ک.ج.ک: باید دولت ترکیه به مسئولیتهای خود عمل کند
ریاست مشترک شورای رهبری ک.ج.ک با صدور بیانیهای مکتوب , گفت:«اعلام حسننیت رهبر آپو نشانگر این است که اگر دولت ترکیه به ده مادهای که در پیشنویس مذاکرات صلح آمده, عمل کند,
ریاست مشترک شورای رهبری ک.ج.ک با صدور بیانیهای مکتوب , گفت:«اعلام حسننیت رهبر آپو نشانگر این است که اگر دولت ترکیه به ده مادهای که در پیشنویس مذاکرات صلح آمده, عمل کند,
ریاست مشترک شورای رهبری ک.ج.ک با صدور بیانیهای مکتوب , گفت:«اعلام حسننیت رهبر آپو نشانگر این است که اگر دولت ترکیه به ده مادهای که در پیشنویس مذاکرات صلح آمده, عمل کند, آنگاه کنگرهای برای بررسی مسئله کنارگذاشتن مبارزه مسلحانه که گامی تاریخی است, برگزار خواهد شد. در ارتباط با جنگ چهل ساله و بنا به مدنظر قرار دادن این فراخوان و عمل به آن, مسئولیتی بزرگ برای دولت ترکیه است. با اعلام حسننیتی اینچنین, فرصتی مهم برای دولت و حکومت ترکیه جهت دموکراتیزاسیون, حل مسئله کرد و مسایل اساسی ترکیه دست داده است. دیگر برای دموکراتیزاسیون و حل مسئله کرد بهانه و مانعی بر سر راه باقی نمانده است. خلق ما و تمامی نیروهای آگاه منتظرند که دولت و حکومت ترکیه گامهایی بردارند. اگر این فراخوان مهم است ـ که دولت ترکیه چندین هفتهاست منتظر اعلام آن است ـ پس باید دولت با برداشتن گامهای عملی و اساسی و گامهای سیاسی جدی, به آن فراخوان پاسخ مثبت دهد. بیتوجهی و مواضع غیرمسئولانه در سال 2013 در قبال مسئله عقبنشینی گریلاها نباید باردیگر تکرار شود. رهبر آپو مطابق مسئولیتهای خود در قبال خلقمان, باردیگر فرصتی برای حل سیاسی به دولت آ.ک.پ ترکیه داد. باید دولت هم این بار به مسئولیتهای خود در قبال خلق ما بصورت جدی عمل کند. خلق ما منتظر است. برای کنار گذاشتن کامل گزینههای جنگ و درگیری, این اقدامات ضروری است. جنبش آزادیخواهی کرد تاکنون تمامی گامهای لازم را برداشته است. از این پس مطابق مواضع دولت آ.ک.پ و گامهای عملی آن, گامهایی نوین برخواهد داشت.»
ک.ج.ک در بیانیه خود خاطرنشان ساخت که باید هیأتهای مذاکرهکننده تشکیل شوند, مذاکرات سریعا آغاز و برای اینکه هیأت ناظر بر روند مذاکرات نظارت کند, فعالیتهای لازم بدون فوت وقت انجام شود.
ریاست مشترک شورای رهبری ک.ج.ک افزود:«رهبر آپو پس از انجام دیدار با مقامات دولت و هیأت حزب ه.د.پ در امرالی, برای دموکراتیزهکردن ترکیه, حل مسئله کرد و حل مسایل دموکراتیزاسیون به شیوه بنیادی, خواست کنفرانسی خبری مشترک با حضور هیأت ه.د.پ و مقامات دولت ترکیه, برگزار شود. بر این اساس, پیامی که بنیان سیاسی را برای دموکراتیزه کرده ترکیه نیرومند سازد, قرائت شد».
ک.ج.ک افزود که تلاشهای 20 سال گذشته رهبر آپو برای حمله سیاسی و دموکراتیک مسئله کرد از نوروز 2013 وارد مرحلهای نوین شده است. همچنین افزود:«با اعلام آتشبس و خارج ساختن نیروهای گریلا از داخل ترکیه, خواست تلاشهای دهها ساله خود برای مبارزه سیاسی دموکراتیک را به نتیجه برساند. دولت پاسخ لازم را به این گام تاریخی برای حل, نداد, درحالی که خلقهای ترکیه دچار هیجانی مضاعف شدند. دولت درصدد بر آمد از این فرصت تاریخی برای تحکیم قدرت خود و پیروزی در انتخابات استفاده کند. رهبر ملت کرد دیدند که سیاستهای دولت آ.ک.پ موجب بیمعناشدن روند صلح و بنبست آن شده است و گفتند اگر این بنبست حل نشود, مجددا مرحله جنگ سنگین آغاز خواهد شد. لذا در نوامبر سال 2014 پیشنویس مذاکرات دموکراتیک را تدوین و به دولت ترکیه و جنبش آزادیخواهی ما تقدیم کردند».
فرصتی عظیم و تاریخی
در ادامه بیانیه ک.ج.ک آمده:
«10 مادهای که در پیشنویس مذاکرات صلح آمده, میبایست در 15 فوریه 2015 مورد مذاکره قرار گرفته و به نتیجه رسانده میشد. همچنین مطابق آن میبایست پس از اتمام مرحله نخست مذاکرات, رهبر آپو در مجلس برای فراخوانی برای پایان مبارزه مسلحانه علیه ترکیه میکردند. لذا پس از آغاز مرحله دومین مذکرات, پ.ک.ک هم کنگره خود را برگزار و طی آن تصمیم میگرفت که به مبارزه مسلحانه خود علیه ترکیه پایان دهد.
