه بود و مدارک شناسایی او اثبات کرد که پیشتر عضو «حزب‌الله» است. همچنین اسامی چندین نفر که از ترکیه به سریکانی روانه شده بودند افشا شد. حتی عکس‌هایی از سربازان ترکیه در جیب این مزدوران یافته شد. آیا غیر از این اسناد, اسناد دیگری به دست آورده‌اید؟

سیپان حمو: برای اولین بار ارتش آزاد سوریه ـ البته نمی‌خواهم به نام ارتش آزاد اشاره کنم اما خود آن گروه‌ها می‌گویند عضو ارتش آزاد هستندـ با چنین شمار و امکانات گسترده‌ای به سریکانی حمله کردند. آنها از شهرهایی از قبیل ادلیب, حلب, بابع دیرالزور, تل‌ابیت و حسک اینهمه نیرو را به آنجا اعزام کرده بودند. حتی می‌توانم بگویم که بخشی از آن نیروها را از دمشق آورده بودند. ترکیه قاطعانه از آنها حمایت کرد و کمکشان نمود, آنها از داخل خاک ترکیه هم آمدند.

فرات: قبل از اینکه به سریکانی حمله شود, در مطبوعات گفته می‌شد که 500 عضو مسلح از داخل خاک ترکیه وارد سریکانی شده‌اند. آیا این آمار صحیح است؟

سیپان حمو: تعداد آنها بیشتر از این رقم است. به احتمال قوی قریب 1500 تن از ترکیه آمده بودند. البته شمار دقیق آنها را نمی‌دانیم, اما به همان تعداد هم از شهرهای سوریه نیرو آورده بودند. تعدادشان بسیار است. جنگ هم شدید است, اما نیروهای ی.پ.گ به پیروزی رسیدند و اکثر مناطق شهر را تحت کنترل درآوردند. هم‌اکنون درگیری‌ها در محلاتی که در مرز ترکیه واقع شده, ادامه دارد. پس از پیروزی‌های اخیر ما, اینبار ترکیه آشکارا دست به حملاتی می‌زند. ما با دستگاه‌های نظامی بی‌سیم به گفته‌هایشان گوش می‌دهیم. افسران ترکیه از گروه‌های مزدور اطلاعات و جزئیات می‌خواهند. از آنها می‌خواهند که مراکز استقرار نیروهای ی.پ.گ را به آنها بگویند. ترکیه گروه‌های مزدور را جهت‌دهی می‌کند. پیشتر هم ترکیه بنوعی در جنگ سهیم بود, اما در حال حاضر آشکارا وارد جنگ شده‌اند. همانطور که در مطبوعات هم انعکاس یافت چند تن کشته شدند که از ترکیه آمده بودند.

فرات: ترکیه در مجلس خود قانون «حملات برون‌مرزی» را به تصویب رساند, آیا در صدد نیست که این را بهانه قرار دهد و به شما حمله کند و ادعا کند  که از خود دفاع می‌کند؟

سیپان حمو: فکر نکنم ترکیه به چنین کاری دست زند. البته اگر رسما به ما حمله می‌کرد, بهتر بود, زیرا اینگونه به نتایجی نمی‌رسیدند. هم‌اکنون به زعم آنها بهتر می‌توانند با استفاده از گروه‌های مزدور نتایجی حاصل کنند و آشوب به پا کنند و خود از دور بایستند. تازه اینهمه گروه مزدور احمق در اختیارشان هست, پس چرا خود عملا وارد چنین جنگی شوند.

فرات: موضع‌گیری احزاب و سازمان‌های کردی و همچنین خلق‌کرد در خصوص جنگ سریکانی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

سیپان حمو: حقیقا از هر لحاظ ما بخاطر حمایت‌های گسترده بسیار خوشحالیم. فکر کنم برای اولین بار است که خلق‌کرد تا این حد متحد هست. حمایت‌هایی گسترده از ماصورت گرفت. این امر موجب شد که ی.پ.گ نیروهایش را گسترش دهد. ما هم از همان اوان خواستار چنین چیزی بودیم. مدتی اختلافاتی وجود داشت, اما در پی مقاومت‌های سریکانی گام‌هایی بسیار مهم در زمینه اتحاد به وجود آمد. هرچند اندیشه‌هایی متفاوت وجود دارد, اما همه پیرامون ی.پ.گ متحد شده‌اند. بسیاری از سازمان‌ها و احزاب بصورت رسمی به ما ملحق شدند. آنهایی هم که نیروی نظامی نداشتند, از ما حمایت سیاسی کردند. هستند طرف‌هایی که دوستدار ی.پ.گ نیستند, اما بازهم بیانیه هایی صادر می‌کنند که برای ما بسیار مهم است.

فرات: هم‌اکنون اوضاع سریکانی چگونه است؟

هم‌اکنون غیر از محله محت که گروه‌های مزدور وابسته به ترکیه در آن مستقر شده‌اند, دیگر مناطق شهر تحت کنترل ی.پ.گ است. از جنوب و غرب مسیر شهر حسک گرفته تا مرکز شهر و از آنجا تا مناطق خرابا, سینا, ابرا و بازار شهر همه تحت کنترل ما است. مناطق باقی مانده‌هم تحت محاصره است. اوضاع هم بسیار خوب است و ما پیروز میدانیم.

قریب چند روز است که تقریبا همه طرف‌ها از ما درخواست آتش‌بس کرده‌اند, اما ما همچو نیروی ی.پ.گ در همه حال خودسرانه مبارزه نمی‌کنیم. ما مثل گروه‌های مزدور نیستیم. برخی از طرف‌های مخالفان کرد, مخالفان سوریه, و بسیاری از اشخاص هم‌اکنون از ما درخواست کرده‌اند که مذاکراتی انجام دهیم. ما همه مسایل و اوضاع را ارزیابی می‌کنیم, اما خلق‌کرد کاملا مخالف وجود گروه‌های مزدور است.

مردم دیگر به این گروه‌ها باور ندارند. مردم در تظاهرات خود خواستار اخراج این گروه‌های مزدور هستند. چطور وجود آن گروه‌ها را بپذیرند, آن گروه‌ها خود را ارتش آزاد می‌نامند و مردم را قتل‌عام می‌کنند.