روزنامهنگاران, نویسندگان و آکادمیسینهای روسیهای از زندانیان کرد که از 12 سپتامبر دست به اعتصاب غذای نامحدود زدهاند, حمایت کردند.
اعتصاب غذای ده هزار زندانی کرد و عضو پ.ک.ک و پاژک در زندانهای ترکیه ادامه دارد و وارد 64امین روز خود شده است. این اعتصاب با مطالبه آزادی اوجالان و به رسمیت شناختن زبان کردی صورت گرفته. روزنامهنگاران, نویسندگان و آکادمیسینهای روسیهای در 13 نوامبر در مرکز فرهنگی کردها در مسکو حضور به هم رساندند و در خصوص اعتصاب غذای زندانیان و چگونگی چارهیابی مسئله کرد, بحث و گفتگو کردند.
این گردهمایی با هماهنگی «سازمان اتحادیه کردها» در روسیه برگزار گردید. روشنفکران کرد در این نشست اذعان داشتند که اعتصابغذای زندانیان اثبات میکند که خلقکرد در خاورمیانه از نقشی اساسی برخوردار است و زمان حل مسئله کرد هم فرارسیده. همچنین بر این امر تأکید شد که بنا به خواستههای زندانیان, مسایل در عرصه بینالمللی هم مورد بحث قرار گیرد.
این روشنفکران روسی با بیان اینکه مطالبات زندانیان, کاملا طبیعی است, گفتند که نسبت به تداوم اعتصابغذای زندانیان نگران هستند.
اردوغان و هیتلر فرقی باهم ندارند
«یووگن پروشچکین» رئیس مرکز ضدفاشیسم مسکو در نشست مذکور حضور یافت و در مورد اظهارات اردوغان بر سر مسئله اعدام و اعتصاب غذا, گفت:«مباحثی که اردوغان در مورد اعدام آغاز کرده, اثبات کرد که اردوغان رغبتی به عضویت ترکیه در اتحادیه اروا ندارد. اردوغان تنها بدنبال قدرتطلبی یک نژاد, یک پرچم و یک زبان است که عین گفتههای نژادپرستانه هیتلر است». و افزود که باید این ذهنیت اردوغان در عرصه بینالمللی انکار گردد.
نقش اوجالان در حل مسئله کرد
روشنفکران روسی در نشست مسکو تأکید کردند که خط قرمز کردها آزادی آنهاست. «گئورگه پاولوویچ» یکی از متخصصین مطالعات استراتژیک مسکو هم طی ایراد سخنانی گفت که کردها مرحلهای نوین را آغاز نمودهاند, باید کردها از این فرصت بخوبی استفاده کنند. پاولوویچ اظهار داشت که روسیه در قبال کردها از سیاستی غیرصریح برخوردار است. وی افزود که اتحاد کردها بسیار تأثیرگذار است. باید اعتصاب غذا از جانب کردها امری بسیار مهم ارزیابی شود. یکی از مطالبات زندانیان لغو انزوای سنگین علیه جناب عبدالله اوجالان است. همان اندازه که مطالبهای برحق است, به همان اندازه نیز جناب اوجالان در حل مسئله کرد از نقشی کلیدی برخوردار میباشد».