دیدهبان حقوق بشر تبعیض علیه بهائیان در قطر را محکوم کرد
دیدهبان حقوق بشر (HRW) تبعیض علیه اعضای اقلیت دینی بهائی در قطر را محکوم کرده و به بازداشتهای خودسرانه واکنش نشان داد.
دیدهبان حقوق بشر (HRW) تبعیض علیه اعضای اقلیت دینی بهائی در قطر را محکوم کرده و به بازداشتهای خودسرانه واکنش نشان داد.
مایکل پیج، معاون مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در دیدهبان حقوق بشر، در بیانیهای اظهار داشت: «جامعه بهائی در قطر برای دهها سال از سوی مقاماتی که به طور سیستماتیک تلاشهای نمایندگان آنها برای گفتگو با دولت را نادیده گرفتهاند، مورد تبعیض و ارعاب قرار گرفتهاند.»
مایکل پیج افزود: «این تبعیض نهادینه شده، وجود جامعه بهائی در قطر را تهدید میکند.»
ادعا میشود که این جامعه باورداشتی که مرکز جهانی آن در اسرائیل قرار دارد، بیش از هفت میلیون پیرو در سراسر جهان دارد.
این جامعه باورداشتی از آموزههای بهاءالله پیروی میکند که در سال ۱۸۱۷ در ایران متولد شد و او را پیامبر میدانند. اعتقادات آنها، برخلاف سایر اقلیتهای باورداشتی و دینی غیرمسلمان، توسط مقامات ایرانی به رسمیت شناخته نمیشود.
قانون اساسی قطر که در سال ۲۰۰۳ تصویب شد، «تبعیض بر اساس جنسیت، ریشه، زبان یا دین» را منع کرده و بر «آزادی عبادت» تاکید میکند.
با این حال، به گفته دیدهبان حقوق بشر، بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۵، مقامات قطری با این حال «حدود ۱۴ نفر از اعضای جامعه را بدون هیچ دلیل ظاهری جز تعلق به دین بهائی، از کشور اخراج کردند.»
دیدهبان حقوق بشر به طور خاص به یک مورد از یک بهائی ایرانیتبار متولد قطر اشاره کرد که در مارس ۲۰۲۵ بدون هیچ دلیل کتبی و به بهانه «برهم زدن نظم عمومی» تهدید به اخراج شد و مجبور به ترک کشور شد.
دیدهبان حقوق بشر همچنین به وضعیت رمی روحانی اشاره کرد که در «۲۸ آوریل ۲۰۲۵ به دلیل پستهایی در حساب ایکس مرتبط با جامعه بهائی، بر اساس قانون جرایم سایبری قطر بازداشت و زندانی شد.»
دیدهبان حقوق بشر یادآور شد که روحانی، «رئیس شورای روحانی ملی بهائیان قطر»، «پس از گذراندن یک ماه حبس، در ژانویه ۲۰۲۵ آزاد شد.»
در بیانیه دیدهبان حقوق بشر به مواردی نیز اشاره شده است که بهائیان از استخدام یا دریافت مدارک اداری محروم شدهاند.