تولای حاتماغوللاری: دولت گام بردارد
تولای حاتماغوللاری، رئیس مشترک دم پارتی، گفت: «این چکیدهی اندیشه مردم کورد است که بهای سنگینی پرداختهاند. جمله کوتاه بدین شرح است: ما صلح میخواهیم، دولت گام بردارد.»
تولای حاتماغوللاری، رئیس مشترک دم پارتی، گفت: «این چکیدهی اندیشه مردم کورد است که بهای سنگینی پرداختهاند. جمله کوتاه بدین شرح است: ما صلح میخواهیم، دولت گام بردارد.»
تولای حاتماغوللاری، رئیس مشترک حزب برابری و دموکراسی خلقها (دم پارتی)، در دومین کنگره عادی سازمان دم پارتی در الح شرکت کرد. در این کنگره که هزاران نفر در آن حضور داشتند، تصاویری از کادرهای پیشاهنگ حزب کارگران کوردستان (پکک)، علی حیدر کایتان، رضا آلتون، سکینه جانسز و مصطفی مسعود تَکیک، روزنامهنگار گلستان تارا که در سلیمانیه به قتل رسید، سری ثریا اوندر، عضو هیئت امرالی، و پلاکاردهایی با عناوین «ژن، ژیان، آزادی»، «ما خود را برای صلح و جامعه دموکراتیک سازماندهی میکنیم»، و «قول ما به تو این است که صلح بزرگ به این سرزمین خواهد آمد»، آویزان شده بود.
پس از یک دقیقه سکوت به احترام یاد و خاطره شهدا، سونگول کورکماز، رئیس مشترک سازمان دم پارتی در الح سخنرانی کرد و اظهار داشت که برای گرامیداشت یاد مصطفی مسعود تکیک، مبارزه را به پیروزی خواهند رساند.
گلستان سونوک، شهردار مشترکی که از سمتش برکنار شده و بجای او قیم منصوب شده است نیز گفت: «هدف ما این است که مبارزه را مطابق با روح روند پیش ببریم و مبارزه مردم کورد را با صلحی شرافتمندانه به پیروزی برسانیم.»
سپس تولای حاتماغوللاری، رئیس مشترک دم پارتی، سخنرانی کرد و گفت: «آقای عبدالله اوجالان در ۲۷ فوریه، 'فراخوان صلح و جامعه دموکراتیک' را صادر کرد. سازمان ایشان به این فراخوان پاسخ داد و کنگره خود را برگزار کرد. ما در دورهای هستیم که گامهای مهمی برای ایجاد صلح و دموکراتیزه کردن ترکیه برداشته میشود. ما در ترکیه در حدی هستیم که میتوانیم خودمان را اداره کنیم. اگر انتخاباتی دموکراتیک برگزار شود، تعداد شهرداریهای ما دو برابر خواهد شد. از نظر محتوا، ما مهمترین حزب سیاسی ترکیه هستیم، و از نظر نمایندگی نیز سومین حزب بزرگ و اپوزیسیون هستیم. ما با حمایت مردم کورد و تمامی ستمدیدگان به اینجا رسیدهایم. ما در آستانه زمانی هستیم که دستاوردهای خود را تا کنون به سطح قانونی برسانیم. بدون شک میتوانیم این کار را به نتیجه برسانیم. زیرا نه تنها مردم کورد، بلکه ترکها، اعراب، لازها، چرکسها، و ۸۶ میلیون نفر در این میهن به این نیاز دارند. پیکر دایه تایبَت ۷ روز در خیابان ماند. برای شکنجه دادن او، پیکرش ۷ روز در خیابان رها شد. پسرش، محمد اینان، میگوید: 'ما از صمیم قلب از فراخوان آقای اوجالان حمایت میکنیم، دولت گام بردارد.' کسانی که بها نپرداختهاند، حق ندارند بگویند 'ما صلح نمیخواهیم.' مادر گرانقدر دخترمان جمیله که پیکرش روزها در یخچال ماند، امینه چاغرگا میگوید: 'دو فرزندم جلوی چشمانم به قتل رسیدند. با این حال میگویم صلح. من به این روند امیدوارم، دولت قطعا باید گامی بردارد.' این چکیدهی اندیشه مردم کورد است که بهای سنگینی پرداختهاند. با یک جمله کوتاه بدین شرح است: ما صلح میخواهیم، دولت گام بردارد. مادران حاضر در این سالن، یک بار دیگر این خواسته مردم کورد را بیان کردند. دولت باید گام بردارد.
بزرگترین هدف ما اجتماعی کردن صلح است. مردم ما میگویند: 'آقای اوجالان فراخوان داد و سازمان نیز طبق فراخوان عمل کرد، کنگره خود را برگزار کرد. تصمیمات خود را اعلام کرد. بسیار خوب، دولت منتظر چه چیزی است؟' بله، انتظار مردم از مقامات زیاد است، این سوال در الح، مردین، قَرس، استانبول، ادرنه، در چهار گوشه ترکیه پرسیده میشود. در این روند، مسئله اساسی این است که ترکیه چگونه میهنی خواهد بود. آیا در این میهن، همه رنگها در شهروندی مشترک به هم خواهند رسید، یا رژیم تلاش خواهد کرد جامعه را با چماق قضایی و مرکزگرایی امنیتی اداره کند؟ همه باید از این تجربه عبور کنند. به عنوان دم پارتی، ما میگوییم، ترکیه باید انتخاب خود را به نفع دموکراسی و صلح انجام دهد. به همین دلیل، دموکراسی و صلح شعار اصلی ماست.»
حاتماغوللاری در پایان سخنان خود بیان کرد که باید شرایط کار و زندگی آزاد برای رهبر آپو ایجاد شود و گفت: «آقای اوجالان در آخرین دیدارش گفت: 'سلام مرا به همه کسانی که برای صلح مبارزه میکنند و به همه مردم ما برسانید.' من سلام ایشان را ابلاغ میکنم. از اینجا نیز بگوییم، هزاران درود بر امرالی.»