ریاست شورای رهبری «کنفدرالیسم جوامع کردستان, ک.ج.ک» به مناسبت «روز جهانی حقوق بشر» بیانیهای مکتوب صادر کرد و خاطرنشان ساخت که دولت ترکیه و حزب اردوغان درصدد است در کردستان با موج گسترده بازداشت کردها عرصه سیاسی کردها با به نابودی بکشاند. این دولت میخواهد تمامی کسانی را که برای کردها به فعالیت سیاسی میپردازند, از میان بردارد.
ریاست شورای رهبری ک.ج.ک به مناسبت ده دسامبر «روز جهانی حقوق بشر» بیانیهای مکتوب صادر کرد. ک.ج.ک میگوید امروزه آنچه ارزشهای انسانی را مینمایاند, حقوق بشر است. در ادامه میافزاید:«معیار اساسی انسانیت این است که همگان میخواهند به حقوق طبیعی خود که آنها را به انسان مبدل میسازد, برسند. امروزه مشکل اساسی در کردستان این است که خلقکرد به حقوق انسانی خود نرسیده. یکی از آن حقوق اولیه, حق زبان مادری است, اما هرچند خلقکرد برای کسب آن حقوق قربانی داده, اما سیستم اشغالگر در مقابل چشم جهانیان حقوق این خلق را پایمال میکند. امروزه زبان پدیدهای است که هر ملتی را به یک ملت مبدل میسازد درحالی که در کردستان آموزش به زبان مادری همچنان ممنوع است».
هدف نابودی عرصه سیاسی کردهاست
در بیانیه مذکور آمده که بدنبال تأسیس جمهوری ترکیه, دولت ترک مدل دولتـ ملت را هدف اساسی خود ساخت و موجودیت خلقکرد را بعنوان یک ملت نپذیرفته. برای استحاله ملتکرد به ترک به نسلکشی گسترده فیزیکی و فرهنگی در کردستان متوسل شد. ک.ج.ک همچنین اذعان داشت که هدف ترکیه از انجام حملات نسلکشی سیاسی, نابودی عرصه سیاسی کردها است.
به تلاشهای اوجالان پاسخی مثبت نمیدهند
ک.ج.ک یادآور شد که رهبر ملتکرد, عبدالله اوجالان برای پایان دادن به این سیاستهای نسلکشی تلاشهای وافری کرده و خلقکرد هم به مقاومتی گسترده دست زده. همچنین میگوید که تلاشهای اوجالان و ک.ج.ک برای چارهیابی دموکراتیک مسئله کرد بخوبی آشکار است, اما دولت ترکیه پاسخی مثبت به این تلاشها نمیدهد و سیاست رد و انکار را تحمیل میکند. ک.ج.ک میگوید:«پس از خاتمه اعتصابغذای نامحدود و 68 روزه زندانیان کرد به فراخوان رهبر ما, در ترکیه جوی مثبت برای اقدام سیاسی فراهم شد و افکار عمومی و همه طرفهای مسئله کرد در انتظار پاسخی مثبت به اقدامات رهبری ما شدند, تا مرحلهای صلحجویان برای حل مسئله کرد آغاز شود. اما اردوغان که نمیخواست گامی مثبت بردارد, برای به شکست کشاندن مرحله, نخست حذف قانون مصونیت پارلمانی نمایندگان عضو حزب صلح و دموکراسی را مطرح ساخت و به سیاست تهدیدآمیز متوسل شد. سپس فرمان بازداشت کردها تحت نام «ک.ج.ک» را صادر کرد. در این چارچوب در عرض یک هفته صدها تن بازداشت و اکثرشان روانه زندان شدند.»
ک.ج.ک در ادامه تصریح کرد که دولت آ.ک.پ درصدد است در کردستان موجی از بازداشت را پیشبرد دهد و تا عرصه سیاسی کردها را به شکست و نابودی بکشاند. لذا هر فردی را که در خدمت آزادی خلقکرد به فعالیت سیاسی میپردازد, بازداشت کرده و میخواهد از صحنه حذف کند.
اقدامات فاشیستی دولت به ذروه رسید
ک.ج.ک در ادامه بیانیه خود میگوید که هدف ترکیه نابودی سیاسی کردهاست و میافزاید:«اخیرا در ماردین , الیح و سرت 88 نفر از جمله سلیم ساداک شهردار سرت را بازداشت کردند. کاملا عیان است که حملات فاشیستی دولت اردوغان علیه شهرداریهای حزب صلح و دموکراسی, مسئولین آن حزب, سازمانهای مدنی و حقوق بشری, سازمان زبان کردی و خانوادههای کردها که تنها گناه آنها کردبودن است, به ذروه رسیده است. همه نمایندگان و مقاماتی عضو سازمانها که هویتشان کرد است, را بازداشت میکنند. دولت با این اقدام خود روی پلیدش را نشان میدهد. رژیم اردوغان از یک طرف در صدد نابودی عرصه سیاسی کردها است و از طرف دیگر هم ترکیه را کشوری معرفی میکند که فرصتی مناسب مهیا کرده تا همگان در عرصه سیاسی مشارکت جویند. این بدان معناست که در صدد فریبدادن افکار عمومی ترکیه و جهان هستند».
آ.ک.پ از پیشرفت نیروهای دموکراسیخواه واهمه دارد
در ادامه بیانیه, ک.ج.ک میافزاید:«شکی نیست که حملات خصمانه علیه رهبر آپو, جنبش آزادیخواهی و خلقکرد مقاومتگر به هزیمت کشیده شده و این امر موجب بیزاری حزب اردوغان شده. باید خلقمان و افکار عمومی دموکراسیخواه بدانند که حزب حاکم ترکیه از پیشرفت نیروهای دموکراسیخواه و خلقمان واهمه دارد و این را نوعی مانع برسر راه خود میداند. لذا در چارچوب جنگ تمامعیار و همهجانبه علیه خلقمان این حملات وحشیانه را آغاز کرده است. در صدد است که بیآبروبودن را بر خلقمان تحمیل کند. لذا به بهانه «عضویت در ک.ج.ک» به اقدامات فاشیستی و نژادپرستانه علیه کردها و دموکراتها دست میزند. بازداشتهای اخیر کردها اثباتگر این امر است».
ک.ج.ک در پایان از خلقکرد خواست که به مبارزه و مقاومت علیه این سیاستهای فاشیستی دولت ترکیه دست زنند و اذعان داشت که ک.ج.ک و گریلا تا آخرین نفس به مقاومتهای خود تا رسیدن به پیروزی کامل ادامه خواهند داد.