جنبش ما ما در پلاتفرم سازمانی مربوطه , پیشنویس مذاکرات صلح رهبر آپو را بررسی و تصمیم گرفت که بطور کامل از آن حمایت کرده, به مسئولیتهایش عمل نموده و فعالیتهای لازم در قبال آن نقشه راه را به انجام برساند. نتایج آن پلاتفرم را هم برای افکار عمومی اعلام کرد. اما دولت آ.ک.پ ترکیه باردیگر به تاکتیک مشغولسازی متوسل شد, به هیچیک از مواد نقشه راه عمل نکرد و خود را از مذاکره برحذر داشت. همچنین تقویم زمانی مذاکرات را بیمعنا ساخت و مرحله را به بنبست رساند. رهبر آپو در قبال این وضعیت, برای اینکه تلاشها برای حل دموکراتیک و فداکاریهای صورت گرفته بر باد نرود و برای اینکه بنبست گشوده شود, به تلاشهایی نوین دست زد. بیانیه اخیر حزب ه.د.پ و مقامات آ.ک.پ برای اطلاع افکار عمومی و دموکراتیک قرائت کرد و اینگونه, رهبر آپو شانسی جدید به خلق ما, جنبشکان و دولت ترکیه بخشید. ما این بیانیه جدید را همچو مرحلهای حساس و نوین در راستای حل دموکراتیک مسئله با پیشاهنگی رهبر آپو میدانیم و اعلام میداریم که اگر دولت به مسئولیتهای خود عمل کند, ما هم وظایفمان را بجای خواهیم آورد».
در ادامه بیانیه ک.ج.ک گفته شده:«آتشبسی که ما در نوروز 2013 اعلام کردیم, علیرغم تلاشهای دولت ترکیه برای تجهیز پایگاههای نظامی, جادهسازی و سدسازیها برای مقاصد نظامی, و نیز علیرغم بازداشت کردها و قتلعام شماری از شهروندان توسط دولت, تا به امروز ادامه یافت. این امر اثبات میکند که ما تاچه اندازه در قبال روند صلح جدی هستیم و چگونه به مسئولیتهایمان عمل میکنیم.»
ک.ج.ک در ادامه گفت:«بیانیه جدید رهبر آپو مسئولیتهای دولت آ.ک.پ ترکیه و جنبش ما را سنگین میکند. برای پیشبرد روند صلح به شیوهای مثبت, اگر دولت در قبال وضعیت کنونی مسئولانه عمل کند, ما هم آشکارا اعلام میکنیم که برای پایدار ساختن آتشبسی که تا به امروز ادامه یافته, به وظایفمان عمل خواهیم کرد. آتشبس پایدار هم به تنهایی برای برداشتن گامهایی جهت حل دموکراتیک, بنیانی مهم و فرصتی بزرگ است».
ک.ج.ک افزود که دولت ترکیه و رئیسجمهور آن بسیار از صداقت و حسننیت دم زدند . مصرانه خاست که بیانیهای برای اثبات حسننیت صادر شود. حال که آتشپس پایدار است و این بیانیه هم صادر شد, دیگر نوبت به دولت ترکیه رسیده که صداقت خود را اثبات کند. ما بدقت تلاشهای دولت ترکیه در مرحله کنونی را مورد مداقه قرار میدهیم. اگر چنانچه دولت از این فرصت تاریخی و شانسی که رهبر آپو به آنها داده بعنوان ابزاری برای پیروزی در انتخابات استفاده کنند و از حسننیت رهبر آپو سوء استفاده کرده و تنها از آن برای تبلیغات انتخاباتی استفاده نمایند, آنگاه بیمسئولیتی دولت اثبات خواهد شد و چهبسا ستم در حق خلقمان خواهد بود».
ک.ج.ک تأکید کرد که بدون فوت وقت باید دولت ترکیه اجازه دهد که رهبر آپو و جنبش ما بتواند با هم دیدار کنند. باید سریعا مذاکرات آغاز گردد.
ک.ج.ک خاطرنشان ساخت که اگر دولت ترکیه پس از بیانیه نوین حزب ه.د.پ گامهایی عملی و جدی برندارد, آنگاه حق ندارد از جنبش آزادیخواهی کرد انتظار داشته باشد که بصورت یکطرفه گام بردارد, زیرا چنین انتظاری غیراخلاقی, غیرسیاسی و ناحق خواهد بود.
ک.ج.ک در بیانیه خود تأکید میکند که بایستی نیروهای دموکراسیخواه از مرحله نوین گفتگوهای صلح و مبارزات , پشتیبانی قاطع کنند.
همچنین افزود:«آنکه مقامات پایهبلند دولت را مجبور ساخت که بیانیه رسمی بدهد , درواقع جنبش آزادیخواهی و دموکراسیطلب کردها, سوسیالیستها, مسلمانان دموکرات, ضدسرمایهداران, علویان, جوامع اتنیکی و آیینها, زنان و زحمتکشان بودند.»
ک.ج.ک گفت برای اینکه دولت ترکیه گامهایی بردارد باید فشارهاعلیه آن از سوی نیروهای دموکراتیک افزایش یابد.