هیئت زنان بینالمللی: لازم است فوراً عبدالله اوجالان آزاد گردد
اعضای هیئت بینالمللی زنان که در شهر آمد و استانبول نشستی برگزار کردند، اعلام نمودند، لازم است هرچه سریعتر رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان آزاد گردد.
اعضای هیئت بینالمللی زنان که در شهر آمد و استانبول نشستی برگزار کردند، اعلام نمودند، لازم است هرچه سریعتر رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان آزاد گردد.
هیئتی از زنان بینالملل متشکل از ۷ نفر و شامل وکیل و نمایندهی پارلمان، اکولوژیست و نمایندهی سازمانهای مدنی از کشورهای مختلف اروپا، پس از انجام جلسهی خود در آمد و استانبول، در رابطه با انزوا و زندانی بودن رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان کنفرانسی مطبوعاتی برگزار کردند.
ایوا شونویلد، یکی از اعضای اسکاتلندی این هیئت، گزارش هیئت را دربارهی این سفر را قرائت کرد. اعلام کرد که به مناسبت هفتهی حقوق بشر این سفر را ترتیب دادهاند و به مشکلات کورد و اقلیتها گوش سپردهاند. در رابطه با انزوای رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان گفت: «به عنوان این هیئت موضوع مهمی را ملاحظه کردیم. و آن نیز دستگیری رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان و انزوای تحمیلی بر وی و تمامی زندانیان سیاسی بود. در این جلسات چند تجربه به دست آوردیم. بر اساس گزارشها، در ترکیه حقوق اساسی خلق کورد به صورت سیستماتیک نقض میگردد. قبل از همه، حقوق عبدالله اوجالان و دیگر زندانیان سیاسی نقض میگردد. معاهدههای بینالمللی میگویند: ‘نباید علیه هیچ کس از شکنجه و اعمال بد صورت بگیرد.’»
همچنین اشاره کرد که انزوای امرالی در تمامی زندانها پخش شده است، اجازه داده نمیشود زندانیان یکدیگر را ملاقات نمایند، مگر در حالتهای استثنا، بر اساس معیارهای بینالمللی انزوای طولانی مدت شکنجه است، این نیز در ترکیه اتفاق میافتد.
ایوا از زندانیان در اعتصاب غذا حمایت کرد و اعلام نمود نگران وضعیت آنها و خانوادههایشان هستیم و گفت: «به عنوان این هیئت از خواستههای زندانیان برای پایان دادن به انزوای عبدالله اوجالان حمایت میکنیم. ما به طور روشن و آشکار ملاحظه کردیم که سیستم دادگستری در ترکیه به عنوان یک رویکرد قانونی برای فشار آوردن بر کورد مورد استفاده قرار میگیرد. در باکور دیدیم که به جای رؤسای شهرداری که به صورت دمکراتیک انتخاب شده بودند، اعضای حزب عدالت و توسعه منصوب شدهاند.»
در پایان ایوا شونویلد، خواستههای این هیئت را اعلام نمود:
«لازم است معاهدهی استانبول به امضا برسد.
دولتهای اتحادیهی اروپا علیه فشار بر خلق کورد و اقلیتها بیاستند.
حملات به روژآوا فوراً متوقف گردد و اشغالگران از مکانهای اشغال شده عقب نشینی نمایند.
انزوای تحمیلی بر عبدالله اوجالان فوراً پایان یابد، به عنوان یک رهبر دمکراتیک خلق کورد، نقش وی به رسمیت شناخته شود و هرچه سریعتر از این وضعیت آزاد گردد.
انزوا رفع گردد و فوراً زندانیان سیاسی آزاد گردند.
از دولتهای کشورهای خود و تمامی دولتها میخواهیم، حزب کارگران کوردستان (پکک) را از لیست ‘سازمانهای تروریستی’ خارج کنند و برای حل دمکراتیک مسئلهی خلق کورد عمل نمایند.»