هفدهم سپتامبر بیست‌و‌دومین سالگرد ترور دکتر صادق شرفکندی

هفدهم سپتامبر بیست‌و‌دومین سالگرد ترور دکتر صادق شرفکندی

امروز هفدهم سپتامبر بیست ‌و ‌دومین سالگرد ترور دکتر صادق شرفکندی دبیرکل حزب دمکرات کردستان از سوی عوامل جمهوری اسلامی ایران در پایتخت آلمان است . پس از گذشته سال ها این واقعه همچنان در ذهن مردم کردستان به عنوان روزی سیاه باقی مانده و عاملان آن در دادگاهی مردمی محاکمه نشده اند اما انقلابیون کرد هرگز مبارزات آزادیخواهی را علیرغم تداوم ترور دولتی ایران متوقف نکرده اند.

محمد صادق شرفکندی در یازدهم ژانویه سال 1938 در خانواده ای میهن دوست در روستای طرقه بوکان به دنیا آمد . پدر دکتر شرفکندی در زمانی که وی کودک بود درگذشت و سرپرستی خانواده بر عهده برادر بزرگ خانواده و شاعر نامدار کرد عبدالرحمان شرفکندی معروف به " هژار " قرار گرفت . وی دوره  ابتدایی را در بوکان پشت سر گذاشت و پس از نقل مکان به مهاباد در سال 1959 در دانشسرای عالی تهران مدرک لیسانس در رشته شیمی را دریافت کرد. وی تا سال 1965 در شهرهای اورمیه و مهاباد مشغول آموزگاری بود .

محمد صادق شرفکندی در سال 1970 به دانشکده تربیت معلم منتقل می شود و مسئولیت همکاری با بخش شیمی دانشکده را بر عهده می گیرد . وی در سال 1972 به فرانسه می رود و پس از چهار سال موفق به اخذ دکترای شیمی تحلیلی از دانشگاه پاریس می شود.

دکتر صادق شرفکندی در فرانسه با دکتر قاسملو آشنا شده و به عنوان یک عضو حزب دمکرات کردستان وارد مبارزات آزادیخواهی می شود . پس از ترور دکتر قاسملو ، شرفکندی به دبیرکلی حزب دمکرات کردستان ایران انتخاب شد.

 دکتر محمد صادق شرفکندی معروف به دکتر سعید در روز بیست و ششم شهریورماه سال 1371 مصادف با هفدهم سپتامبر 1992 در رستوران میکونوس شهر برلین آلمان توسط شماری از تروریستهای جمهوری اسلامی هدف حمله قرار گرفت و بهمراه دو عضو دیگر حزب دمکرات به نامهای فتاح عبدولی و همایون اردلان و یک شخصیت ایرانی بنام نوری دهکردی ترور شد .

عمق فاجعه و واکنش رسانه های آلمان به این موضوع دادستان برلین را ناچار به آغاز تحقیقات فوری در ارتباط با پرونده ترور میکونوس کرد .

پس از دستگیری نخستین گروه ترور که افرادی به اسامی عباس رایل ، یوسف امین و عطاالله عطریس در آن جای داشتند سلاحهایی که در ترور از آنها استفاده شده بود نیز پیدا شدند و کاملا مشخص شد که جمهوری اسلامی پشت واقعه ترور قرار دارد.

  هرچند دولت آلمان به دلیل مناسبات سیاسی و اقتصادی که با حکومت ایران داشت در صدد چشم پوشی از این واقعه بود اما دادگاه مستقل برلین هویت تروریستها را آشکار کرد.

  این برای نخستین بار بود که دادگاهی در آلمان سران یک حکومت را در زمان زمامداری به ترور مخالفان خود متهم می کرد.

قاضی دادگاه برلین ، آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران ، اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور وقت ، علی اکبر ولایتی وزیر خارجه سابق و علی فلاحیان وزیر اطلاعات آنزمان را به عنوان عاملان اصلی واقعه ترور میکونوس معرفی کرد.

  با این وجود حکومت آلمان و دیگر کشورهای اروپایی پس از مدت کوتاهی پرونده ترور میکونوس را به فراموشی سپردند و به روابط سیاسی و اقتصادی خود با جمهوری اسلامی ادامه دادند . با چشم پوشی مراکز حقوق بشری اروپا از حکم دادگاه برلین آلمان هنوز هم عاملان ترور دکتر شرفکندی و همراهانش به سزای اعمالشان نرسیده اند و آزادانه به کشورهای مختلف جهان سفر می کنند.